Miért esik sok nőnek nehezére a házimunka?
Gyerek előtt is közösen végeztük a házimunkát, így nem esik nehezére megcsinálnia most sem. A nagy részét én végzem, de nincsenek álmatlan éjszakáim ha ő pakolja ki a mosogatógépet vagy főzni meg az ebédet.
Én pedig azt vettem észre, hogy a férfiak belekényelmesednek abba, hgoy mindent a nő csinál, aztán amikor 2-3 gyerek mellett a nő visszamegy dolgozni, ugyanúgy az ő nyakán marad minden. Ebből én nem kértem. Lehetek lusta, femináci, bármi, vállalom :-)
Fél éves gyerekkel még jó, hogy mindenre van időd. A legjobb, leghálásabb időszak, beállt napirend, nézelődik, eszik, alszik, mentek sétálni, látogatóba, vásárolni és hasonlók. :)
Aztán majd elindul négykézláb, kipakolja a fiókokat és szekrényeket, elér és azonnal szájába töm mindent amit nem kellene, akkor már időnként gyűrődik a homlok. Aztán megszületik a kistesó, egyszerre kell(ene) a játszón lenne és szoptatni (ez is megoldható némi ügyességgel), elkezdesz bűvészkedni és egyszerre sok dolgot csinálni - amiből jópár időnként kimarad.
Te meg tudod csinálni lazán, nagyon ügyes vagy :-) Csak nem vagyunk egyformák, nem egyforma az egészségügyi állapotunk, a gyerekeink, a lakás mérete, az egyéb feladataink, úgy általában az élethelyzetünk.
Ha te emiatt jobbnak, többnek gondolod magad más nőknél, egészségedre. Ez többet mond el rólad, mint róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!