Miért van oda úgy a nők nagytöbbsége a házimunkával?
Nem kötekedésnek szánom, de nem értem miért olyan nagy mellénnyel vannak a nők, ha a házimunka jön szóba.
20 éves koromig nagymamám nevelt szal először segítettem majd suli mellett szinte mindent én csináltam és mégse estem hanyat.
Mosás?komolyan olyan nagy teher beáztatni, majd berakni gépbe, kiszedni és kiteríteni?mosogatás szintén zenész?porszívózás?portörlés?felmosás?
Hol vannak ezek a 12 órás nehéz fizikai munkától?dolgoztatok már kőműves mellett?esetleg ástatok már gödröt?voltatok erdőn fát szedni?
A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert az előbb volt egy kérdés, ahol egy kollégát azaz egy kamionost mindenki lehordott, mert mi az, h azon a héten, amikor otthon van(a masik haromban vegig uton van) nem segit be a baratnojenek a hazimunkaba, holott a no nem is dolgozik, hanem otthon van htb-kent.
En kamionoztam es messze nem egy leanyalom, rengeteget kell vezetni, senkit nem erdekel, h nem lehetne napi 15-18 órat, menni kell, mert akkor lapát, a kamionban kialakított hálófülkében kell aludni, ami egy patkánylyuk, trógerek között zuhanyozni és még sorolhatnám.
Az az egy hét arra elég, h az ember kipihenje magát meg felkészüljön a következő útra!
Szal szerintem ki kellene próbálni másfajta munkákat is mielőtt megszóljuk a másikat.
Ha lehet választani inkább elmosogatok, mint fát pakolok.
Ne általánosíts, nem a nőkre jellemző ez, hanem bizonyos emberekre.
Értem miről írsz, mert én is ismerek ilyet, s a falra tudok mászni, amikor állítása szerint neki van a legrosszabb munkahelye(váltani persze nem akar).Mindenkire irigy, mindenkinek milyen jó, csak neki sza.r.
Férfiakban is van ilyen, hidd el.
Valahol én is megértelek. Aki csak otthon van és a férje tartja el, az igenis legalább a házimunkát csinálja meg. De ugyanezt gondolod, ha a férj van munka nélkül? Mert a legtöbb férfi nem, hiszen ő akkor "munkát keres". Na persze, napi 10-12 órában, mi?
Én vidéken nőttem fel. Vágtam fát, cipeltem is. Sőt, még téglát is pakoltam amikor építettük a házunkat. Amikor meg ezzel végeztünk, akkor mi gyerekek tanultunk, anyu főzött apukám meg felporszívózott, felmosott. Ezt hívják munkamegosztásnak.
Én nő létemre nem gondolom, hogy a mosogatás nehezebb lenne, mint a fahordás, vagy mi volt a példád. Nem tudom, honnan vetted ezt.
Ha mindkét fél dolgozik, akkor nyilván osszák meg a házimunkát is. Ha a nő otthon van, akkor meg egyértelműen azért, hogy a házimunkát megcsinálja. Neki akkor az a dolga. Számomra legalábbis így tűnik logikusnak. Más kérdés, hogy én htb sosem akarnék lenni, de nem azért, mert büdös a házimunka, hanem mert nem bírnék állandóan csak otthon lenni.
Inkább csinálom a rendes munkám mellett (lehetőleg közösen), mint, hogy csak ez legyen az életem.
De ki mit szeret persze.
Én kislány koromtól kezdve segítettem otthon mindenben, kert felásásától a fahordásig, favágásig, fűnyírásig minden "férfimunkát" csináltam. És szívesebben hordom a fát, mint takarítok, ez van. Főzni/sütni szeretek nagyon, mosogatni gyűlölök, de rögtön evés vagy ételkészítés után minden elmoshatót elmosok, hogy ne száradjon, ne ázzon, hanem frissiben könnyen lejön. Emellett kertészkedem, gazolok, füvet nyírok és dolgozom is. Párom is besegít, de kérés nélkül nem csinál semmit, mondván csak elrontaná. Főzni mondjuk ő is szeret, de akkora mocskot csinál, hogy csak felügyelettel teheti :)
Füvet nyírni szeretek, porszívózni nem, a mosás-teregetés meg nem nagy cucc, vasalni nem szoktam (mosási és teregetési technika kérdése, és a vasaló csak akkor kell, ha ünneplő blúz vagy ing, stb meggyűrődött.)
Én mindennel együtt azt mondom, hogy nőként szívesebben barkácsolok, fát vágok és hordok meg füvet nyírok, mint takarítok, port törlök... egyedül pakolni szeretek, a könyvespolcokat kéthetente átpakolom, próbálom minél kénelmesebben és jobban elhelyezni a könyveket, tárgyakat.
„rról meg már ne is beszéljünk, hogy a nők igenis hátrányos helyzetből indulnak a munkahelyeken, tapasztalatból tudom. A gyereknevelés és szülés gondja és terhe szintén leginkább az ő vállukat nyomja. Emellett a háztartás nagy része is, miközben a legtöbb férfi töketlen, és egy csapot nem tud felszerelni. Olyan megerőltető egy férfinak bepakolni a mosógépet, kiteregetni, megteríteni az asztalt, kicsit takarítani, ha már főzni nem tud? Mert ezekhez nem sok tudás kell...”
Ezt a deszar a nőknek baromságot nem unjátok még? Mert már rohadt unalmas a folyamatos rinyálás. Szegény nőknek annyira szar tényleg. Hátránnyal indulnak a munkahelyen. Jai gen, csak ha jól néznek ki, szinte bárhova felveszik őket. Bíroságon enyhébb ítéletet kapnak, ha segghülyék,de jól néznek neki ,akkor is sínen van az életük. Be kéne fejezni már a rinyálást, sokan bebizonyították,h semmiben sincsenek hátrányban a nők, mégis megy a sírás állandóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!