Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért van oda úgy a nők...

Miért van oda úgy a nők nagytöbbsége a házimunkával?

Figyelt kérdés

Nem kötekedésnek szánom, de nem értem miért olyan nagy mellénnyel vannak a nők, ha a házimunka jön szóba.

20 éves koromig nagymamám nevelt szal először segítettem majd suli mellett szinte mindent én csináltam és mégse estem hanyat.

Mosás?komolyan olyan nagy teher beáztatni, majd berakni gépbe, kiszedni és kiteríteni?mosogatás szintén zenész?porszívózás?portörlés?felmosás?

Hol vannak ezek a 12 órás nehéz fizikai munkától?dolgoztatok már kőműves mellett?esetleg ástatok már gödröt?voltatok erdőn fát szedni?

A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert az előbb volt egy kérdés, ahol egy kollégát azaz egy kamionost mindenki lehordott, mert mi az, h azon a héten, amikor otthon van(a masik haromban vegig uton van) nem segit be a baratnojenek a hazimunkaba, holott a no nem is dolgozik, hanem otthon van htb-kent.

En kamionoztam es messze nem egy leanyalom, rengeteget kell vezetni, senkit nem erdekel, h nem lehetne napi 15-18 órat, menni kell, mert akkor lapát, a kamionban kialakított hálófülkében kell aludni, ami egy patkánylyuk, trógerek között zuhanyozni és még sorolhatnám.

Az az egy hét arra elég, h az ember kipihenje magát meg felkészüljön a következő útra!

Szal szerintem ki kellene próbálni másfajta munkákat is mielőtt megszóljuk a másikat.

Ha lehet választani inkább elmosogatok, mint fát pakolok.

2012. ápr. 23. 16:00
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%

Nővérem új munkaerőt keres, ott voltam.

24 éves lány: aranyos, jó munkaerő, de épp most költözik össze a barátjával, 2-3 év és gyerek. Nem kell.

33 éves nő: 2 gyereke van, általános iskolás és óvódás, elvált, a szüleivel lakik, akik a gyereknevelésben és gondozásban segítik. Nem kell ,mert ha beteg a gyerek otthon marad.

28 éves nő: saját lakás, frjezett, gyerek nincs. 1-2 év és gyerek. Nem kell.

23 éves srác: bár nem olyan jó munkaerő, mnit az előző három, ha gyereke is lesz, az nála nem lesz gond - ő lett felvéve.

2012. ápr. 23. 17:06
 22/50 anonim ***** válasza:
Szerintem igazad van.
2012. ápr. 23. 17:07
 23/50 anonim ***** válasza:
90%
(Ja, és ezt nem a nők mondták, az egyik pl. nem is akart gyereket állítása szerint, ezt nővérem gondolta, ezért nem vette fel őket. Igenis van megkülönböztetés, csak nem szeretnek róla beszélni. Nekem jó munkám van, rendes főnök, nem rinyálok, csak látok dolgokat, amiket szeretnek az emberek elfedni vagy elfeledni.)
2012. ápr. 23. 17:08
 24/50 A kérdező kommentje:

Én ezt elismrem, h szégyen, h ha egy pasi nem segít be, mert illik, persze, ha azonos idot dolgoznak.

De ezt a kamionos peldat se ertem, h egesz honapban 7 szabadnapja van es akkor elvarjatok, h o alljon le ablakot pucolni ugy, h egesz honpban otthon voltatok?

Azert vastag a bor a pofatokon, persze akinek nem inge nem veszi magara.

Egyebkent tessek itt van Palm, tokeetes pelda.

Szerinte a not kell sajnalni, mert milyen rossz neki otthon.

Ez a rinya netovabbja.

2012. ápr. 23. 17:09
 25/50 anonim ***** válasza:
0%

"(Ja, és ezt nem a nők mondták, az egyik pl. nem is akart gyereket állítása szerint, ezt nővérem gondolta, ezért nem vette fel őket. Igenis van megkülönböztetés, csak nem szeretnek róla beszélni. Nekem jó munkám van, rendes főnök, nem rinyálok, csak látok dolgokat, amiket szeretnek az emberek elfedni vagy elfeledni.)"

Hát akkor a nő nőnek farkasa? Bocsánat, ez nekem paradoxon! Ha olyan szar a nőknek, miért nem segítik egymást? Pl. a nővéred akkor miért nem azt vette fel, aki nem akart gyereket? Itt ebben a sztoriban hol vannak a csúnya férfiak, akik elnyomják a nőket? A nővéred nő létére a nőkkel b*szott ki...

2012. ápr. 23. 17:12
 26/50 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha párom 3 hétig megállás nélkül dolgozna, egy hetet van otthon, akkor annyit elvárnék tőle, mint dolgozó nő, hogy egy kicsit segítsen be. Porszívó, fűnyírás, locsolás, esetleg mosás elindítása, hogy mire hazaérek, meglegyen. Ez nem megerőltető, sőt, szerintem sok esetben a saját tempóban végzett munka (mert a házimunka is az) pihentető. Nem várom el, hogy vigye az egy hétben a háztartást, hanem azt, hogy kicsit segítsen be. Ha otthon lennék mondjuk kisgyerekekkel, akkor is ezt. Ha otthon lennék egyedül, akkor semmit. Csak azt, hogy feleslegesen nagy koszt és káoszt ne cisnáljon. Ne dobálja szét a ruháit arra hivatkozva, hog ő éjjel-nappal dolgozik, vegye a fáradságot, és a szemetet dobja a szemétbe, meg hasonlók. Sok férfi szereti kihasználni ezt, hidd el.
2012. ápr. 23. 17:13
 27/50 anonim ***** válasza:
25-ös: hol mondtam én olyat, hogy csúnya gonosz szemét férfiak miatt van ez? Azt mondtam, hogy ez van. Igen, nővérem volt a ludas, szóvá is tettem neki. Amellett megértem az álláspontját, ahogy mindenkiét, aki a férif munkaerőt a fenti okok miatt előnyben részesíti, de akkor ne mondjuk azt, hogy egyenlő. Mert nem. Sok nő is kihasználja az adottságait, de akinek ehhez nincs gerince vagy nem olyan bombázó, az haljon éhen?
2012. ápr. 23. 17:15
 28/50 anonim ***** válasza:
2%
Most leír egy példát az életéből,amikor egyszer hátrányban volt egy nő.:D. Hihetetlen. arról miért nem beszéltek, h a válás vesztese mindig a férfi, a hajléktalanok 90%-a férfi, a nehéz munkákat férfiak végzik stb. nem szívesen vesznek fel olyan nőket, akik teherbe eshetnek? Azta. elmondom nektek,h magyarországon nincs is már olyan titkár, mert csak titkárnőket vesznek fel, sok állás csak nőknek van meghirdetve.ezeket vhogy elfelejtetitek mindig. tényleh be kéne fejezni a folyamatos áldozatpózt és rinyálást,h mennyire szar nektek nőknek, mert már baromi unalmas.
2012. ápr. 23. 17:16
 29/50 anonim ***** válasza:
93%

Kedves utolsó, ugye azzal is tisztában vagy, hogy mit várnak el egy nőtől sok esetben a csak nőknek hirdetett munkáknál?

A nők is kihasználják az előnyeiket, de egy munkahelyen a férfi munkaerő előnyben van. Ez tény. Nem vagyok feminista, csupán realista, nem szeretem az előnyeiket kihasználó nőket, akik eladják magukat, elítélem, stb. De ne mondjuk, hogy egyenlő, emrt nem az

2012. ápr. 23. 17:19
 30/50 anonim ***** válasza:

Egyébként érdekes ez a felfogás, hogy a fiatal nő pont azért nem kell, mert még gyereke lesz. Kolléganőm meg már túl van a gyereken, nagykorú is, nem kell vele táppénzre mennie, stb, ő meg épp a fiatal hölgyeményekkel szemben marad alul.

És munkahelyünkön is a fiatal kis k*rvák minimum kisfőnöki rangig viszik és a szemünk előtt csöcsörészik őket a férfi főnökök. Akkor most jaj, szegény nők, csak így jutnak előbbre? Akkor én maradok a ranglétra alján, köszönöm. :)

2012. ápr. 23. 17:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!