Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért van oda úgy a nők...

Miért van oda úgy a nők nagytöbbsége a házimunkával?

Figyelt kérdés

Nem kötekedésnek szánom, de nem értem miért olyan nagy mellénnyel vannak a nők, ha a házimunka jön szóba.

20 éves koromig nagymamám nevelt szal először segítettem majd suli mellett szinte mindent én csináltam és mégse estem hanyat.

Mosás?komolyan olyan nagy teher beáztatni, majd berakni gépbe, kiszedni és kiteríteni?mosogatás szintén zenész?porszívózás?portörlés?felmosás?

Hol vannak ezek a 12 órás nehéz fizikai munkától?dolgoztatok már kőműves mellett?esetleg ástatok már gödröt?voltatok erdőn fát szedni?

A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert az előbb volt egy kérdés, ahol egy kollégát azaz egy kamionost mindenki lehordott, mert mi az, h azon a héten, amikor otthon van(a masik haromban vegig uton van) nem segit be a baratnojenek a hazimunkaba, holott a no nem is dolgozik, hanem otthon van htb-kent.

En kamionoztam es messze nem egy leanyalom, rengeteget kell vezetni, senkit nem erdekel, h nem lehetne napi 15-18 órat, menni kell, mert akkor lapát, a kamionban kialakított hálófülkében kell aludni, ami egy patkánylyuk, trógerek között zuhanyozni és még sorolhatnám.

Az az egy hét arra elég, h az ember kipihenje magát meg felkészüljön a következő útra!

Szal szerintem ki kellene próbálni másfajta munkákat is mielőtt megszóljuk a másikat.

Ha lehet választani inkább elmosogatok, mint fát pakolok.

2012. ápr. 23. 16:00
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:

Tudod, azért különbség, mert a házimunkáért senki nem fizet, a kamionozásért meg pénzt kapsz.

Neked megvan az elismerés fizetés formájában, de a házimunkát megcsináljuk és családtól függően lehet, hogy 1óra múlva már látszatja sincs(ha van gyerek, kutya, lusta férj)

Szerintem éreztetni kéne a házimunkát végzővel, hogy milyen szépen rendet rakott, milyen otthonos minden...azért ez fontos, ő sem egy robot és ha már gürizik vele egynéhány órát, minimum ennyi jólesik az embernek, aztán legközelebb máris szívesebben lát hozzá.

2012. ápr. 23. 17:22
 32/50 A kérdező kommentje:

26-os, leirtam, h a no semmit nem dolgozik, szal foloslegesen koptatgad a billentyud, ha a no is dolgozik az mas.

Ezt irtam az elejen, h a szovegertesetek egy-ket kiveteltol eltekintve egyes.

2012. ápr. 23. 17:22
 33/50 A kérdező kommentje:

"Tudod, azért különbség, mert a házimunkáért senki nem fizet, a kamionozásért meg

pénzt kapsz."

Tegyuk fel te napi 10 orat dolgozol, melle meg legyen 2 ora hazimunka.

Az 12 ora.

Ugye tudod, h a 12 ora munka az kevesebb, mint a 15-18?

Mondom ki kell probalni, egy hetet nem adnek es sirogorcsot kapnatok.

2012. ápr. 23. 17:25
 34/50 anonim ***** válasza:
91%

Jól van akkor sirasd magad, te szegény.

Akkor miért nem hagyod ott? Attól, hogy valaki kevesebbet melozik mint 15-18óra, még nem szerencsésebb is. Megvagy fizetve jól? Mert valaki napi 10ora meloért kap 100e ft-t, te meg gondolom jóval de jóval többet. Ugyh.sztem kussolj! Ha meg nemtetszik ott lehet hagyni.

2012. ápr. 23. 17:36
 35/50 anonim ***** válasza:
91%
te mit mártirkodsz? akkor talán az életben nem csak egy király jogsit kellett volna szerezni, hanem menni egyetemre, vagy főiskolára, és akkor nem kéne sajnálni magad, hogy kamionozol. nekem több ismerősöm csinálja a kamionozást, és imádják, hogy még ha futólag is, bejárják európát, kamasz gyerekeiket viszik magukkal kirándulni, és igenis egész nap ülsz abban a büdös vacakban és eszed a babkonzervet. ne haragudj, de ha te leblalálsz mást, énis leblamállak téged. az a különbség, hogy ha majd lesz netán gyerek, akkor te továbbra is csak kamionozni fogsz, a feleséged meg dolgozik, házimunkázik, gyereketnevel, bevásárol, főz, szülőiértekezletre jár, ha párhetes lesz a gyerek ő fog felkelni hozzá 3 óránként, mikor menni is alig fog tudni, nem Te. úgyhogy légyszives vegyél vissza magadból és ne szóld le a másikat. és hidd el ezer tevékenység van, ami napi 8 órában legalább annyira fárasztó lehet, mint a kamionozás tizenx órában, amikor hallgathatsz rádiót, telefonálhatsz, dohányozhatsz, finghatsz, meg nemtudom még miket csinálsz, más meg poklot él meg 8 órában. még ki is csaphatod 2 megálló között. ne haragudj, de a kamionozás elég lusta meló szerintem.
2012. ápr. 23. 21:16
 36/50 anonim ***** válasza:
ja, és szivesebben pakolok fát, mint mosogatok, ezért vettem mosogatógépet, de már attól rosszul vagyok, hogy a gépbe be kell pakolni!!! hihihihuhuh. kövezz meg!
2012. ápr. 23. 21:19
 37/50 anonim ***** válasza:
ja, a másik, hogy az ember magának választ párt. ha gondolod, keress magadnak egy robot életképtelen tisztaságmániás nőt, aki még az ágyban is csak arra fog gondolni, hogy meg ne gyűrődjön a lepedő. párom agyvérzést is kapna tőlem. már most azt kap néha, pedig nem vagyok egy nagy házitündér, ráadásul folyamatosan mindenbe besegít, leviszi a szemetet, bepakolja a gépeket, kiviszi a kutyát, stb, stb, pedig többet vagyok itthon, mint ő, csak tudja, hogy rühellem, és nem vár el tőlem olyan dolgot, amiről tudja, hogy nekem nem jó. ezért együtt csináljuk.
2012. ápr. 23. 21:23
 38/50 anonim ***** válasza:
Kérdező, én pl. elsőre is megértettem, amit írtam, azt azért írtam, mert ÁLTALÁBAN nem ez a helyzet, és mert sem a hangnemeddel, sem a leírtakkal nem értettem egyet. Egyértelműen látszott abból, hogy te alapból lebecsülöd a házimunkát, akár dolgozik a nő, akár nem.
2012. ápr. 23. 21:48
 39/50 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, egyébként tényleg felesleges ilyen kérdést kiírni. azt vettem észre, hogy a nők többsége egyszerűen nem viseli azt, ha a nőkről nem csupa szépet és jót írsz. Soha nem fognak elgondolkodni, magukba nézni, meglátják, h kritizálod vmiben őket,és vagy támadnak vagy jön a hisztiznek. Itt is a hozzászólások nagy része hiszti és támadás. nem kell tőlük sokat várni.
2012. ápr. 24. 06:46
 40/50 anonim ***** válasza:
vagy jön a hiszti*
2012. ápr. 24. 06:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!