Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szeretném kifizetni az utolsó...

Szeretném kifizetni az utolsó részletét a megvásárolt ingatlannak, de a tulaj húzza az időt. Szerződés szerint még lenne időm, de én már szeretném kifizetni. Mi van, ha nem várom meg, míg elcuccol és kifizetem a maradékot?

Figyelt kérdés
Már nem laknak bent, csak a cuccokat hagyták ott, azzal jött, hogy nincs hova tenniük a bútorokat és nincs is idejük.
2020. dec. 28. 16:42
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
* a Te érdekeD, hogy ne fizesd ki
2020. dec. 29. 13:04
 22/62 anonim ***** válasza:

#20 Miért is kezdődne a kötbér ketyegése februártól???????????

Értő olvasás ajánlott!

2020. dec. 29. 15:20
 23/62 anonim ***** válasza:

Akkor a gyengébbek kedvéért bemásolom amit a kérdező már leírt:

"Így szól a birtokbaadásról a szerződésünk:

/ A Felek rögzítik, hogy az ingatlan tiszta, kiürített állapotban való birtokbaadásának időpontja az 5.3. pont szerinti utolsó vételárrészlet Eladók részére történő megfizetését követő 3 munkanapon belül esedékes."

2020. dec. 29. 15:21
 24/62 anonim ***** válasza:

23: Igen, ebből csak a legfontosabb tartalom hiányzik, az "az 5.3. pont szerinti utolsó vételárrészlet Eladók részére történő megfizetése", hogy arról hogyan rendelkezik a szerződés.

Amit a Kérdező erről állít, az ellenkezik a Ptk-val és a birtokbaadási gyakorlattal.

Szerződés nem írhatja felül a Ptk-t.

Ennek az ismeretnek hiányban egyebet nem lehet írni, és nem is érdemes, a Kérdező erősködik az eddig az eladóval történt megegyezés ellenében, ebbe jobban bevonódni idegeneknek érzelmileg nem érdemes, ügyvédje is van, minket nem érint, stb.

2020. dec. 29. 17:49
 25/62 anonim ***** válasza:

#24 Szerintem azt is leírta a kérdező, s el is magyarázta, biztonsági okból szerepel a január végi időpont, mint határidő, AMÍG ki kell egyenlíteni a teljes összeget. Te se sok adás-vételit láthattál, de akkor olvasnád legalább végig a kommenteket!!!

"vevő hátralékos vételárrészletként x össszeget megfizet Eladó részére legkésőbb január 30-ig".

2020. dec. 29. 19:14
 26/62 anonim ***** válasza:
Gondolom megvan a LEGKÉSŐBB fogalom jelentése! Ha nincs szívesen segítek azt is értelmezni!
2020. dec. 29. 19:15
 27/62 anonim ***** válasza:
Amúgy mi ellenkezik? A 3 nap határidő? Persze, itt a gyakorin jobban vágják a jogot a noname iq nuku emberek, mint a nevüket adó szerződést készítő végzett jogászok. Jajjj, szánalmas....
2020. dec. 29. 19:18
 28/62 anonim ***** válasza:
kérdező mi történt azóta? :)
2021. jan. 2. 17:22
 29/62 A kérdező kommentje:
Most ott tart a dolog, hogy holnap a költöztetők viszik a cuccaikat. De vannak bent még és főleg nagyrészük lom! Emiatt megkértek, mivelhogy nem értenek hozzá, hova lehetne elszállítatni.Időpontot nem tudtam holnapra foglalni, viszont vannak erre specializálódott cégek, akik jönnek és elviszik. Nos, elküldtem nekik az árat. Most ők akarnak telefonálgatni, pedig mondtam, hogy az a legolcsóbb. Egyébként ma kifizettem nekik az utolsó részletet, szóval remélem összeszedik magukat. Ha már a cuccaik nagyrésze lom, nem is értem, hogy minek vártak eddig.
2021. jan. 3. 14:09
 30/62 anonim ***** válasza:
Ha kifizetted az utolsó részletet akkor hogyan fogod behajtani a konok elszállítását?
2021. jan. 3. 14:15
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!