Miért van oda úgy a nők nagytöbbsége a házimunkával?
Nem kötekedésnek szánom, de nem értem miért olyan nagy mellénnyel vannak a nők, ha a házimunka jön szóba.
20 éves koromig nagymamám nevelt szal először segítettem majd suli mellett szinte mindent én csináltam és mégse estem hanyat.
Mosás?komolyan olyan nagy teher beáztatni, majd berakni gépbe, kiszedni és kiteríteni?mosogatás szintén zenész?porszívózás?portörlés?felmosás?
Hol vannak ezek a 12 órás nehéz fizikai munkától?dolgoztatok már kőműves mellett?esetleg ástatok már gödröt?voltatok erdőn fát szedni?
A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert az előbb volt egy kérdés, ahol egy kollégát azaz egy kamionost mindenki lehordott, mert mi az, h azon a héten, amikor otthon van(a masik haromban vegig uton van) nem segit be a baratnojenek a hazimunkaba, holott a no nem is dolgozik, hanem otthon van htb-kent.
En kamionoztam es messze nem egy leanyalom, rengeteget kell vezetni, senkit nem erdekel, h nem lehetne napi 15-18 órat, menni kell, mert akkor lapát, a kamionban kialakított hálófülkében kell aludni, ami egy patkánylyuk, trógerek között zuhanyozni és még sorolhatnám.
Az az egy hét arra elég, h az ember kipihenje magát meg felkészüljön a következő útra!
Szal szerintem ki kellene próbálni másfajta munkákat is mielőtt megszóljuk a másikat.
Ha lehet választani inkább elmosogatok, mint fát pakolok.
Sejtem, melyik kérdésről jutott eszedbe ez a kérdés. :)
Mindenki a maga feladatát érzi nehéznek, szerintem. De amúgy sokszor eltúlzottnak érzem én is a dolgokat, de azért nem mindig!
Hogy egy példát meséljek: apósom és anyósom nyugdíjas. Anyós egész nap tevékenykedik otthon, főz, mos, takarít, mosogat, kertészkedik és így tovább. Após? Ül a gép előtt egész nap és/vagy tévézik. Az hagyján: még büszke is magára, veri a mellét, hogy ő hogy unatkozik, de a feleségének mindig kitalál valami programot.
De a férfi munkát sem tudja ellátni, mert ahhoz meg egy töketlen idióta - olyankor férfi rokont vagy szomszédot hív. És anyós mégse panaszkodik rá, pedig én a helyébe kettéfejelném a férjem.
Tényleg nem kéne így kisarkítani. A nők a házimunkát napi 8 órás munka mellett végzik általában, miközben a párjuk/férjük sem dolgozik többet. Így igenis elvárható lenne, hogy besegítsenek, akkor amikor otthon vannak meg pláne.
Persze ha az asszony nem dolgozik, akkor valóban, az ő munkája a házvezetés volna...
Ha mindketten dolgoznak, mindketten házimunkázzanak. Egyéni megbeszélés alapján.
De nem vagy szimpi, ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy egy kamionos meg csak ül és vezet.
Szövegértés nulla.
A lényeg, h ha megkérdezel egy nőt, h melyik a keményebb munka?
A faszedés az erdőben vagy mosogatás?
Válasz:
Simán, h a mosogatás, a fa szedés az semmi, a nulla.
Szal ez miért van?
Hát én ilyet még senkitől nem hallottam. Szerintem te sem. Konkrétan volt nő, aki azt mondta neked, hogy a mosogatás nehezebb?
Szerintem te drámázol.
"A lényeg, h ha megkérdezel egy nőt, h melyik a keményebb munka?
A faszedés az erdőben vagy mosogatás?
Válasz:
Simán, h a mosogatás, a fa szedés az semmi, a nulla.
Szal ez miért van?"
Ez megint csak sarkítás... unintelligens emberek sajnos vannak, így a nők között is fellelhetőek.
Hát szerintem azért nem minden nő mondja ezt! Maximum amelyik még nem hordott fát. :D Hát én már kislány koromban is pakoltam apámmal a tüzelőt, a talicskát toltam, hát fárasztó dolog, pedig azért én jó erőben voltam mindig.
A fűnyírás mondjuk nem vészes (persze a fűnyírótól is függ), nem sokkal rosszabb, mint a porszívózás, csak nagyobb a terület. :D
1. A legtöbb nőtől a pasija ugyanolyan 8 órás állás MELLETT várja el a tökéletes otthont (és persze még este azt is, hogy egy izgalmas bombázó várja otthon őket), mint amiben a pasi dolgozik. Ez nem működik így. (Oké, látom, itt a nőnek nincs állása.)
2. A kamionozást te választottad. Mindazzal együtt, amivel jár. Más szakmák más nehézségekkel járnának, de Te (meg a "kolléga" is) így döntöttél.
3. Szerinted a nőnek mennyire kellemes három hétig egyedül lenni, aztán egy hétig a párjával? Logikus, ha jólesne neki, ha abban az egy hétben legalább együtt lennének, együtt csinálnának dolgokat. Igen, a házimunkát is.
4. Ha pedig szerinted annyira semmi dolog a mosás-főzés-takarítás stb., akkor pontosan miért is fáj beszállni egy naaagy, erős, stramm kamionosnak???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!