Csepelnek miért olyan rossz a megítélése?
Nagyon átcserélődött már a lakosság. Egy generáció alatt azért történnek változások, a problémások eltűnnek 1-2 évtized alatt.
Attól függ kit kérdezel róla, nyilván egy 2. kerületinek olyan mint mordorba menni.
biztos vagy te abbban a 10-12 percben?
És hév megálló mellett fogsz lakni? Oda is el kell ám jutni. Főleg akkor jó buli, ha véletlenül lekésed, és emlékeim szerint ilyen 20 percenként járnak ezek.
"Mondjuk 10-12 perc hévezés után leszállni a körúton az nem egy elviselhetetlen táv. Szerintem."
Ezek rohadtul csalókák. A HÉV "ritkán" jár, biztos hogy több mint 10-12 perc és a HÉV-ig is el kell jutni, plusz az hogy a körúton vagyok, kb semmit sem jelent. Most 10 perc séta a körút nekem. Kb. 5 percenként járó trolival 3-4 perc. A munkahelyem még gyalog is csak 35 perc. Ehhez képest Csepel nekem a világ végén is túl van.
Laktam én is régebben kint a halál f..szán, 60+ perceket utaztam munkába, meg még egyszer ennyit vissza, hát nekem ez nem kell. Persze ha Csepelen lenne a munkahelyem, akkor akár jó is lehetne, de az összes szakmámba vágó cég irodája inkább a tágabban vett belvárosban van.
Akkor a kifogásod nem Csepelről szól, ha csak a belvárosban tudod elképzelni az életed!
Az általad írt időnél hosszabb a bejutási idő pl. Zugligetből (milliárdosok lakhelye) a II-XI-XII kerületek egyes - nem prolitanya! - részeiről.
Ezeknél Csepelnek sokkal rugalmasabb a közlekedése, tehát az indokod nem indok, legfeljebb leírtad a saját, egyéni kényelmi szempontjaidat.
Csúcsidőben talán 7 percenként jár a hév. Hat ez valóban rengeteg idő. Mondjuk én vidéken nőttem fel, ott egy busz volt óránként. Aztán ott is élnek még mindig emberek.
És akkor azt magyarázatok el nekem, hogy Gazdagrét, Békásmegyer, Újpalota és hasonló helyek miért felkapottak? Onnan még több idő bejutni.
Belvárosból nem csodálom, hogy menekülnél :D
És családi házat akarsz vagy társasházi lakást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!