Szerintetek ez már a bérlői generáció, hogy 20on évesen szülői tàmogatás nélkül (nagy támogatás) nem tudunk lakást venni?? Itt most az ország gazdagabb részére gondolok (nem Zala, Borsod meg ezek..)
Egy 70 körüli embernek simán élhetnek a 90 körüli szülei ha szerencsés.
100!
A kiszámolós ember szerint 117000 lenne a max bérleti díjam, fizetek fix 110000-et havonta hitelre. Ezek szerint ügyes voltam :)
"A pályakezdő keres 250 nettót jelenleg"
Lehet, hogy az 1996-os adatokkal tisztában vagy, a 2023-asokkal nem. A pályakezdő bér inkább 200 ezer forint, de sokan keresnek még mindig, nem pályakezdőként is 180-190 ezret, nem pályakezdőként. Pláne elmaradott területeken.
É
Tévedés, Miskolc fénykorát a 82-ben érte el. (én 1996-os adatokat írtam) 1996-ban már hatalmas lejtmenet volt (akkor már bezárt az LKM és a GIGÉP, szóval az összeomláson már ekkor túl volt Miskolc), ingatlan szempontjából olcsónak számított más hasonló méretű városhoz képest.
Lakosság (összes lakosság 25 %-al lett kevesebb Miskolcnak a természetes demográfiai fogyással együttesen, ilyen 30-40 százalékok az egy nagy marhaság)
"elszakadó régió központja, ahol se munka se fejlődés" - ez mára nem igaz, csak aki nem ott él az ezt szereti hinni, persze nem fénykorát éli, de annak a 1990-2002 közti munkanélküliségnem rég vége ott is.
Ami nem azt jelenti hogy oda kell költözni, ha nincs ott kötődésed, mert persze rengeteg jobb lehetőségű terület van. Szóval az összehasonlításom megállja a helyét. Nem keres a fiatal átlag kezdő 250 nettót? Lehet, de én a középső értéket lőttem be 96-ból is meg 2023-ból is.
Nálunk a cégnál a takarító nők 2 műszakban keresnek 230000 nettó körül, 100%-os béret támogatással. 1 szombati túlórával már ~250000.
A porta szolgálat emberei pedig 250000 nettó alatt nem keresnek túlóra nélkül, bár ők folyamatos 12-be vannak 4+4-be. Szóval átlag havi 15-16 napot dolgoznak. ők 1-2 napot szoktak helyettesíteni havonta és 280-300000.
Meg olyanokat is ismerek akik soron 1 műszakban 180000-et keresnek és több mint 10 éve ott vannak, közben meg azon rinyálnak kevés a pénzük. Mikor felajánlottam neki gyertek hozánk takarítani meg voltak sértődve, mert ők olyan munkát nem végeznek, pedig ez alapból +25-30% béremelés lett volna számukra. Aztán meg arra a kérdésre miért nem mész máshova dolgozni, mindig az a válasz "keresgélek, de még nem találtam jobbat". Mindezt Győrben...
1980: 210.000
2019: 157.000
És a jelenlegi népszámlálási adatok is -12%-ot mondanak a legutolsó népszámlálás óta. Ahogy én ezt számolom 30% felett van. Nem 25 :)
107-es, igen, az Győr. Érted, Győrben, a Budapest utáni legtehetősebb területen keresnek 230-250 ezret az átlagemberek.
Én az ország keleti részén élek, itt 250 ezer a diplomás, nyelvet beszélő emberek bére. A takarítók, bolti eladók, portások bére meg 180-200 ezer (de pont vagy 2 hónapja volt erről statisztika, hogy pl. Pesten kétszer akkora az átlagfizu, mint a legszegényebb megyében).
Szóval nyilván van olyan része az országnak, ahol a 250 alap, máshol ez irodai dolgozók bére, és sorban àllnak ezért a munkáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!