Miért van oda úgy a nők nagytöbbsége a házimunkával?
Nem kötekedésnek szánom, de nem értem miért olyan nagy mellénnyel vannak a nők, ha a házimunka jön szóba.
20 éves koromig nagymamám nevelt szal először segítettem majd suli mellett szinte mindent én csináltam és mégse estem hanyat.
Mosás?komolyan olyan nagy teher beáztatni, majd berakni gépbe, kiszedni és kiteríteni?mosogatás szintén zenész?porszívózás?portörlés?felmosás?
Hol vannak ezek a 12 órás nehéz fizikai munkától?dolgoztatok már kőműves mellett?esetleg ástatok már gödröt?voltatok erdőn fát szedni?
A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert az előbb volt egy kérdés, ahol egy kollégát azaz egy kamionost mindenki lehordott, mert mi az, h azon a héten, amikor otthon van(a masik haromban vegig uton van) nem segit be a baratnojenek a hazimunkaba, holott a no nem is dolgozik, hanem otthon van htb-kent.
En kamionoztam es messze nem egy leanyalom, rengeteget kell vezetni, senkit nem erdekel, h nem lehetne napi 15-18 órat, menni kell, mert akkor lapát, a kamionban kialakított hálófülkében kell aludni, ami egy patkánylyuk, trógerek között zuhanyozni és még sorolhatnám.
Az az egy hét arra elég, h az ember kipihenje magát meg felkészüljön a következő útra!
Szal szerintem ki kellene próbálni másfajta munkákat is mielőtt megszóljuk a másikat.
Ha lehet választani inkább elmosogatok, mint fát pakolok.
Rosszul lett feltéve a kérdés. Ha egy konkrét esetről van szó, akkor nem kell kivetíteni a nők nagy többségére.
Egyébként én is voltam már itthon munkanélküliként. Úgy gondoltam, az a logikus, ha minden itthoni munkát megcsinálok. Ragyogott a lakás, minden napra főtt kaja volt, megszerveztem a hétvégi programokat, stb.
Eredmény? Azóta a párom ugyanezt várja el tőlem mindig. Csak hát amíg nem dolgoztam, volt napi 6 órám erre. Most nincs.
És a csúcs: amikor ő volt munkanélküli, akkor is elvárta, hogy én munka mellett csináljak meg mindent. Ő meg itthon meresztette a popsiját.
Ilyen tapasztalat után én is azt mondom, ha valaha lesz más pasi az életemben, az elejétől fogva segítenie kell majd. Akkor is, ha én épp munkanélküli vagyok. Egyszerűen azért, hogy ne szokja meg, hogy minden alá van tolva. És ne kapjam meg azt, hogy miért nincs tökéletesen belőve a hajam és miért nem járok tornázni (ugyanaz az ok: este tizenegykor, mire mindennel végzek, csak egy gyors tusolás, aztán dőlök az ágyba, hogy legalább egy 6-7 órát alhassak).
Ha azt az egy példát nézzük, amit a kérdező hozott, akkor valóban nem a feleség az áldozat, hogy szegénynek nem segít a férje az egy hét alatt.
Ha én ilyen helyzetben lennék, akkor a három hetemet úgy alakítanám, hogy azt az egy hetet eggyütt tudjuk tölteni, és ne azzal, hogy közösen takarítunk. A nagyobb dolgokat, mint pl. ablakpucolás, nagytakarítás...akkor csinálnám, mikor nincs otthon, a sima takarítást aznap mikor hazaér, délelőtt, és kibírja a lakás egy hétig porszívózás, portörlés nélkül. Mikor elment, kitakarítanék. Főzni nem kell naponta, egy kamionosnak úgyis előre kell főzni sok kaját és lefagyasztani, tehát akkor annyival többet főznék és fagyasztanék, hogy elég legyen az egy hétre is. Mi maradna? A mosogatás, és a mosás. A mosás úgyis akkor történne, mikor hazaért, hogy megszáradjanak a ruhái mire indul, tehát ezzel is csak egy nap lenne gondom.
...és már meg is van a boldog, felhőtlen közösen töltött hét.
Nem jobb így mint veszekedni olyanon, amit máshogyan is meg lehet oldani?
Ha a nő is dolgozik, akkor persze teljesen más a felállás, de jelenleg nem arról van szó a példában.
A leg általánosabb helyzeteket nézve viszont, mikor mind a két fél dolgozik, akkor szerintem is az a normális, hogy mind a ketten kiveszik a részüket a házimunkából.
Nálunk így szokott lenni. Mikor nem dolgoztam, akkor persze nem vártam el semmi házimunkát aférjemtől, mikor ő nem dolgozott, én pedig igen, akkor pedig ő csinált meg itthon mindent.
"azért írtam, mert ÁLTALÁBAN nem
ez a helyzet, "
Nem, ti azert irtatok ezt, mert az, h nekem van igazam valahogy nem fert ki a szatokon, h egy no olyat mondjon, h a "hazimunkanal van kemenyebb?"
Pont errol beszelek a kerdesben, h egyszeruen keptelenek vagytok beismerni:)
Inkabb elkezdtek haborogni,terelni a szot meg jonni olyanokkal, aminek semmi koze nincs a kerdeshez meg vagdalkozni, h martirkodok. Itt ti martirkodtok a hazimunkatokkal egyedul, en annyit irtam, h csinaltam mar a jo oreg 8 orat hazimunkaval meg a 18 oras vezetest is es az utobbi kemenyebb, foleg, h a hazimunkat attolhatod masnapra.
Erted ennyit irtam es erre mit kapok?
H mert xy-nak pasija, meg ha nem tetszik mondjak fel meg stb.
H jon ez ide ahhoz, h azt mondtam, h nem kell hanyat esni a hazimunkatol, mert van rosszabb is?
De bebizonyithatod, h nem nekem van igazam!
Le tudod irni a kovetkezo mondatot vagdalkozas meg majd hiszti nelkul?
"Igen, elismerem, h a hazimunka nem olyan kemeny melo, mint ahogy mi nok allitjuk, van rosszabb is!"
Kivancsi vagyok:)
Arany kis kamionosom,
nem mondtam, hogy sajnálni kell. Csak azt, hogy neki se akkor örömmámor, hogy három hetente van mellette a pasija.
Arra persze nem reagáltál, hogy ha akkora erős, stramm pasik vagytok, akiknek az állóképessége HULK-é, a szorgalma meg a hangyáé, akkor mégis mi a franc fájdalmat okoz mondjuk elmosogatni, amíg a nő pl. főz, és közben elbeszélgetni erről-arról, ahelyett, hogy a tv előtt döglesz? Ha annyira semmiség, akkor ez miért fáj? Nyilván nem az az elvárás, hogy napi 15 órában füvet nyírj vagy ablakot pucolj. (Bár szerinted ugye ez is semmiség, amit egy nőnek simán kell csinálni...) De hogy naponta mondjuk 1 órát eltölts hasznosan a ház körül?
Az a helyzet, hogy amit írtál, az egyszerűen nem igaz.
Nincs a világon olyan nő, aki azt mondaná, hogy a házimunka a legrosszabb a világon. Ergo nincs mit elismerni.
Mellesleg attól még, hogy van rosszabb, a házimunka automatikusan nem lesz jó. És még egy, a szakmáját mindenki megválaszthatja. De a házimunka esetében nincs választási lehetőség. Csinálni kell és kész. Ha te megunod a kamionozást, akkor kiszállsz és elmész cukrásznak. De a házimunkát akkor is csinálni kell.
Kedves kérdező, nagyon jól ki tudod emelni a lényegtelen dolgokat, és nem reagálni a kérdésekre :)
Felteszem kommentár nélkül:
NEKED miért fáj tegyük fel bepakolni a ruhát, vagy elmosogatni? Olyan megerőltető?
Bocsesz, most jottem haza.
Szal azert nem segitek be, mert nehogy mar en 3 hetet vegigdolgozok, o otthon van, abbol a penzbol, amit en adok neki es akkor en alljak le mosogatni.
A kamudelutant meg tartsd meg a baratnoidnek, ma Magyarorszagon nincs az a ceg, aki megengedheti maganak ezt a luxust, h betartsak a pihenoidot.
Vedd meg az ehavi Camion ujsagot, pont ezt a temat boncolgatjak, h egy vicc az egesz, nem megvalosithato, mert csodbe menne a vallalkozas, ki szallitana egy olyan bandaval, aki ket nappal kesobb hozza meg a rakomanyt?
A buntit meg elvarjak, h jatszd ki, ahogy tudod magnessel meg egyeb huncutsaggal.
Nem veletlenul vannak elalvo kamionosok.
Kivancsi vagyok forditott esetben menne e ez a felallas kedves Palm es a tobbiek, h ti dolgoztok, a parotok otthon henyel es akkor hazamentek es nektek kell meg besegiteni.
Jah es gondolom Te is elmennel cukrasznak, mikor feleannyit keres.
Mindegy, volt aki felfogta es leirta, h azt az egy hetet ugy intezne, h kettesben toltsek meg bla bla, ez korrekt hozzaallas, orulok, h vannak meg ilyen nok!
Arra az egyetlenegy kérdésemre válaszolj még, arra kérlek, hogy ha szerinted a házimunka henyélés, akkor miért probléma beszállni? Elég komoly ellentmondásba keveredtél saját magaddal, és bevallom, kíváncsi vagyok, hogy milyen ideológiád lenne erre.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!