Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eltérő cím - helyrajziszám,...

Eltérő cím - helyrajziszám, hogy lehetséges ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Örökségből származó ingatlanomat szeretném eladni, viszont a térképszelvény nem stimmel.

Nem csak az a baj, hogy nem stimmel, hanem mikor az önkormányzat műszaki osztályáról lekértem a tárolt papírokat, terveket, műszaki adatokat (a helyrajziszám alapján!) a papírokon levő cím egy teljesen más házszámra mutat:

- az én ingatlanom a 77-es szám alatt van, de a helyrajziszámom alapján a kapott dokumentumokban: ebben az utcában lévő 57-es házszám szerepel

- plusz teljesen más ház van az alaprajzon

- tehát a helyrajziszámom stimmel, minden más nem

Távoli rokonságból maradt ránk az ingatlan (én és tesóim), tehát nincs is akitől megtudnánk kérdezni, hogy volt-e bármi átépítés.

Felfogok keresni egy szakértőt, de előtte szeretnék azért képbe kerülni, hogy lehetséges ez.

febr. 17. 15:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Itt akarsz képbe kerúlni? Menj be a földhivatalhoz, hogy bogozzák ki. Valamikor valakik elírtak valamit. Nézd meg a szomszédokét is, milyen szám alatt vannak.
febr. 17. 16:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Itt is megnézheted

:

[link]

febr. 17. 16:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Földhivatalnál érdemes próbálkozni, hogy nézzenek utána.
febr. 17. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!