Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szeretném kifizetni az utolsó...

Szeretném kifizetni az utolsó részletét a megvásárolt ingatlannak, de a tulaj húzza az időt. Szerződés szerint még lenne időm, de én már szeretném kifizetni. Mi van, ha nem várom meg, míg elcuccol és kifizetem a maradékot?

Figyelt kérdés
Már nem laknak bent, csak a cuccokat hagyták ott, azzal jött, hogy nincs hova tenniük a bútorokat és nincs is idejük.
2020. dec. 28. 16:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:
csak azért akartam előrehozni, mert minden szakember előbb ki akar jönni felmérni a helyszínt, de a hölgy kulcsot nem ad, de oda se tud jönni, mikor nekik jó.
2020. dec. 28. 17:32
 12/62 anonim ***** válasza:
100%
És a vételár részletének kifizetéséről mi van benne? Így szerepel a szerződésben hogy január vége?
2020. dec. 28. 17:39
 13/62 A kérdező kommentje:
vevő hátralékos vételárrészletként x össszeget megfizet Eladó részére legkésőbb január 30-ig.
2020. dec. 28. 17:47
 14/62 A kérdező kommentje:
az Eladó jelen...nyilatkozik, hogy az ingatlan teljes vételárának kifizetése megtörténtévvel az 1/1 arányú tulajdonjog bejegyzésre kerüljön...
2020. dec. 28. 17:50
 15/62 anonim ***** válasza:
55%

Balfék az ügyvéded.

Persze, amikor te kényes kedved szerint utalod, ő ugorjon 3 napon belül...

2020. dec. 28. 18:24
 16/62 anonim ***** válasza:
94%
Már bocsánat, de november 27. óta készülhettek volna az elcuccolással főleg úgy, hogy nem is laknak ott! Ez megbeszélés kérdése kérdező, de a szerződés szerint nyugodtan utalhatsz, nekik meg kötelességük 3 nap múlva birtokba adni az ingatlant. Én sem várnék ha már meglenne az összeg, mégis mire??? Beszélj velük, hogy készüljenek mert a napokban kifizeted a hátralévő összeget és kéred a lakást!
2020. dec. 28. 19:03
 17/62 anonim ***** válasza:
100%
Ha így van ahogy mondod akkor mi a problémád? Fizesd ki a hátralékot aztán pedig kötbéreztesd, mi közöd neked ahhoz, hogy neki ez nem a legjobb. Aláírta a szerződést? Igen. Az azt jelenti, hogy elfogadja ami benne van, nem azt, hogy csak akkor fogadja el ha az neki kényelmes.
2020. dec. 28. 19:10
 18/62 anonim ***** válasza:
Így van. Nem kell megvárnod január végét! Nem is értem az ilyen trehány eladókat.
2020. dec. 28. 19:19
 19/62 anonim ***** válasza:

Akkor semmi nem fogja motiválni az elszállításra és átadásra.

Erre szolgál az utolsó vételárrész.

Amikor átadja, akkor fizetsz.

Gondolom, a kulcsokat se adta még át és az órákról sem kaptál nullás igazolást.

2020. dec. 29. 12:55
 20/62 anonim ***** válasza:

Ha az áll a szerződésben, hogy akár jan. 30-ig övé a a birtokjog, és ő mondta is, hogy szüksége van ennyi időre, te pedig azt mondtad, hogy AKÁR január közepén is ki fogod fizetni, akkor jogosan akad ki azon, hogy karácsonyi-szilveszteri pirosnapos ünnepeken akarod az átadást.

Egyébként a Te érdekes, hogy ne fizesd ki addig, amíg ő át nem adta.

Semmi másért nincs fenntartva az utolsó vételárrész, csak arra, hogy motiválja az eladót a kiköltözésre. Ha kifizetted és mégsem adja át, akár egyáltalán nem is akarja átadni, akkor már nemigen tudsz mit tenni, ami hónapokon belül eredményt hoz. Egyedül a kötbér ketyegése az, ami hat. És ugye az csak februárban kezdődik. Nem nagyon hihető, hogy január elsején akarnál költözni.

2020. dec. 29. 13:03
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!