Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mik a lakáskiadás buktatói?

Mik a lakáskiadás buktatói?

Figyelt kérdés

Elköltözünk, eredetileg el akartuk adni a mostanit, de gondoltunk rá, hogy inkább talán megtartanánk és kiadnánk, mivel az árára éppenséggel nincsen szükség még vagy két évig.

A közjegyzői okirat oké, én a rezsi tartozást felhalmozóktól félek. Ezt hogy lehet megakadályozni? Egyrészt oké, hogy írja a nevére az órát, na de ha nem fizet akkor visszakapcsolni a szolgáltató úgyse fog semmi addig, ameddig ki nincs fizetve a tartozás, aztán azt várhatom, hogy olyanon behajtják, akinek lehet csak a személyi igazolványa van a nevén, hiába nem én csináltam. De ha én fizetem, akkor mi van, ha nekem se adja oda? Ezt is be lehet biztosítani, hogy rezsi nem fizetés esetén is kihajíthatom?

Számlával adnánk ki egyébként. Ez esetben ugyanannyiért adjuk, mint a többi számla nélküli ingatlan, vagy ez plusz és simán mehet kb. annyival többért, mint amennyi a jövedelemadó összege? Pl. mindenki 100 ezerért ad ki egy ilyet - feketén, akkor én adhatom mondjuk 115-ért számlával? Vagy hogy megy ez?

2021. okt. 25. 13:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%
10: Az, hogy védi a téli kilakoltatási moratórium.
2021. okt. 25. 16:19
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
11: Vonatkozik magánszemélyre a kilakoltatási moratórium?:-o
2021. okt. 25. 16:22
 13/23 anonim válasza:
87%
5# a számlás azért ér többet, mert akinek a munkáltatója pl. támogatja a lakhatását, annak számlát kell vinni. Pl. ahol mi lakunk az laktanyás város a honvédség szépen fizet lakáspénzt a katonáknak, de számlához van kötve. Szóval pont nem érdekli, ha 10-15 ezerrel valami olcsóbb, ha nem kap számlát, míg ha kap számlát, akkor a honvédség 100-110 ezret is belefizet neki, vagy még többet, rendfokozattól és gyerekszámtól függően.
2021. okt. 25. 17:12
 14/23 anonim ***** válasza:
68%

13: Megfelel munkahelyen az átvételi elismervény is, nem kell formailag számla legyen.

Még a NAV-nak is megfelel.

2021. okt. 25. 17:22
 15/23 anonim válasza:
84%
A honvédség vagy számlát kér vagy ha ha a bérbeadónak nincs számlakibocsátási kötelezettsége, akkor "számviteli bizonylatot" kell kiállítania. Egy sima átvételi elismervény meg nem elég, aki feketén adja ki, az meg nem fogja neked rendesen megírni, hogy xy lakás bérbeadása z által + adóazonosító jel. Nekünk ez volt a tapasztalatunk, mikor még béreltünk. Aki nem "számlaképes" azzal felesleges is volt foglalkozni, mert még az utalást se fogadta volna el, nehogy nyoma legyen, nem még rendes papírt ír minden hónapban arról, hogy ki ő és mit ad ki mennyiért.
2021. okt. 25. 18:19
 16/23 anonim ***** válasza:
16%

Órákat nem érdemes a bérlőre iratni.

A kiköltözést pedig úgy lehet a legegyszerűbben meggyorsítani nem fizetés esetén, hogy a villanyórát feltöltősre cseréled. Ha nem fizet, akkor nem töltöd fel a villanyórát és áram nélkül úgysem fog ott maradni.

Egyébként pedig szerintem a legbiztonságosabb az, ha a valamivel a piaci ár alatt hirdeted meg, ezzel pedig sok bérlőből válogathatsz, nem csak 1-2 jelentkezőből és így nagyobb eséllyel találsz egy első blikkre is "álombérlőt".

2021. okt. 25. 23:52
 17/23 anonim ***** válasza:
89%

16: Épp ellen kezőleg.:-)

Ha piaci ár alatt hirdetsz, akkor olyanok is jelentkezni fognak, akiknek a lakás még "szorosan belefér", de valójában csak szobára, vagy jóval olcsóbb, rosszabb minőségű lakásra tellene. Vagy megfizethetőbb településen kellene lakhatást keresni. Velük az a gond, hogy ha csak egyetlen hónapban is támad valami rendkívüli kiadásuk, akkor a menetrend borult, jó eséllyel a büdös életben nem érik utol magukat és nem fognak tudni rendesen fizetni.

Aki ár felett hirdet, de jó állapotban lévő, igényes lakást, az esélyesebben talál igényes bérlőt. Ne feledd: egyetlen ember kell, aki kiveszi.

2021. okt. 26. 00:06
 18/23 anonim ***** válasza:
21%
De ár felett az intelligens ember (amilyet valószínűleg keresel) nem fog jönni. Azt fogja érdekelni a valós értéke miatt, akit mindenhol elutasítják, mert színes fém kereskedő "vállalkozó"vagy hasonló. Legalábbis az ismerősi tapasztalat erősen ezt mutatja.
2021. okt. 26. 00:21
 19/23 anonim ***** válasza:
79%

Lakbert es rezsi eloleget(=amennyire saccolod a rezsit) mindig az elozo honap 25-eig kerjuk.. kp-ben a kezedbe. Igy nincs papirlobogtatas utalas kesesevel valo mahinalas..

Ne fogadj soha semennyiert:

Ciganyt

Csaladot

18 even alulit

Terhes not

Menekultet

Munkanelkulit

Segelybol elot

Nagypofajut

Dominans agressziv szemelyt

Macskat

Igenytelen kutyast

Barmilyen allattal

Es ezek kombinaciojat.

Szamlat nem kotelezo adnod rola. Csak evente az adot befizetni anavnak. Fizetesi bizonylatot irhatsz vag smst/emailt rola.

A havi leolvasas utan jonnek a NEVEDRE es CiMEDRE a csekkek,amiket te fizetsz be a postan. Kesobb osszeszamolod es odaadod,ha tulfizette vagy elkered,ha tobbet fogyasztott.

2021. okt. 26. 04:11
 20/23 anonim ***** válasza:
27%

Javítom a korábbi válaszom:

Azt fogja érdekelni a valós értéke fölött*

2021. okt. 26. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!