Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi a legrizikómentesebb módja...

Mi a legrizikómentesebb módja egy ingatlan kiadásának?

Figyelt kérdés
Magánemberként adnék ki lakást és már volt rossz tapasztalat.

2021. júl. 9. 16:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
28%
Ha ismerosnek adod ki.
2021. júl. 9. 17:10
 2/21 anonim ***** válasza:
97%

Jó egzisztenciával rendelkező embereket kell megcélozni, de ahhoz a lakásodnak is olyan állapotban kell lennie és jó helyen. Lepukkant lakásba lepukkant emberek fognak beköltözni.

Plusz közjegyzői okiratba kell foglalni és akkor per nélkül lehet kilakoltatni. A rezsiszámlákat te fizesd be, bemutatod a bérlőnek az eredetit (fénymásolod, email-ben elküldöd), úgy rendezze, így nem tudja felhalmozni a rezsitartozást.

2021. júl. 9. 17:20
 3/21 anonim ***** válasza:
37%

A legrizikómentesebb egy közjegyzőnél aláírt jó(!) szerződés. Amiben minden benne van.

A jó egzisztencia gyakran nem jár együtt a kultúráltsággal és nem is tudod, hogy mennyire jó az a jó. Gondolom nem akarsz tőle munkáltatói igazolást kérni a fizetéséről.

Az órákat (gáz, villany) írd át a bérlő nevére, így ha bármi gond van (és ők fizetik/nem fizetik), akkor nem neked kell fizetni a büntetést, a visszakapcsolás díját, stb.

Ha te fizeted a rezsit, akkor megvan a veszélye a "jajj most nincs nálam pénz, majd jövő héten, jajj, most épp meg kellett javíttatnom ezt, de a következő héten utalom" és hasonlóknak, a vitatott számláknak (ennyit én nem fogyasztottam, biztosan valamit rosszul számláztak), stb.... A "jajjnincsmostpénzem" esetben persze mondhatod, hogy OK, akkor költözzenek ki, de kétlem, hogy egy ilyen után ezt tennéd, de a szolgáltatónak ha nem fizetnek, akkor kikapcsolás lesz a vége, ami az ő bajuk. A "rosszulszámláztak" esetében meg nekik kell megoldaniuk a szolgáltatóval, mert a nevükön van az óra.

2021. júl. 9. 17:38
 4/21 anonim ***** válasza:
93%

Ahogy előttem arják, egy (jó helyen lévő) jó minőségű lakással több esélyed van normális bérlőt találni.

Nyilván így is fognak jelentkezni mindenfélék, szépen rendbe rakott viszonylag olcsó hirdetések alatt azt látom, hogy sorba kommentelnek mindenféle "családdal költöznék" kisebbségiek.

Én számlákat nem íratnék a nevére, előre tisztáznám mi a várható fogyasztás és hogy azt havonta el fogom tőlük kérni.

Illetve alapból kérnék minimum 2 de inkább 3 havi kauciót. Nyilván ezért sokan felháborodnának, vagy nem is jelentkeznek, de inkább nálam legyen több tartalék, mint hogy pofára essek.

2021. júl. 9. 18:24
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen óra átírások nekem amúgy rizikósnak tűnnek olyan szempontból, hogy ha felhalmoznak tartozást cserébe jönnek kikötik/lezárják a közműveket és ők lelépnek, akkor onnantól milyen jogi úton kerül vissza hozzám vagy a következő bérlőhöz a fogyasztás.

Illetve kérdés vissza kötik-e addig amíg nincs rendezve feléjük a tartozás, mert akkor azzal a tulaj, következő bérlő szívja meg.

Aztán lehet rosszul tudom/gondolom.

2021. júl. 9. 18:28
 6/21 anonim ***** válasza:
37%

"Az ilyen óra átírások nekem amúgy rizikósnak tűnnek " Pont az a lényege az átírásnak, hogy ha az ő nevén van az óra, akkor nem a tulaj a felelős a tartozásért ha ők lelépnek. Az az óra nem kerül vissza hozzád, de a tartozás se. Mivel nincs tartozásod, egyszerűen kéred a szolgáltatást a saját nevedre, amit meg is kapsz. A tartozást meg attól próbálják behajtani majd, akinek a nevére a számlák érkeztek (Akinek a nevén az óra volt).

Mivel az ég világon semmi köze a bérlő tartozásának a lakáshoz (nem a lakás halmozta fel, az nem egy személy), ezért gond nélkül megy a szolgáltatás más nevére.

2021. júl. 9. 18:50
 7/21 anonim ***** válasza:
72%
Ha albérletkezelőn keresztül adod ki. Ők kiteszik a nem fizető bérlőt. De ilyen csak Pesten és még egy pár megyeszékhelyen van.
2021. júl. 9. 18:56
 8/21 anonim ***** válasza:
18%

Ha ismerősnek adod ki. Nekem pl itt van lakásom az egyetemvárosban ahová jártam, de valószínűleg felköltözök Pestre nemsokára. Pesten nem tudnék lakást venni még, úgyhogy ez itt megmarad, kiadom és annak árából is fizetem a pesti lakhatásom. Viszont tucatnyi korombeli vagy fiatalabb normális ismerősöm van, akiknek tudom szívesen kiadnám a lakást és valószínűleg lesz is rá jelentkező gond nélkül.

29/F

2021. júl. 9. 20:57
 9/21 anonim ***** válasza:
94%
Ismerősnek adtuk ki, nem fizetett, lelakta a lakást, hatalmas közmű tartozást csinált, majd lelépett
2021. júl. 9. 21:05
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mondjuk szobabérlős korszakomban a tulaj haverja volt a lakótársam.

Nem takarított, ha elromlott valami nem szólt, nem vigyázott semmire, full lelakta a lakást, gyakorlatilag egyedül próbáltam élhető szinten tartani.

Ha nem haver lett volna, akkor biztos kidobták volna mint macskát szántani.

2021. júl. 9. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!