Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tennétek ilyen költözés...

Mit tennétek ilyen költözés esetén?

Figyelt kérdés

Pl lány esetében a fiúnak, vagy fiú esetében a lánynak (párja) már van háza, kerttel, udvarral. De nektek pl nem tetszik a ház stílusa. A párotok miatt odaköltöznétek?

Másik kérdés pedig, hogy tetszenek-e nektek pl a barokk stílusú, elegáns, faragott bútorok?

2020. jún. 10. 14:42
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Azért kérdem mindezt mert mint mondtam ingatlanokkal foglalkozom. Egyik ügyfelemmel nahyon jól összebarátkoztam az eladás során, szoros barátságot kötöttünk, azok vagyunk mond a mai napig. Most viszont megkérte egy vidéki lány kezét, akinek egyszerűen semmi nem jó a lakásban. A tömbház 6 éves, a srác az utolsó petákját is belecerte, hogy élhető és jó környezetet biztosítson a jövendőbelijének. A nő viszont kitalálta, hogy neki nem fehér termopan ablak kell, hanem barna fa színű, nem szalagparkett, hanem tölgyfapadló, a tiszta új bútorokat ki akarja dobni, helyettük mást venni.

A srác elment nézni egy házat, hátha a költözés lenyugtatná, de ott is kitalálta hogy az új kerítés helyett másat kaar, mert ez neki nem tetszik és a házat is más színre akarja festeni kívül belül (ez egy 2 éve készült kertes ház, szinte festői környezetben).

És most meg akarom érteni, hogy ez hálátlanság vagy csupán szeszély... A srác tényleg azon volt, hogy minden tőle telhetőt megadjon neki, a maga könyvelői fizetéséből

2020. jún. 11. 11:06
 12/33 anonim ***** válasza:
51%
Miért kéne kidobni az ajtót, csak mert nem tetszik? Csomó mód van rá, hogy át lehessen alakítani. Egy festés meg nem nagy költség, hacsak nem 300 nm-es palotában lakik az ember, olyanba meg úgyse költöznék, mindegy hogy hogy néz ki. Mindenre lehet találni megoldást, ha igazán akarja az ember.
2020. jún. 11. 11:18
 13/33 anonim ***** válasza:
51%

Ez meg érthetetlen nekem. Ha minden tőle telhetőt meg akar tenni, akkor miért probléma egy kis átalakítás a frissen vásárolt házon?

Nekem valahogy eleve ez a normális, hogy az ember a saját ízlésére alakítja az otthonát amikor beköltözik.

2020. jún. 11. 11:20
 14/33 anonim ***** válasza:
74%

Nincs ezzel gond Kérdező, ha az a fél, akinek a jelen állapot nem felel meg, finanszírozza az igényeinek megfelelő átalakítást!

Leírtad, hogy nem alapvető igényekről van szó, pl. hogy egy szoba-konyhába építsenek be egy zuhanyzót, hanem üres zsebbel felesleges hóbortokról, így számomra komolytalannak tűnik az egész kapcsolat, a nő részéről.

Jelen esetben a srácnak nincs pénze, mert elvitte a vásárlás, ha a nőnek sincs pénze, csak igényei, amiket a srác kipréselésével és ellehetetlenítésével akar megvalósítani, akkor ezt a kapcsolatot át kell gondolni, akármilyen stádiumában tartanak annak.

2020. jún. 11. 11:31
 15/33 anonim ***** válasza:

7:

"Én itt arról a lakásról beszélek, amit az ember magának épít. A legjobbat akarja, a legjobb anyagokat veszi, a legjobb bútrokat, igyekszik tökéletessé tenni a kis élőhelyét. Ezt pedig egy vevő sem fizeti meg."

Attól függ, milyen nm-ár van ott.

Bp. belvárosban bejön az ár többszöröse is akár.

"Ingatlanbefektetésnél más a dolog. Tudom, mert én is azt csinálom :) Ilyenkor a cél a gyors munka, jó kinézet, mutatósság, gyors eladás."

Hát akkor a fene essen beléd.

Én nem így csinálom.

Nem lenne pofám más minőséget eladni, mint amit magamnak csinálok.

2020. jún. 11. 11:42
 16/33 anonim ***** válasza:
74%

11: Amint írtam, annak a nőnek a saját dolga saját otthont teremteni.

Nincs joga másét kritizálni, egyszerűen taplóság.

2020. jún. 11. 11:44
 17/33 A kérdező kommentje:
15-ös.sajnálom,de én nem fogok egy lakónak eredeti diófa bútrot, tölgyparkettát és kristálycsillárt venni. Kap egy tisztességes, normál árú modern bútrot, szalagparkettet, tisztességesen berendezett, kicsempézett fürdőszobát és egy csillárt (persze jóval több mindent csak példálóztam). Tévének sem veszek neki full felbontású 2*1,5 m-es HD tévét, hanem egy kisebb plazmát.
2020. jún. 11. 11:57
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Nem igazán értem, hogy miért te rendezed be a lakást és miért nem üres lakásokat árulsz, amit mindenki úgy rendez be, ahogy akar.

Egyébként eddig ablakról, ajtóról, padlózatról, kerítésről és festésről írtál, hogy jön ide a kristálycsillár?

Én pl. nem szeretnék más által valahogy berendezett lakásba költözni (ha az nem albérlet) mert ahogy valamelyik válaszomban írtam is, XVIII-ik századi antik bútoraim vannak, biztos, hogy nem akarok pluszban fizetni berendezésért, amiktől megszabadulni utána csak gond lenne.

2020. jún. 11. 12:06
 19/33 A kérdező kommentje:

Előző válaszolók

Először is nekem is az a véleményem, hogy szálljon be a költségbe akkor legalább, ne dirigáljon. Így kétszer akarja kifizettetni ugyanazt a párja zsebén... És szerintem hálás kéne legyen egy első emeleten levő, 2 szoba, konyha, 2 fürdőszoba plusz nappali lakásért, amit i gyen kap, nemhogy figurázzon, amikor azelőtt a rokonok pénzén egy egyszoba, konyha albérletben élt.

Másrészt pedig egy rendes átfestés komoly költség egy friss párnak. A srác könyvelő, a lán, földrajztanárnő akar lenni jövőre.

Ráadásul pazarlás új dolgokat kidobni. Ami az ablakokat illeti, hacsak nincs valami helye ahova tegye a fehér termopán ablakot, akkor ki kell dobja. Helye már pedig nincs, mert tömbház. S ha kitalálja, hogy műanyag keretes termopán helyett fa termopánt akar, még dob az áron. Szerintem ez valahogy túlzás egy olyan ember részéről, aki 0-val járult hozzá eddig mindenhez

2020. jún. 11. 12:08
 20/33 anonim ***** válasza:

Kérdező, én már kérdeztem, de csak nem válaszolsz: miért kéne kidobni bármit? Át lehet alakítani.

Nem igazán értem még mindig, hogy miért lenne olyan nagy költség a festés, nekünk 50ezer volt kb, és ez vakolat javítással, teljes gletteléssel együtt.

De ezek szerint neked nem az a bajod hogy át akarja alakítani, hanem hogy nem fizet. Akkor úgy kellett volna feltenned a kérdést, hogy "Mi a véleményetek arról, ha valaki csak követelőzik anélkül, hogy tenne bármit azért amit szeretne?"

2020. jún. 11. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!