Szülői segítség és/vagy mamahotel nélküli fiatalok, hogyan tudtok lakáshoz jutni?
"Miért probléma? Én se tudom most hirtelen, hogy a párom mennyit keres, nem szoktunk belépegetni egymás netbankjába"
Ez elfogadható akkor, ha teljesen külön kasszán vagytok.
De amikor egy pár közös kasszán van és közösen gyűjtenek a közös terveikre, akkor elméletben a pénzük is közös, és alapvető pénzügyi tudatosság az, hogy az ember tudja, mennyi a háztartása bevétele.
30. Nekem válaszoltál most? Én a kérdezőnek válaszoltam (29-es válaszoló vagyok).
Természetesen azzal semmi baj, ha sokat kerestek, sokat költötök, lassan gyűlik a megtakarítás ÉS mellé nem rinyáltok, hogy lassan gyűlik. Ez így korrekt. Azzal van baj, mint pl. a kérdező, akik sokat költenek, de még panaszkodnak/értetlenkednek, hogy miért nem jön össze a pénz.
6: Vegyél egy füzetet - most 77 Ft a LIDL-ben egy A4-es füzet - és kezdd el írni a kiadásaidat!
Majd hagyd el annak a megvételét, ami indokolatlanul drága az értékéhez képest, a többi dologról meg kezdj el piackutatást csinálni, mielőtt megveszed.
Én minden egyes cikk megvásárlása előtt piackutatást csinálok, és a legolcsóbban veszem meg.
Megnézem 6 közértben, mennyiért van sajt és a legolcsóbbat veszem meg. Hát így.
Ingatlannal is így vagyok, ezért nem is annyiért veszek, amit írsz.
Rengeteg dolgot egyáltalán nem is vásárolok, ami sok embernek "alap".
Egy 40 milliós panyelkára milyen jó 15 Misi önrész osszerakni, és utána még 25 millió hitelt bevállalni. LooL. Persze a forint megint 411, sokan ingatlanba menekitik a pénzüket ìgy nem tudom lehet-e valaha árcsökkenés
....
Hát, nekem az nem alap pénzügyi tudatosság hogy legalább pár hetente kotorászunk egymás fiókjában. Ízlések és pofonok.
(Én írtam azt amire reagáltál)
38. Nekünk onnantól kezdve közös bankszámlánk lett, hogy eljegyeztük egymást és eldöntöttem tényleg a másik emberrel akarok családot. Mi a szart titkoljunk ezek után anyagi dolgokban egymás előtt?
Nem "ízlések és pofonok", hanem ebben a témában is lehet olvasni, képezni és felvilágosítani magad:
Nekünk meg nincs közös bankszámlánk mert a páromnak csak céges van, nekem meg csak magán és egyikünknek se lenne megfelelő a másik. Komolyan nem értem, hogy ennek mi köze a felvilágosodottsághoz meg a tudatossághoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!