Szülői segítség és/vagy mamahotel nélküli fiatalok, hogyan tudtok lakáshoz jutni?
1+
Na ez is egy probléma, ha nem tudtad mennyi az össz bevételetek!
Én a fizetésem felét félre raktam gyűjtési idő alatt, ha elfogyott a költőpénz, akkor nem nyúltam hozzá a félretetthez. 4 éve nem voltam nyaralni stb. Van egy kb 1,5 milliós autóm, szóval ennek fenntartása is költségekkel jár, ráadásul csak ezzel járok dolgozni.
Le kell mondani dolgokról, ha saját ingatlant akarsz!
Idén februárban kezdődött az építkezés, így idén nincs félretett pénz, mert mindet elvisz a ház ilyen-olyan sallang költségei. Itt mindig van egy váratlan kiadás amivel nem számoltál, és a 100000 alatti összegek a "jelentéktelen" kategóriába sorolhatóak.
15-ös, másfél évesem van és nem csak tejet iszik :D
Mint mondtam, mosipelusos, úgyhogy eldobható pelenka nem nagyon kell neki, veszek pár csomag popsitörlőt havonta, ruhát alkalmanként turiban 200 forintokért, tökéletes arra, hogy, estére koszosan essen be a kertből, plusz játékokat is kap néha, de nem vagyok felhalmozó típus.
A kaja még szerintem mindenhol kb. ugyanannyiba kerül, esetleg annyi, hogy húst-zöldséget a piacon vásárolok, ott kicsit olcsóbban ki lehet fogni, mint pl. egy Aldiban, de szerintem 80 ezerből azért simán ki lehet jönni, nekünk legalábbis sikerül, bár tény, hogy igyekszünk egészségesen enni, nincs mindennapos nasizás és üsítőzés, szerintem az dobja meg sokak blokkját, én is látom nagybevásárláskor, ha veszünk némi nasit, milyen brutál áron van.
Egyébként, kérdező, én jóformán minden saját ingatlannal rendelkező, 30 alatti ismerősömről tudom, hogy kaptak szülői segítséget, örököltek vagy évekig voltak külföldön és még akkor vettek lakást/házat, mikor olcsóbb volt.
Ez, hogy ti ketten majd önerőből, szorgalmasan dolgozva középosztálybeli életet éltek kertes házzal, gyerekekkel meg autóval, egy álom. Kb. az 1 % éri el önerőből, a többit segíti a hátszél és a szerencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!