Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Bérbeadók vagy bérlők, jártato...

Bérbeadók vagy bérlők, jártatok már úgy, hogy a lakáskiadás/lakásbérlés a bérleti szerződés aláirása miatt (illetve alá nem írása miatt) hiúsult meg?

Figyelt kérdés
Elsősorban bérbeadókhoz szól a kérdésem, de bérlők véleményére/tapasztalatára is kíváncsi lennék. Volt már olyan, hogy a bérlőjelölt szimpatikus volt, szóban meg is egyeztetek, mégis, amikor a bérleti szerződés aláírására került volna sor, vmelyik fél visszalépett? Egy lakást adnék ki, találtam egy szimpatikus bérlőjelöltet, tetszik neki is a lakás, mondta, kiveszi. 2 napja kérem tőle az adatokat a szerződés megfogalmazasához (egy ingatlanos ügyvéd segítségét kértem hozzá) és aláírásához, megígéri, hogy küldi, aztán csak nem érkezik meg. Már ott tartok, hogy harmadjára nem fogom kérni, inkább keresek másik bérlőt. Kicsit el is vesztettem a bizalmamat. Volt bárkinek hasonló esete? Illetve bérlőként: jártál-e már úgy,hogy tetszett a lakás is, a tulaj is, először igent mondtál, aztán inkább visszaléptél bármi miatt a bérleti szerződéstől az utolsó pillanatban?

2021. szept. 3. 05:23
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Közben csak elküldte az adatokat az általam szabott határidő letelte előtt. Na, látom egyeseknél csak én lettem a csúnya gonosz bérbeadó, aki szerződéshez merészel személyes adatokat kérni. És nemcsak egy üres sablonszöveget szeretnék írattatni az ügyvéddel. Skandallum. Én elvárom, hogy a szerződésben a bérlő név szerint személyes adatokkal beazonosíthatóan benne legyen. Akinek ez nem tetszik, azzal nem kötök szerződést... És nyugi 10es, mielőtt börtönbe csukatnál: nem kértem tőlük munkaszerződést, megelégedtem azzal, amit elmondtak a munkahelyükről.
2021. szept. 3. 12:57
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Remélem jó drágán adod ki az ingatlant?

Nehogy éhen halj nekem!

2021. szept. 3. 13:06
 13/26 A kérdező kommentje:
12es megnyugtatlak: 2 lakást is adok ki. Éjjelente meg vámpírrá változom, és úgy szívom az alvó bérlőim vérét. Mivel az A vércsoportot különösen kedvelem, ezért mindig csak A vércsoportú bérlőket választok. Neked milyen a vércsoportod?
2021. szept. 3. 13:10
 14/26 kovpet ***** válasza:
85%
Az a baj ebben az országban, hogy tele van olyan wannabe-komcsikkal mint itt is a 12-es. Nem lesz itt soha semmi ezek miatt, se nyugati színvonal, se jóléti állam, de semmilyen tehetségnek itthon elért sikere. Bárki is csinálna bármit, lehúzzák magukhoz a sárba és a mocsokba.
2021. szept. 3. 13:15
 15/26 anonim ***** válasza:
83%

Ne aggódj nem fog éhen halni!

Ellenben sokkal esélyesebb a te éhhalálod, mivel csak egy irigykedő, rosszindulatú bérlő vagy, akinek még annyi tehetsége sincs, hogy egy garzon önerejét összekaparja. Még az is előfordulhat, hogy hitelképes sem vagy. Szar ügy!

De jobban tennéd, ha irigységedben nem gyűlölködnél a bérbeadókkal, mert ők biztosítják a fedelet a fejed fölé.

Ha ők nem lennének, mehetnél a híd alá, mert szállodát végképp nem tudnál fizetni!

2021. szept. 3. 13:21
 16/26 anonim ***** válasza:
86%

De nem értem, miért gond, hogy adatokat kér a kérdező a szerződéshez? Hát abban alapból szerepelnie kell a nevemnek, születéskori név, anyám neve, születési dátum meg állandó lakcím... ettől lesz beazonosítható, hogy az én nevemre szól a szerződés, nem a szomszéd házban lakó Tóth Máriának.

Nem is értem, hogy tudott bárki ezen a mondatrészen fennakadni.

Mi bérlők vagyunk, a tulajunk járt így, nagy szerencsénkre. :D

Én gázosnak tartom a megnézed és azonnal bólints rá dolgot, megnéztük, tetszett, majd jelentkezünk. 1-2 napra szóltunk is, hogy rendben lenne, mire mondta az ingatlanos (vele adatta ki a tulaj), hogy az jó, csakhogy utánunk megnézte más is, aki azonnal rá is bólintott, ma kötik a szerződést. Lecsúsztunk.

Később visszahívott, hogy a befutó bérlő nem ment el aláírni a szerződést, szóval ha szeretnénk, a miénk. Gyorsan le is foglalóztuk, ha már így alakult. :D

2021. szept. 4. 09:15
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Közjegyző előtt írjátok a szerződést, ne ügyvédnél!
2021. szept. 5. 12:43
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én meg inkább azt javaslom, hogy ügyvéddel irassák és közjegyzővel ellenjegyeztessék, hogy közokirattá váljon.

Az ügyvéd keni-vágja a jogot, a közjegyző viszont csak leírja amit kértek. És ez, ha perre kerül a sor, sokat számít.

Nekem ügyvéd olyan csavarokra, megoldásokra, lehetőségekre is felhívta a figyelmem, amire nem is gondoltam volna és később derült ki, hogy ezzel milyen szerencsém volt.

2021. szept. 5. 18:15
 19/26 xswerdy ***** válasza:
25%
persze lehet ügyvéddel megíratott szerződést közokiratba foglalni, de ez egy havi bérleti díjat biztos elvisz.
2021. szept. 6. 10:20
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor spórolunk, vagy a biztonságra törekszünk?

Önmagában a szerződést a közjegyző sem írja meg olcsóbban mint az ügyvéd - csak az ügyvédé jogilag komplettebb - az ellenjegyzés meg ehhez képest minimális összeg, nagyjából 8-10ezer.

2021. szept. 6. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!