Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Bérbeadók vagy bérlők, jártato...

Bérbeadók vagy bérlők, jártatok már úgy, hogy a lakáskiadás/lakásbérlés a bérleti szerződés aláirása miatt (illetve alá nem írása miatt) hiúsult meg?

Figyelt kérdés
Elsősorban bérbeadókhoz szól a kérdésem, de bérlők véleményére/tapasztalatára is kíváncsi lennék. Volt már olyan, hogy a bérlőjelölt szimpatikus volt, szóban meg is egyeztetek, mégis, amikor a bérleti szerződés aláírására került volna sor, vmelyik fél visszalépett? Egy lakást adnék ki, találtam egy szimpatikus bérlőjelöltet, tetszik neki is a lakás, mondta, kiveszi. 2 napja kérem tőle az adatokat a szerződés megfogalmazasához (egy ingatlanos ügyvéd segítségét kértem hozzá) és aláírásához, megígéri, hogy küldi, aztán csak nem érkezik meg. Már ott tartok, hogy harmadjára nem fogom kérni, inkább keresek másik bérlőt. Kicsit el is vesztettem a bizalmamat. Volt bárkinek hasonló esete? Illetve bérlőként: jártál-e már úgy,hogy tetszett a lakás is, a tulaj is, először igent mondtál, aztán inkább visszaléptél bármi miatt a bérleti szerződéstől az utolsó pillanatban?

2021. szept. 3. 05:23
1 2 3
 21/26 xswerdy ***** válasza:
40%
"Most akkor spórolunk, vagy a biztonságra törekszünk?" ezt nyilván mindenkinek magának kell eldöntenie. Én az ügyvédet és a közjegyzőt külön külön is feleslegesnek tartom, de a kettő együtt meg aztán végképp ágyúval verébre lövés.
2021. szept. 6. 11:47
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

EGYSZER (!) kell csak ügyvéddel megiratni egy jó szerződést, utána már le lehet másolni, 2 tanúval aláíratni, közjegyzővel ellenjegyeztetni utána már mindenki nyugodtan alszik és boldog.

Hogy te ezeket feleslegesnek tartod, azt nemigazán értem, de jogodban áll így vélekedni.

De biztos másképp gondolnád, ha csak egyszer is megjártad volna egy kiköltözési záradék mélküli, minden szakértelmet nélkülöző, amatőr, házilagos irkálmány birtokában. Akár bérbeadó vagy, akár bérlő.

2021. szept. 6. 12:52
 23/26 xswerdy ***** válasza:
40%
a közjegyző nem ellenjegyez semmit. Ügyvéd ellenjegyez. A közjegyző közokiratba foglal bármit, akár az egész szerződést. E helyett célszerű csak valamiféle kiköltözési nyilatkozatot közokiratba foglaltatni, bár az meg csak a kiköltözésre ad plusz garanciát, a szerződés további részeire nem. De a törvényi kötelezettség csak az írásbeliség a bérleti szerződés vonatkozásában.Ha ez fennáll, a szerződés érvényes, annak jogi úton is érvényt lehet szerezni. A közokirat annyival erősebb, hogy a bírósági szakasz megspórolható, a végrehajtás akkor is ugyan annyi idő.
2021. szept. 6. 13:19
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Jó, én nem vitatkozom veled, különösen nem jogi kifejezéseken, amikor mindketten tudjuk és a többiek is tudják, hogy miről van szó.

Különösen mivel én ezt már végigcsináltam vagy 5x és nem volt okom megbánni, hogy az ügyvédi szerződést “ellenjegyeztettem, hitelesíttettem, közokiratba foglaltattam” (a nemkívánt rész törlendő!), te meg azt csinálsz amit akarsz!

Csak azt a hülyeséget ne propagáld, hogy az ügyvédi vagy közjegyzői szerződés felesleges!

2021. szept. 6. 13:53
 25/26 anonim ***** válasza:
0%

Tulajok!

Olyan cukik vagytok, hogy olcsón adjátok ki nekünk a lakásaitokat!

Ezzel segítetek minket azzal, hogy tudjunk spórolni egy fél millás kaucióra vagy önerőre pár milliót ha hitelt akarnánk felvenni lakásvásárláshoz!

Hiszen mi az a havi 130-180.000 forint, amit elkértek havonta?

Semmi!

Más országokban sokkal drágábbak az albérletek mint Magyarországon.

De a "más" országokban nem ilyen szar a fizetés mint itthon. ☝️😉

Hálásak vagyunk az önzetlenségetekért!

Köszönjük, hogy a fizetésünk felét odaadhatjuk nektek és a maradékból meg oldjuk meg számlákat, ételre, ruhára valót, spórolást.

Ti vagytok a legjobbak! 👌👏🥰

2021. szept. 8. 03:56
 26/26 anonim ***** válasza:
78%

Nem kötelező a máséban lakni, lakj a sajátodban! ...vagy menj szállodába!

Ilyen egyszerű!

2021. szept. 8. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!