Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért akarják...

Keresztények miért akarják saját vallásuk borzalmait ráhúzni az iszlámra?

Figyelt kérdés

Keresztényektől egyre gyakrabban olvasok olyan kritikát az iszlámról, amit ha jobban megvizsgálunk, kiderül, nincs köze az iszlámhoz és ami miatt még érdekesebb, valójában a keresztény vallás tanítása. Ilyen például a vallás erőszakos terjesztése. Keresztények szerint a dzsihád egy szent háború ami más vallásúak kiirtására vagy erőszakos áttérítésére irányul. Igazság viszont az hogy az iszlámban nem létezik olyan fogalom hogy szent háború, a dzsihád pedig elsősorban belső küzdelem azért hogy jobb emberek legyünk. A Korán egyértelműen tiltja a vallás erőszakos terjesztését és ártatlanok legyilkolását. Ha megnézzük a történelmet, keresztények állításával ellentétben, az iszlám nem erőszakkal terjedt. Arab vagy török birodalmak esetében nem jellemző az erőszakos térítés. Ellenben a keresztény vallást, egy rövid kezdeti időszakot kivéve, erőszakkal terjesztették. Más vallásúakat legyilkolták, aki pedig túlélte azt erőszakkal megkeresztelték. Keresztes hadjáratokat például maga a pápa hirdette meg, és kijelentette hogy aki meghal a harcokban az bűnbocsánatot nyer világi bűnei alól. De nem kell ehhez messzire menni hogy lássuk, hiszen a magyar népre is erőszakkal lett rákényszerítve a keresztény vallás. Gyarmatosítás korában pedig szintén erőszakkal terjesztették a keresztény vallást az őslakosok között. Keresztényeknek ezekre ma az a válaszuk hogy akik ilyet tettek azok nem valódi keresztények. Ha viszont megvizsgáljuk a Bibliát, kiderül hogy ezek a erőszakos véres cselekedetek valójában a Biblián alapulnak. Például mikor a keresztesek legyilkolták Jeruzsálem teljes zsidó és muszlim civil lakosságát, azt tették amit a Bibliában olvastak. Nem kevés olyan vers van a Bibliában ami népirtásra, a más vallást követők legyilkolására szólít fel. Például:

Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr

Egyértelmű a vers. Teljes népirtásra szólít fel.

Ezékiel próféta könyve 9:5-6 A többieknek pedig ezt mondta a fülem hallatára: Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak

Itt külön ki is van hangsúlyozva hogy gyerekeket, nőket is le kell gyilkolni.

Mózes 2. könyve, 32:27-28 Ő pedig ezt mondta nekik: Így szól az ÚR, Izráel Istene: Kössetek mindnyájan kardot az oldalatokra, járjátok be a tábort keresztül-kasul egyik kaputól a másikig, és gyilkoljatok le testvért, barátot és rokont! Lévi fiai Mózes parancsa szerint cselekedtek, és elesett azon a napon a népből mintegy háromezer ember.

Ebben a versben pedig arról van szó hogy 3000 zsidót gyilkoltak le csak mert az aranyborjút akarták imádni, magyarul más vallást választottak.

Ez az erőszakosság ma is megfigyelhető keresztény társadalmakban. Alábbi táblázatban országonként látható a gyilkosságok száma 100 ezer főre vetítve. A 30 legerőszakosabb mind keresztény többségű ország. Az első 50 is szinte mind keresztény.

[link]

Az iszlám a békés együttélésre szólít fel, a keresztény vallásban viszont nagyon erősen benne van az erőszak és a tolerancia teljes hiánya, akár teológiai, akár történelmi szempontból nézzük.

2019. febr. 18. 22:21
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/171 Lux morulus ***** válasza:
34%

"Nem vagyok kíváncsi gyűlölködő nácik fröcsögésére. "

Azt már megbeszéltük, hogy ki a náci tesó.

A többire meg csak annyit, hogy nektek mindig fáj az igazság. Azzal meg ha valaki többet tud nálatok, nem tudtok mit kezdeni.

Mondtam, hogy kevés leszel ide tesó. Ha elfogadod, ha nem, a tudás ellen tehetetlen vagy. A saját vallásod ismeretében verlek rommá.

Ahogy a többi haverodat is, az egyetlen-csak a saját magadra érvényes- náci érved ellenére is.

Beszélgethetünk nyugodtan a Magyarországról, Hortyról a deportálásokról, vagy, hogy mitt is tett ez az ország a zsidókért, ellenben a te nyomi hazugságoddal szemben. Ezzel is beszívod.

Tudod, nagyon nem mindegy, hogy egy okos ember hülyéskedik, vagy egy hü..e ember okoskodik. Te a második vagy...mint mindig.

De alapjaiban és elmondhatatlanul, valamint a végletekig unalmas -a pontosan kiszámítható kliséitek miatt- a veletek való kommunikáció.

Figyelj már! Nem vagy te muszlim véletlenül? :)

Na tűzök, mert van már itt olyan, aki nem unja, hogy kiosszon.:)

2019. febr. 19. 22:40
 62/171 A kérdező kommentje:

# 58

Te teljes mértékben úgy akarod beállítani hogy csak a törökök felelősek a pusztításért, pedig sokkal inkább a habsburgokra volt jellemző, de a magyar katonák sem kímélték a magyar lakosságot. Hogy ide jutott az ország az az akkor magyar vezetés hibája.

"Állításaiddal ellentétben például Pusztamaróton nem zavartatták magukat, a megmaradt menekülő katonákkal együtt simán kiirtották a civil lakosságot is, asszonyokkal, gyerekekkel együtt."

Kérdés hogy mennyire hiteles a forrás, de ha ez tényleg igy is történt, nem ez volt a jellemző, az iszlám vallás pedig kifejezetten tiltja ezt. Csak megjegyzem hogy később a keresztények teljesen kiirtották a muszlim lakosságot Magyarországról és szinte egész Kelet-Európából.

"Ha én muszlimnak vallanám magam és elkezdenék embereket ölni, fogadni mernék mennyire tiltakoznál az ellen hogy én valami iszlám terrorista lennék, hisz sosem éltem muszlimként, csak úgy annak vallottam magam anélkül hogy ezt az életemben bármi is visszaigazolta volna. "

Ez azért érdekes mert keresztények pont az ilyen esetek miatt, amiben talán néhány tucat elkövető volt, egyből az iszlám vallást kiáltották ki felelősnek és tettek egyenlőséget a terroristák és muszlimok között. Én viszont kb 50 keresztény állam és többszázezer vagy millió feljegyzett emberölés statisztikája alapján mondom. Egyébként az Európai eseteket követően megvizsgálták az elkövetők múltját és valóban nem éltek vallásos életet. Ettől függetlenül lehet hogy ők muszlimnak vallották magukat, de ez kevésbé valószínű. Én úgy gondolom valahogy rávették őket, talán begyógyszerezték vagy más tudatmódosító eszközzel.

"De valahogy ha a keresztények szóba kerülnek, mellőzöl mindenféle logikát, és ha neked úgy tetszik, kapásból keresztényezel bárkit aki neked tetszik, bármilyen megalapozottság nélkül."

Ha meghatároznád ki tekinthető szerinted kereszténynek, talán tisztázhatnák hogy a statisztikában szereplő elkövetők keresztények vagy sem. Persze mellébeszélés nélkül.

"Komolyan úgy gondolod hogy ilyesmit bárki is komolyan fog venni?"

Amint látod sokan elhiszik néhány terrorista tette miatt hogy az iszlám erőszakos vallás, más vallásúak kiirtását célozza, erőszakkal térít és a többi hülyeséget. Én 50 keresztény ország több millió eseten alapuló statisztikájáról beszélek. Továbbá egyetlen keresztény sem adott magyarázatot a Bibliában megtalálható nagy számú népirtásra felszólító versre.

2019. febr. 19. 22:47
 63/171 A kérdező kommentje:

Most hogy a Lux morulus nevű náci továbbállt, keresztény vallásúaktól még választ várnék.

Eddig csak a 65%-os válaszló reagált arra a kérdésre hogy mit keresnek népirtásra felszólító versek tömegesen a Bibliában, de úgy tűnt ő sem keresztény. Van olyan keresztény aki tisztázná?

2019. febr. 19. 22:53
 64/171 anonim ***** válasza:
100%

Én egy szóval sem mondtam, hogy kizárólag a törökök felelősek. Azokban az időkben mások sem voltak kevésbé kegyetlenek, még mi magyarok sem.

Csak épp mindez nem volt kérdés. Most kizárólag a török volt a téma, hisz őket próbáltad a többieknél különbnek beállítani.

A megvádolt muszlimokkal kapcsolatban is ugyanazt tudom mondani. Ha az illető nem élt ténylegesen muszlim életet, csak egy random akárki volt egy iszlám országból, akkor értelemszerűen az iszlám és a random emberünk magánakciója között nincs kapcsolat. Aki pedig mégis ilyet állít, az tudatlan, fanatikus vagy ostoba.

De természetesen ugyanez a három lehetőség áll fent akkor is ha a másik oldalról teszi ugyanezt valaki...

2019. febr. 19. 22:58
 65/171 anonim ***** válasza:

"Ez azért érdekes mert keresztények pont az ilyen esetek miatt, amiben talán néhány tucat elkövető volt, egyből az iszlám vallást kiáltották ki felelősnek és tettek egyenlőséget a terroristák és muszlimok között."

Kérdés, hogy például ezen muszlim terroristák tartják-e a Korán előírásait. Például tartanak-e ramadánt, imádkoznak-e napi 5-ször Mekka felé, eljárnak-e rendszeresen mecsetbe (nem tudom ez utóbbira milyen előírás van), stb... Mert akkor ők is ugyan úgy muszlimok, mi jogon ítélkezel te hitük felett?

Egy keresztény szintén akkor keresztény, ha egyrészt hiszi és vallja a keresztény tanokat (Hitvallás) és betartja a vallási előírásokat, illetve próbál krisztusi életet élni.

"Kérdés hogy mennyire hiteles a forrás"

Érdekes, hogy te bármilyen forrást, ami a muszlimokat nem a világ legbékésebb, legszentebb embereinek mutatja be, egyből megkérdőjelezel. Lehet ilyet játszani, de érdemes? Akkor ezentúl bármelyik keresztény mondhatja, hogy a keresztesek pusztítása is csak egy mese, amit a muszlimok kezdtek terjeszteni. A békés keresztesek csak a rászorulóknak mentek volna segíteni, mint Teréz anya nővérei, de a muszlim hordák rájuk törtek és kénytelenek voltak védekezni.

2019. febr. 19. 23:02
 66/171 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit tennék hozzá, hogyha nincs a török hódoltság, akkor a Kárpát-medencei magyarság aránya 80% felett marad és nem vesztettük volna el a népesség jelentős részét. Ebből kifolyólag nem lett volna szükség nemzetiségi betelepítésekre, ergo nem kerültünk volna idővel kisebbségbe a saját országunkban, mint ahogyan az a valóságban megtörtént. A reformkorban beinduló magyarizációnak köszönhetően pedig a XX. század kezdetére egy etnikailag közel homogén magyar államról beszélhetnénk.
2019. febr. 19. 23:13
 67/171 anonim ***** válasza:

Lényegében nem volt az 1000+ éves magyar történelem során olyan, ami károsabban hatott volna az országra, mint a muszlim törökök. Amikor generációkon át az állam kiadásainak jelentős részét felemészti a védekezésre fordított irdatlan mennyiségű arany, majd a szintén tetemes mennyiségű sarc, akkor egy ország sem képes haladni, csak visszafelé. A II. Vh. és a szovjet megszállás sem volt hozzá fogható, se anyagiakban, se emberveszteségben. A tatárok is lerohanták az országot, de amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan mentek. A muszlim törökök meg mint valami gennyes kelés, elüszkösödő végtag, több évszázadon át gyengítették és sanyargatták az országot.

2019. febr. 19. 23:26
 68/171 A kérdező kommentje:

# 64

"Csak épp mindez nem volt kérdés. Most kizárólag a török volt a téma, hisz őket próbáltad a többieknél különbnek beállítani."

Különbek is voltak egyértelműen. Ugyanabban az időben keresztényekben nulla tolerancia volta más vallásukkal szemben. Legyilkolták, erőszakkal áttérítették vagy jobb esetben elüldözték őket. Az Oszmán-Birodalomban viszont keresztények és zsidók békében éltek egymás mellett. Magyarország, hadszintér volt, azért pusztult, nem pedig azért mert a törökök ki akarták irtani a magyarokat. Az összes kelet-európai nép akik egykor török uralom alatt éltek, ma ugyanott vannak és többségében keresztények. Csak épen muszlimok nincsenek mert őket szinte teljesen elüldözték vagy kiirtották a keresztények, aminek még az 1990-es években is szemtanúi voltunk.

"Ha az illető nem élt ténylegesen muszlim életet, csak egy random akárki volt egy iszlám országból, akkor értelemszerűen az iszlám és a random emberünk magánakciója között nincs kapcsolat. Aki pedig mégis ilyet állít, az tudatlan, fanatikus vagy ostoba."

Ezzel egyetértek de ugye itt egy terrorszervezet néhány tagjáról van szó, akikről kiderült hogy többségében nem éltek vallásos életet. Teológiai szempontból is egyértelműen megállapítható hogy az ilyen terrorszervezetek tetti teljesen ellentétesek az iszlám vallással. Nincs semmiféle alapja a Koránban. Másik oldalról viszont az 50 legerőszakosabb ország szinte mind keresztény többségű, milliós nagyságrendű esetek alapján. Keresztény válaszolók pedig továbbra sem nyilatkoznak a Bibliában megtalálható népirtásra felszólító versekről, szóval teológia szempontból sincs tisztázva.

2019. febr. 19. 23:29
 69/171 A kérdező kommentje:

# 65

"érdés, hogy például ezen muszlim terroristák tartják-e a Korán előírásait. Például tartanak-e ramadánt, imádkoznak-e napi 5-ször Mekka felé, eljárnak-e rendszeresen mecsetbe (nem tudom ez utóbbira milyen előírás van), stb... Mert akkor ők is ugyan úgy muszlimok, mi jogon ítélkezel te hitük felett?"

Olvasd vissza. Azt írtam lehet muszlimnak vallják magukat, de a merényletek után megvizsgálták az illetőket és az derült ki hogy nem éltek vallásos életet. Ettől függetlenül lehet ők muszlimnak vallották magukat, ez én nm tudhatom.

"Egy keresztény szintén akkor keresztény, ha egyrészt hiszi és vallja a keresztény tanokat (Hitvallás) és betartja a vallási előírásokat, illetve próbál krisztusi életet élni."

Betartja a vallási előírásokat? Tehát szerinted aki gyilkol az nem keresztény? Amúgy az is vallási előírás keresztényeknél hogy ne hazudj. Ezen a legtöbb keresztény megbukna, így a te kritériumaid szerint nem létezik keresztény ember.

"Érdekes, hogy te bármilyen forrást, ami a muszlimokat nem a világ legbékésebb, legszentebb embereinek mutatja be, egyből megkérdőjelezel. Lehet ilyet játszani, de érdemes?"

Megintcsak azt tudom mondani olvasd vissza mit írtam. Lehet hogy megtörtént de az ilyen tömegmészárlások keresztényekre volt jellemző, nem muszlimokra.

"A békés keresztesek csak a rászorulóknak mentek volna segíteni, mint Teréz anya nővérei, de a muszlim hordák rájuk törtek és kénytelenek voltak védekezni."

A kedves keresztények többsége pont ezt állítja de a történelmi tények az ellenkezőjét.

2019. febr. 19. 23:39
 70/171 A kérdező kommentje:

"Én csak annyit tennék hozzá, hogyha nincs a török hódoltság, akkor a Kárpát-medencei magyarság aránya 80% felett marad és nem vesztettük volna el a népesség jelentős részét."

Ez csak egy szép feltételezés. Az garantált egyébként hogy a Habsburgok megtámadták volna Magyarországot.De én is mondok egy ilyen feltételezést. Ha a magyar vezetés elfogadja a szultán ajánlatát akkor magyar támogatással a törökök kiütik a Habsburgokat. Magyarország nem lesz hadszintér és legrosszabb esetben is csak adót kellett volna fizetni a töröknek de lehet még azt sem. Az Oszmán-Birodalom hanyatlásával pedig visszanyerte volna a teljes függetlenséget. Ez hogy teszik?

2019. febr. 19. 23:45
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!