Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek ez már a bérlői...

Szerintetek ez már a bérlői generáció, hogy 20on évesen szülői tàmogatás nélkül (nagy támogatás) nem tudunk lakást venni?? Itt most az ország gazdagabb részére gondolok (nem Zala, Borsod meg ezek..)

Figyelt kérdés

#ingatlan #albérlet #ingatlanár #bérlői generáció
2022. okt. 5. 06:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/109 A kérdező kommentje:
Ott 400 nettóval már "gazdag" vagy
2022. okt. 5. 14:04
 32/109 anonim ***** válasza:
100%

Korábban írtam, budapesten keresek ennyit. Pest megyében élek, meg a baráti köröm többsége is. :)

2022. okt. 5. 14:07
 33/109 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező én az első 2 oldalon abszolút veled voltam, de ilyen sötét hogy lehetsz? Azt hinném tájékozott vagy, szoktál híreket olvasni, szoktál más emberekkel is beszélgetni, nem csak a saját csoportodba (pesti jól kereső diolomás) tartozóakkal. Ennyire hogy nem lehetsz képben, hogy mi a hekyzet Magyarország maradék 95%-ával?
2022. okt. 5. 14:10
 34/109 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyenkor mindig azon gondolkodom, hogy aki leírja ezeket a nettó 500 ezres fizetéseket és hüledezik azon, hogy a többség 200-250 ezret keres az tényleg ilyen vak és hülye vagy csak trollkodik?

Én tudom, hogy Budapesten és környékén jól fizetnek, na meg a nyUgati határszélen is, ezenkívül azonban a többség, az átlagember a felét, ha megkapja. Az én rokonaim, közeli barátaim - akiknek azért kb. ismerem a fizetését - mindegyik ilyen 200-250 között keres, de van olyan, ami 180 ezret. 300 felett csak 2-3 ismerősöm kap, gyerekek utáni adókedvezménnyel, aki mérnök meg CNC-s. De pl. utóbbi pont most izgul, hogy mi lesz a munka helyével, mert 3-4 hónapja már alig van munka.

2022. okt. 5. 14:12
 35/109 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy igazatok van és nettó 200-250et keres az átlag. Akkor hogyan tud lakást venni, ha egy 10 M Ft-os hitelnek is 90e a törlesztője? Levonod a 250-ből + a rezsit + megélhetés + üzemanyag + autó és már semmi sem maradt. Tényleg nem tudom elhinni, hogy ennyi pénzből élnek emberek. Max otthon anyunál úgy, hogy fizetnek mindent. Ne vicceljünk már, egy nagy bevásárlás 30-40e Ft-ba kerül. Egy tankolás meg 25-be. Ha igazatok van, akkor senkinek nem lenne saját lakása.
2022. okt. 5. 14:16
 36/109 anonim ***** válasza:
93%

Én 30 éves vagyok, az ismerősein nagy része pedig úgy vett házat, hogy kapott anyagi segítséget a családtól. Vagy még akkor vett lakást, az előző válságban fillérekért, aztán azt eladta jó drágán és beforgatta. Többen a nagymama lakását kapták meg.

Mi önerőből vettünk 3 éve, külföldön spóroltuk össze az árát.

Meglepődnél, ha tudnád, milyen sokan kapnak pénzt a szüleiktől lakásönerőre. Amúgy meg, spórolnak utána. Mi is 400 ezret keresünk ketten és még egy kisgyerekünk van, félre is teszünk belőle (hitel mondjuk nincs).

2022. okt. 5. 14:20
 37/109 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ez a valóság egy családtagomnak se éri el a fizetése a 400 nettot pedig mind Budapestiek vagyunk, igaz nem diplomások de 2-3 szakma érettségi és jogosítvány mindenkinek van. Ileetve a férjemé igen jo honapban 500+ de 600 szerintem sose volt max ha valami plussz pénzt kapott, de az enyém jó hónapba 200 (covid óta szar munkám volt). És most vettünk ingatlant. Igen annyiba jó, hogy nálunk már játszanak az állami kedvezmények hitelre de nem ész nélkül vettünk fel pontosan annyi lesz a törlesztőnk mint az albérlet ára. Inkább pest mellé nézelődtünk. Kinek mi a fontos én amugy sem szeretem Budapestet de jó, ha közel van. Ha meg nem lesz jó vagy később nagyobb kell majd idővel költözünk. Valahol egyszer el kell kezdeni. Tény valakivel könnyebb mint egyedül.de ha valaha lett volna 500 + fizum egyedül is belevágtam volna.
2022. okt. 5. 14:31
 38/109 NTBS ***** válasza:
100%
De tud, csak le kell mondani a luxusról. Autó, nyaralás, cigi, konditerem, köröm, haj, bulik, alkohol stb.
2022. okt. 5. 14:47
 39/109 A kérdező kommentje:
37-es jó hónapban 500+ és így tudtak hitelt felvenni családtámogatással, sporolással.. Szóval ne haragudjatok, de nem mondtam hülyeséget azzal, hogy 300-400 nettó semmire sem elég nemhogy lakásvásárlásra.
2022. okt. 5. 15:03
 40/109 anonim ***** válasza:
100%

Hát pont ez az, a legtöbben kb sehogy. Nekem konkrétan csak kevés ismerősöm vett ingatlant 40 éves kora előtt, ők vagy örököltek, vagy valami tök random módon jutottak pénzhez (pl valakinek csúnya közúti balesetére többmilliót fizetett a biztosító, stb)

"Levonod a 250-ből + a rezsit + megélhetés + üzemanyag + autó és már semmi sem maradt."

Egyrészt nem mindenkinek van autója.

Másrészt jó reggelt, üdv az országban. Neked eddig nem esett le, hogy a többség napról napra él?

2022. okt. 5. 15:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!