Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek ez már a bérlői...

Szerintetek ez már a bérlői generáció, hogy 20on évesen szülői tàmogatás nélkül (nagy támogatás) nem tudunk lakást venni?? Itt most az ország gazdagabb részére gondolok (nem Zala, Borsod meg ezek..)

Figyelt kérdés

#ingatlan #albérlet #ingatlanár #bérlői generáció
2022. okt. 5. 06:28
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/109 anonim ***** válasza:
85%

Hiába emeld ki többször, ez csak rajtad múlik!

Ha keresel 5-600000 nettót, akkor marad otthon spórolj, gyűjtsd pénzedet,

Ha nem keresel ennyit, akkor vállalj másod állást, és érd el keress min 500000, és maradj otthon.

A fizetésed felét tedd félre, amihez sosem nyúlhatsz hozzá!!! Ez évi 12*250000 = 3 millió. 5 évig gyűjtögeted és 5% béremelkedéssel számolva lesz: ~17,4 millió! Közbe állampapírba is fektetheted, vagy csak simán euróba.

5 Év múlva meg kiderül mire lesz elég, de ami biztos hogy ennyivel több pénzed lesz, mint azoknak, aki 5 év múlva kérdezik, hogy lehet húszon évesen ingatlant venni önerőből.

Ha sehogy sem tudsz itthon min 500000-et keresni, akkor irány Ausztria, az van a legközelebb. Sima mosogatók kapnak 1800€-t szállással és 2 étkezéssel. Szakmunkásként 2500-3200€, szintén szállással és 2 étkezéssel.

Nyelvtudás vendéglátásban nem mindig feltétel!

~ évi 2x4,5-5 hónapot kint vagy fizetésed kb 80%-át félreteszed, az itthon töltött max 2 hónapra elegendő bőven 1 havi béred.

Ha pedig állításod szerint otthon nem tudsz megmaradni és nem keresel sehogy sem 500000+albérlet költséget, akkor irány külföld!

Nem sírni kell és nyafogni, hanem tenni érte!!!

2023. jan. 12. 15:46
 92/109 NTBS ***** válasza:
76%
Miért nem lehet vidéken házat venni? Egyre több a home office munka. Az én szüleim, sőt én magam is hetelek. Igaz én Hajdú és Borsod között. Ki lehet bírni.
2023. jan. 12. 16:22
 93/109 anonim ***** válasza:
100%

"nem Zala, Borsod meg ezek..."

Én Somogy megyében, vagyis vármegyében élek, itt az átlag fizetés kb. 80-200 ezer Ft nettó! (Szerintem rosszabb, mint Zala.) Kaposváron jobb környéken 100 ezerről indulnak a kiadó lakások, ezt egyedül lehetetlen bevállalni, csak nyomorogni lehet. Lakás árak 25+millió. Persze lehet faluban olcsón házat venni... 20 millió alatt csak putrik vannak vagy a világvégén, azonban egy normális faluban jó környéken egy felújítandó ház 30-40 millió Ft...Mégegyszer ez Somogyban nem Budapest, Győr stb.

Plusz ha nem jó a tömegközlekedés, akkor kelleni fog egy autó is, ami plusz költség.

A másik gond, hogy ha itt valaki elad ittenihez képest csillagászati áron 40 millióért egy felújított házat, abból gazdagabb régióban nem tudna ilyen házat venni, de lehet, hogy már ott sem ahol eladta, mert egy felújítás is jóval drágább lett, valamint egy felújítandó ház is.

A megoldás szerintem egy bérlakás program lenne, mert sok fiatal csak elköltözni szeretne elsősorban. Sajnos az albérleti kultúra is nagyon elmaradott. Sok szülő sem fogja fel, hogy a "gyerek" nem azért van otthon, mert mamahotelezik, hanem, mert kénytelen.

2023. jan. 12. 16:56
 94/109 anonim ***** válasza:
66%
Nem olvastam végig minden kommentet, de miből gondolják sokan, hogy nyugdíjas korban is albérletezni fog aki most is? Mire az ember nyugger lesz a szülei valószinűleg már meghalnak és örököl...
2023. jan. 12. 20:38
 95/109 anonim ***** válasza:
78%

Mindig áldás a családban egy ilyen (#94) gyerek.

Van az ismeretségi körömbe két ilyen család sajnos. A gyerekeik évek óta temetik őket...

Sőt ezek közül az egyik esetben, a 3 gyerek karácsonykor közölte a szülőkkel, jó lenne ha eladnák a családi házat, és akkor nekik lenne kezdő tőkéjük 20on évesen saját élet kezdeni...

Ha lesz gyerekem és ilyen lesz, biztos lehet majd benne, hogy minden vagyonomat elszórom, mielőtt meghalok! A jelenlegi házam ér annyit, hogy egy elit nyugdíjas otthonba bekerüljek. Igaz ott is azt várják, hogy megdögöljek, de legalább addig megfelelően gondoskodnak rólam.

35F

2023. jan. 13. 12:22
 96/109 anonim ***** válasza:
22%

Előző: 94-es egyszerű tényt közölt. Nem azt mondta, hogy várja az örökséget. Akkor mindenki szemét, aki nem mond le arról amit örököl?

Olyan szülőt se kívánok senkinek aki, csakazért eladja mindenét nehogy a gyereke majd 50-60 évesen (nem huszon!!!) esetleg örököljön már valamit.

2023. jan. 13. 15:47
 97/109 anonim ***** válasza:
100%
96 te félre értetted...
2023. jan. 13. 16:00
 98/109 anonim ***** válasza:
96%
94. vagyok. Nem, nem várom Anyám halálát, de tény, hogy be fog következni. Eszébe sincs felélni, egy jó idősotthon ha muszáj kitelik a lakásból, hogy nekem maradjon egy garzon (nincs testvérem). Amúgy 40 éves vagyok és nem arra ácsingózó huszonéves, hogy a szülei vegyenek neki lakást/adjanak önerőre. Mivel egyedül nevelt, pedadógus bérből, örült, hogy nem haltunk éhen, eszembe nem jutott volna ez 20 évvel ezelőtt, h kapjak bármit saját lakáshoz. Anyám 69 éves és bármenyire is szomorú, nem fog örökké élni.
2023. jan. 13. 17:22
 99/109 anonim ***** válasza:
Azt is számold bele, hogyha 20 évre fixálod a törlesztőt akkor az nem emelkedhet... Viszont az kizárt hogy az albérleti díj sem fog emelkedni ilyen távlatban...
2023. márc. 8. 15:55
 100/109 anonim ***** válasza:

[link]

ezt is érdemes megnézni

2023. márc. 8. 15:57
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!