Mit tennétek ilyen költözés esetén?
Pl lány esetében a fiúnak, vagy fiú esetében a lánynak (párja) már van háza, kerttel, udvarral. De nektek pl nem tetszik a ház stílusa. A párotok miatt odaköltöznétek?
Másik kérdés pedig, hogy tetszenek-e nektek pl a barokk stílusú, elegáns, faragott bútorok?
Kedves utolsó. Mint mondtam ki akarja dobni, kész. Ezt nincs hogy átalakítsd, ez egy fehér termopán ablak. (nem egy, hanme összesen 6 darab). Ő fa mintás, barna termopánt szeretne. Tehát ilyen helyett: [link]
Ilyet: [link]
Ide újat kell vegyen. A festést illetően pedig én nem tudom hogy sikerült nektek, de minden esetre úgy megérte. Viszont én nem tudok ilyen olcsón dolgozó munkást ajánlani, anyaggal együtt. Munkadíj, festés, vakolás, ahol kell, esetleg javítás, stb nekem mindíg drágábban jön ki.
És nem, a bajom az, hogy felesleges dolgokat akar, ahogy ezt előttem is írták. Sajátos hóbortok, feleslegesen. Azt csak szánalmasnak tartom, hogy még dirigálni is akar.
"Mint mondtam ki akarja dobni, kész."
Igen, láttam. És? Meg kell vele beszélni, hogy ne tegye.
Valahol láttam matricát, amit a fehér ablakkeretre rá lehet rakni, és fahatású lesz, problem solved. :)
Ja, hát nálunk valahogy a spórolás értelemszerűen kizárta a munkást. :D
Kevertettünk festéket, fogtunk 1-1 hengert és kifestettük a házat. Nem nagy művészet.
De továbbra is úgy érzem, hogy neked nem az eredeti kérdés a kérdésed, hanem valamiért téged nagyon bosszant egy ismerősöd párkapcsolati élete.
Én adtam el a lakást, én rendeztem be. Berendezve volt eladva. Modern bútorral, egyszerű csillárral.
És nem még mindíg nem a párkapcsolata érdekel. Simán furcsállom a hozzáállását.
Én sosem festek festő nélkül, szeretem ezt szakemberre bízni. A háló, a glett jobb ha tökéletesen áll. Persze ez nem zárja ki, ne értsd félre, hogy valaki értsen hozzá. De sem én, sem a haverom nem értünk ehhez.
És igen én is tudok erről a szalagos, matricás megoldásról, bár nem tartom tartósnak és minőséginek. De valóban egy megoldás lehetne egy kezdő házasnak, viszont a kisasszony cserét akar.
Abban teljesen egyetértek veled, hogy lehetne olcsóbb megoldás erre, mégis az illető ezt a megoldást választaná. Javítsatok ki ha tévedek, de üzleti szempontból ez hatalmas pénzkidobás és felesleges teszem-veszem munka.
És most úgy néz ki, a barátom nem nagyon tud megbékélni azzal, hogy ő 125 000 € - t fektetett ebbe a lakásba, ebben benne van a vételár, plusz az az 1000 €, amit tavaly költött rá, mert a faajtók helyet üveg tolóajtókat tett belül,s új szőnyegeket vett mindenhova.
S akkor felesleges szeszélyek miatt újabb nagy költekezés menne el egy szinte új lakásra, ami jó állapotú
Tökéletesen áll a glett és a festék nálunk.
De te egyébként arról beszélsz, hogy egy frissítő, színváltó festést akar valaki. Azt tényleg csak kenni kell. (Max előtte megcsiszolni kicsit a felületet, de az eléggé "agyatlan" munka.)
Nem tudom, nekem egyre viccesebb hogy leszólod a csajt, de amúgy meg azért egyetértesz vele. :D (Nem jó a matrica, nem jó az olcsó festés, blabla)
Figyelj. Az én házamnál van egy tiszta új kanapé, fotelekkel a nappaliban. Nemrég vettem, régit kidobtuk, mindegy. Most a feleségemmel láttunk egy sokkal szebb, hasonló árú kanapét, ami sokkal elegánsabb is a nappaliba, mint ez. Mégsem fogom ezt kidobni, hogy megvegyem azt. Megbeszéltük, hogyha majd ez tönkremegy, s az még forgalomban lesz (valószínűleg igen) akkor majd megvesszük, vagy esetleg ha a szüleim kidobják az övékét, ezt átvisszük majd hozzájuk (évek múlva esedékes) s akkor megvesszük amit kinéztünk magunknak.
Másrészt ami a minőséget illeti, én nem azt mondtam, hogy nem lenne jó egy kezdő párnak az. Én nem csinálnám ezt az én lakásomban ma, de valamikor, az ő korában, amikor én is 21 voltam én is az olcsó megoldást néztem. A faajtókat százszor újrafestettem, én bütyköltem a székeket, ahelyett, hogy asztaloshoz vigyem, használt búrort vettem, s olyanra alakítottam, hogy passzoljon a többihez, ilyen matricás megoldással.
Csak mint mondtam a kisasszonynak elvárásai vannak és egy krajcár nélkül ő nagy házalakításba akar kezdeni, mégegyszer mondom feleslegesen.
A festés dolgát, ami illeti... Nem tudom, hogy akarja-e ő megcsinálni, eddig sose ő csinálta, ahogy én sem.
De minden esetre remélem megoldódik. Csak sajnálom a srácot, úgy minden miatt.
De mi a túróért dobnál ki új bútort? :D El lehet adni...
Mi se festettünk ki egész házat addig, amíg nem költöztünk egy házba amit ki kellett festeni.
Egyre kevésbé értem a logikádat, fura az egész amiket írsz... Mindegy, remélem találsz választ a kérdésedre, bármi is az.
Én se dobnék ki új bútort. Eladni hosszú idő, sokszor évek telnek el, mire jelentkeznek rá. Ők meg nincs hol tárolják addig. És a hölgyeménynek túl sietős a csere ahogy észrevettem...
Ami a mi bútrunkat illeti, szintén amiatt, hogy hosszú idő az eladás, meg nem is foglalkozom ilyen pepecs dolgokkal, elhasználom. Aminek nekem kell arra jó :)
Igen, az a normális amit te írsz. Hogy akkor csináld amikor az alkalom van. Csak ott a baj hogy ő nem így gondolkodik.
20: Az nagyon gyanúsan olcsó, mekkora falfelület volt?
Tudod jó szívvel ajánlani azt a festőt, szépen dolgozott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!