Költözés. Ti mit tennétek a helyemben? 23/L
Úgy érzem most van itt a megfelelő alkalom, hogy megtegyek egy nagy lépést: felköltözzek a fővárosba. Itthon (Heves megye) vagy van munkám vagy nincs, most épp nincs. Már nem is akarok itt maradni tovább. Jelenleg úgy állok, hogy önerőből fel tudnék költözni, HA nem kéne kaukciót fizetnem. Kölcsönkérni nem szeretnék senkitől.
Mit tegyek: 1: keressek egy albit, ahová szobatársként költöznék, és annak a kaukcióját még valahogy ki tudom fizetni (már ha kérnek egyáltalán). Én amúgy bevállalnám ezt is, előző albérletemben is volt szobatársam és elég jól kijöttünk. Csak kicsit félek, h nem lesz ilyen mázlim megint, és kitudja kivel hoz össze a sors.
2: az is eszembe jutott, h talán megpróbálhatnék előre keresni lakótársat (lakótársakat), akik tudnak kaukciót fizetni. Így legalább először megismerjük egymást, és nincsen ebből adódó kockázat sem. Kicsit furcsán hangzik szerintem is, de csak azért jutott eszembe, mert az élet majdnem magától így alakult. Vagyis anélkül h ezt terveztem volna, majdnem összejött. :) :S Majdnem... Barátnőm össze ismertetett egy sráccal, aki úgy volt h fizetné a kaukciót, de most kiderült h csak akkor tudná ő is, ha megadnák neki a pénzét, amit kölcsönadott, de erre elég kicsi az esély, sajnos.
Én nagyon szeretnék menni, de ha most (áprilisban) nem megyek, akkor már nem is fogok szerintem. Kölcsönkérni nem szeretnék!
Mit szóltok a 2ik variációhoz? Hogyan kiviteleznétek az ötletet??
Nekem van egy ismerősöm, akinek az ismerőse (és most ez nem hülyeség :D ) társbérlőt keres. És Pesten. Ha gondolod, utána nézek, és megírom az adatokat privát e-mailben.
Nekem Pesttel, illetve inkább a környékével kapcsolatban csak jó tapasztalataim vannak. Én Csongrád megyéből költöztem fel Biatorbágyra a jelenlegi páromhoz. De előtte felmentem négy napra hozzá munkát keresni. Négy nap alatt 8 helyre jelentkeztem, ebből hatra fel is vettek volna azonal. Nekem kellett választanom, hogy hova akarok menni. Ez három éve volt, nem tudom, azóta mennyit változott...
Köszönöm szépen, hát ha gondolod megírhatod!
Ennyire azért nem fényes már a helyzet ott sem, de azért én nem aggódom. Az utóbbi néhány napban elküldtem kb 6-7 önéletrajzot, az egyik helyre már be is hívtak.
mindenképp keress előbb munkát.
A férjem tavaly októberben ment fel Pestre, mert itthon semmi esélye sem volt munkát találni. 200 km-re lakunk Budapesttől, egy kedves ismerősén keresztül talált munkát. Úgy terveztük, hogy majd felköltözök én is. Február közepén szinte egyik napról a másikra megszűnt a munkahelye. Azóta nincs munkája. Mindenféle állásra jelentkezünk, amire csak lehet, de egyszerűen még visszaszólni se hajlandóak, hogy köszönjük, de nem...
Egyik ismerőse vállalkozásába segít be néha, és van egy kis megtakarításunk, amiből még pár hónapig el van. Ha májusig nem talál semmit, haza jön.
Sajnos egyre több a munkanélküli, és most már Pesten is nehezebb munkát találni, persze ez a végzettségedtől is függ. De arra számolj, hogy egy havi kauciót legalább le kell tenned, és hó végén fizetni a rezsit, meg az albérletet, nem beszélve a nagyon drága közlekedésről, és még ugye enni is kellene. Szóval szerintem legyen félretéve pénzed, ha Pest mellett döntesz!!!
Először szerezz munkát. Manapság Pesten is sokáig tart. Utána albérlet, ha okos vagy, akkor csak szobát veszel ki, és amennyit tudsz, félreteszel. Albérletet pár óra alatt lehet találni, szóval felesleges előre levajazni, mert a munkakeresés viszont hónapokig is húzódhat.
Szerintem kaucióra egyébként nyugidtan kérhetsz kölcsön, akár a szüleidtől vagy ilyesmi, és majd visszafizeted. De az is megoldás, hogy megbeszéled a bérbeadóval, hogy 2-3 részletben tudod csak kifizetni. Általában ha szimpatikus vagy, belemennek.
A második vagyok.
Sajnos nem látok olyat, hogy hol tudnék neked privát e-mailt küldeni. :(
Kaució, nem kaukció.
Nézegess ingatlanos oldalakat, meg hirdess.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!