Mit tennétek ilyen költözés esetén?
Pl lány esetében a fiúnak, vagy fiú esetében a lánynak (párja) már van háza, kerttel, udvarral. De nektek pl nem tetszik a ház stílusa. A párotok miatt odaköltöznétek?
Másik kérdés pedig, hogy tetszenek-e nektek pl a barokk stílusú, elegáns, faragott bútorok?
Azért kérdem mindezt mert mint mondtam ingatlanokkal foglalkozom. Egyik ügyfelemmel nahyon jól összebarátkoztam az eladás során, szoros barátságot kötöttünk, azok vagyunk mond a mai napig. Most viszont megkérte egy vidéki lány kezét, akinek egyszerűen semmi nem jó a lakásban. A tömbház 6 éves, a srác az utolsó petákját is belecerte, hogy élhető és jó környezetet biztosítson a jövendőbelijének. A nő viszont kitalálta, hogy neki nem fehér termopan ablak kell, hanem barna fa színű, nem szalagparkett, hanem tölgyfapadló, a tiszta új bútorokat ki akarja dobni, helyettük mást venni.
A srác elment nézni egy házat, hátha a költözés lenyugtatná, de ott is kitalálta hogy az új kerítés helyett másat kaar, mert ez neki nem tetszik és a házat is más színre akarja festeni kívül belül (ez egy 2 éve készült kertes ház, szinte festői környezetben).
És most meg akarom érteni, hogy ez hálátlanság vagy csupán szeszély... A srác tényleg azon volt, hogy minden tőle telhetőt megadjon neki, a maga könyvelői fizetéséből
Ez meg érthetetlen nekem. Ha minden tőle telhetőt meg akar tenni, akkor miért probléma egy kis átalakítás a frissen vásárolt házon?
Nekem valahogy eleve ez a normális, hogy az ember a saját ízlésére alakítja az otthonát amikor beköltözik.
Nincs ezzel gond Kérdező, ha az a fél, akinek a jelen állapot nem felel meg, finanszírozza az igényeinek megfelelő átalakítást!
Leírtad, hogy nem alapvető igényekről van szó, pl. hogy egy szoba-konyhába építsenek be egy zuhanyzót, hanem üres zsebbel felesleges hóbortokról, így számomra komolytalannak tűnik az egész kapcsolat, a nő részéről.
Jelen esetben a srácnak nincs pénze, mert elvitte a vásárlás, ha a nőnek sincs pénze, csak igényei, amiket a srác kipréselésével és ellehetetlenítésével akar megvalósítani, akkor ezt a kapcsolatot át kell gondolni, akármilyen stádiumában tartanak annak.
7:
"Én itt arról a lakásról beszélek, amit az ember magának épít. A legjobbat akarja, a legjobb anyagokat veszi, a legjobb bútrokat, igyekszik tökéletessé tenni a kis élőhelyét. Ezt pedig egy vevő sem fizeti meg."
Attól függ, milyen nm-ár van ott.
Bp. belvárosban bejön az ár többszöröse is akár.
"Ingatlanbefektetésnél más a dolog. Tudom, mert én is azt csinálom :) Ilyenkor a cél a gyors munka, jó kinézet, mutatósság, gyors eladás."
Hát akkor a fene essen beléd.
Én nem így csinálom.
Nem lenne pofám más minőséget eladni, mint amit magamnak csinálok.
11: Amint írtam, annak a nőnek a saját dolga saját otthont teremteni.
Nincs joga másét kritizálni, egyszerűen taplóság.
Kérdező!
Nem igazán értem, hogy miért te rendezed be a lakást és miért nem üres lakásokat árulsz, amit mindenki úgy rendez be, ahogy akar.
Egyébként eddig ablakról, ajtóról, padlózatról, kerítésről és festésről írtál, hogy jön ide a kristálycsillár?
Én pl. nem szeretnék más által valahogy berendezett lakásba költözni (ha az nem albérlet) mert ahogy valamelyik válaszomban írtam is, XVIII-ik századi antik bútoraim vannak, biztos, hogy nem akarok pluszban fizetni berendezésért, amiktől megszabadulni utána csak gond lenne.
Előző válaszolók
Először is nekem is az a véleményem, hogy szálljon be a költségbe akkor legalább, ne dirigáljon. Így kétszer akarja kifizettetni ugyanazt a párja zsebén... És szerintem hálás kéne legyen egy első emeleten levő, 2 szoba, konyha, 2 fürdőszoba plusz nappali lakásért, amit i gyen kap, nemhogy figurázzon, amikor azelőtt a rokonok pénzén egy egyszoba, konyha albérletben élt.
Másrészt pedig egy rendes átfestés komoly költség egy friss párnak. A srác könyvelő, a lán, földrajztanárnő akar lenni jövőre.
Ráadásul pazarlás új dolgokat kidobni. Ami az ablakokat illeti, hacsak nincs valami helye ahova tegye a fehér termopán ablakot, akkor ki kell dobja. Helye már pedig nincs, mert tömbház. S ha kitalálja, hogy műanyag keretes termopán helyett fa termopánt akar, még dob az áron. Szerintem ez valahogy túlzás egy olyan ember részéről, aki 0-val járult hozzá eddig mindenhez
Kérdező, én már kérdeztem, de csak nem válaszolsz: miért kéne kidobni bármit? Át lehet alakítani.
Nem igazán értem még mindig, hogy miért lenne olyan nagy költség a festés, nekünk 50ezer volt kb, és ez vakolat javítással, teljes gletteléssel együtt.
De ezek szerint neked nem az a bajod hogy át akarja alakítani, hanem hogy nem fizet. Akkor úgy kellett volna feltenned a kérdést, hogy "Mi a véleményetek arról, ha valaki csak követelőzik anélkül, hogy tenne bármit azért amit szeretne?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!