Mekkora fizetés mellett vágnátok bele a lakásbérlésbe?
Most magamból indulok ki és tegyük fel, ki szeretnétek bérelni Budapesten egy jó elhelyezkedésű, bútorozott, jól felszerelt, kb. 30 nm-es lakást. Én nem rég néztem hasonlókat, rezsiköltséggel, közös költséggel együtt nagyjából 160 ezer forinttal kell számolni. Erre nyilván rájön az a pénz, amit havi szinten magára, ételre stb.-re rákölt az ember.
Mi nálatok az a nettó fizetési szint, aminél azt mondanátok, hogy nyugodt szívvel kibérelnétek ennyiért egy lakást?
Én a mostani fizetésemmel kb. lenulláznám magam, mégis nagyon mennék már a szülői házból, függetlenednék és jelenleg ez tűnik az egyetlen megoldásnak.
Ez igaz, csak még nincs annyi önerőm, hogy szóba álljon velem egy bank. Ahhoz még évekig kellene gyűjtögetnem. Most vagyok 25, jelenlegi fizetésemmel, ha nem költenék egy forintot sem, nagyjából 30 éves koromra jönne össsze 20 millió.
Csak az a baj, hogy szükségem lenne valami környezetváltozásra, mert rengeteg idő elmegy a napi utazással, 10 éve ugyanazon az útvonalon közlekedem, kezdem már nagyon unni.
"Most vagyok 25, jelenlegi fizetésemmel, ha nem költenék egy forintot sem, nagyjából 30 éves koromra jönne össsze 20 millió."
Önerőnek 6-8 millió is elég lehet egy kis lakáshoz nem kell 20. Vagy egyből egy kastélyt akarsz venni?
Jelenleg Magyarországon az ingatlanvásárlást a kormány "családbarát" programjai lehetetlenítik el, ugyanis hiába rendelkezel megfelelő önerővel és fizetéssel a bankok akkor se hajlandóak megadni a hitelt lakásvásárláshoz mert rád akarják tukmálni a babavárótól kezdve az összes létező gyerekgyártó kedvezményt.
Marha okosak vagytok hogy ebből már kijön egy törlesztő csak akkor is elküldenek a fenébe ha amúgy minden feltételnek megfelelesz, vagy olyan rossz konstrukciót javasolnak hogy hülye lennél belemenni.
A kérdésre válaszolva én a fizetésem 1/3-át lövöm be albérletnek, tény és való hogy nem a legszebb környék legszebb lakásiból tudok választani de legalább marad hónap végére is.
Mai árakkal nézve 400-500 ezer forintos fizetéssel vágnék bele.
Nekem most így jön ki 500 ezres fizetésből:
Albérlet: 110 ezer
Rezsi: Átlag 30-40
Közlekedés: Cég állja, céges kocsi.
Bevásárlás, szórakozás, egyebek: 70-80 ezer
Egyéb nagy kiadások havi szintre bontva: 30 ezer
Átlagosan havi 200-250 ami megmarad.
Viszont érzem, hogy mennek fel az árak szóval szerintem ha valaki normálisan akar élni és nem csak "létezni" akkor az 500+ ezer a reális.
#5-ös vagyok:
Nem a fővárosban akartam lakást venni hanem a közelében, korábban nem volt semmilyen hitelem ami már alapból rossz pont a bankoknak és így egyetlen banknál ajánlottak 8 milliós személyi kölcsönt 160 ezres törlesztővel 7 évre...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!