Mit tennétek ilyen költözés esetén?
Pl lány esetében a fiúnak, vagy fiú esetében a lánynak (párja) már van háza, kerttel, udvarral. De nektek pl nem tetszik a ház stílusa. A párotok miatt odaköltöznétek?
Másik kérdés pedig, hogy tetszenek-e nektek pl a barokk stílusú, elegáns, faragott bútorok?
Vagy együtt átalakítanánk olyanra hogy mindkettőnknek megfeleljen, vagy keresnénk együtt olyan lakhelyet ami mindkettőnknek megfelel.
A másik kérdésre: nekem nagyon tetszenek a régi, régies bútorok, de nem a saját lakásomban, azt nem rendezném be ilyenekkel.
Imádom az igazi, értékes antik bútorokat, nagy szerencsémre ilyenek közt élhetek.(öröklés miatt)
Ha valakivel ilyen-olyan formában összekötjük az életünket, azzal hasonló a stílusunk és az ízlésünk. Ezért nem hiszem, hogy azzal, hogy beteszem magam melléje, át kellene alakítanom az életét minden szempontból. Legfeljebb egy addig csak férfi lakta házba be tudja vinni egy nő is a saját személyiségét, igazán otthonossá alakítva azt.
Nem a ház stílusa miatt nem költöznék oda, hanem mert azt gondolom, a felnőttéválásnak része, hogy magam kell gondoskodjam a lakhatásomról.
Amíg ezt nem tettem meg, a felmenőim segítségével lakom.
Egy párkapcsolat nem jár feltétlenül összeköltözéssel. Ha mégis, akkor közösen kell azt az otthont kiválasztani, kialakítani.
Az esetek 99%-ában egyedülálló egyszemélyes lakot vesz.
Nem illik ráköltözni, nyilván nem kényelmes, nem megfelelő 2 embernek, ami egynek igen.
Én úgy értem, hogy pl összeházasodik egy pár, s akkor ott van készen egy berendezett, jó állapotú ház, kerttel, udvarral. Ebben az esetben van olyan aki nem fogadná el, hogy odaköltözzön?
Csak mert hallottam ilyet, hogy pont ez volt néhány párkapcsolat vége, hogy az egyik fél szülei illetve a személy hosszú évek munkájával megépítettek egy házat, kialakítottak egy életet, a szülők persze nem ott éltek, gyakran nem is abban a városban. Mégis a másik fél nem fogadta el, s mindenképp máshova akart költözni (holott mondanom sem kell, anyagilag nem éri meg, mert azt a pénzt amit egyszer valaki belefektet, sose kapja vissza senki egy eladás során) nameg persze jött az, hogy a fél nem becsüli a másik munkáját
Ezt még az összeházasodás, illetve a kapcsolat komolyabbra fordulása előtt kell tisztázni és úgy állni a kapcsolathoz.
Ha tudom, hogy a párom 150 km-re dolgozik és egyébként is utálja a vidéki/városi/fővárosi életet és én meg semmiképp nem szeretnék változtatni, akkor mielőtt nagyon belebonyolódunk érzelmileg, szakítani kell.
Vagy:
Lemondani a házról, eladni (nyilván veszteséggel) és menni a párunkkal. De jobb megoldás eleve tisztázni a célokat, a közös otthonról alkotott elképzeléseket, de főleg azt, hogy a kiválasztottal egy irányba nézünk e.
Ha valamelyikük ilyen komoly kompromisszumra kényszerül, az később nagyon súlyosan visszaüt.
"azt a pénzt amit egyszer valaki belefektet, sose kapja vissza senki egy eladás során"
Ha ez így volna, nem lehetne ingatlanbefektetésből meggazdagodni, pedig hát meg szoktak.:)
Én itt arról a lakásról beszélek, amit az ember magának épít. A legjobbat akarja, a legjobb anyagokat veszi, a legjobb bútrokat, igyekszik tökéletessé tenni a kis élőhelyét. Ezt pedig egy vevő sem fizeti meg.
Ingatlanbefektetésnél más a dolog. Tudom, mert én is azt csinálom :) Ilyenkor a cél a gyors munka, jó kinézet, mutatósság, gyors eladás. Nem választom ebben az esetben a legjobb minőségű festéket, sem a legstrapabíróbb bútrokat. A lényeg, hogy a vevőnek tetszedjen amit lát. Ha valóban olyanra készíteném, amilyenben én kéne lakjak, sose térülne meg az eladáskor a befektetett költség
Félreértés ne essen, nem szemetet árulok. Csupán nem a magam igényei szerint rendezem be, nem azt nézem, hogy 30 év múlva újnak tűnjön minden.
A fő, hogy a frissen diplomázottnak vagy a friss házasoknak, akik általában vásárolnak, megfeleljen és élhető legyen.
"Én úgy értem, hogy pl összeházasodik egy pár"
Miért házasodnék össze olyannal, akivel nem élek még együtt? :D
Nálam mondjuk evidens, hogy a közös otthon az közös otthon, és mindkettőnknek meg kell hogy feleljen, senki nem akar olyan helyen élni ahol nem érzi magát jól, nem érzi magát otthon.
9-es. Én a költözésről beszéltem. Persze ez mindenkinél változó. De nálunk csak amikor megházasodtam, költözött hozzám a feleségem
Ezt értem, hogy mindenkinek megfelel. De pl ha ott a kész ház, az egyik fél beköltözik, de kitalálja, hogy az az ajtó pl nincs ott jól akkor képes eldobni egy új ajtót, csak azért mert neki nem tetszett? További költségeket és veszteségeket beleverni? Vagy bármi, pl a festés nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!