Szeretném kifizetni az utolsó részletét a megvásárolt ingatlannak, de a tulaj húzza az időt. Szerződés szerint még lenne időm, de én már szeretném kifizetni. Mi van, ha nem várom meg, míg elcuccol és kifizetem a maradékot?
3 napja van, hogy kiköltözzön az utolsó részlet után. Utána napi kötbér.
Teljesen kiakadt, mikor mondtam, hogy január 6-án költöztetők elvinnék a cuccaikat a házhoz.
Nem a kifizetés határideje számít, hanem a szerződés.
Ha előbb fizeted ki, akkor sem kell előbb kiköltöznie mint ami a szerződésben áll.
Szerződésben mi van?
Nálunk a szerződés, amit november 12-i dátummal írtunk úgy szólt, hogy november 23 kulcsátadás, december 1 az utolsó részlet kifizetése, és ezzel a nappal vált költözhtővé is számunkra az ingatlan. De november 23-án, amikor átvettük a kulcsolat, a tulajok már elvittek mindent. Sőt, ekkortól kezdve már dobozokat is átpakolhattunk, csak felújításba nem kezdhettünk az utolsó részlet kifizetéséig.
Mi november 27-én írtuk alá a szerződést, és az volt benne, hogy legkésőbb január végéig a maradék 20%-ot kifizetem és 3 napon belül birtokba kell adják a lakást kiürített állapotban. Tudtam nekik segíteni a költöztetésben., és tegnap jeleztem nekik, hogy én szeretném január elején kifizetni és a költöztetés is megoldható. (már nem laknak bent)
Erre azzal jöttek, hogy még nem tudnak bútorokat fogadni a házba, és különben is leromlott az anyukája állapota (ő volt a tulaja a megvásárolt lakásnak)
a január végi dátum csak azért lent beleírva, mint legkésőbbi dátum.
De szóban én mondtam neki, hogy január közepe legkésőbb a birtokbaadás.
egyébként a lakásba mérni is kb 3 hetes könyörgés után tudtam elmenni, mert nekik sosem volt jó. És mi vittük a hölgyet oda-vissza kocsival a végén.
Így szól a birtokbaadásról a szerződésünk:
/ A Felek rögzítik, hogy az ingatlan tiszta, kiürített állapotban való birtokbaadásának időpontja az 5.3. pont szerinti utolsó vételárrészlet Eladók részére történő megfizetését követő 3 munkanapon belül esedékes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!