Keresztények miért akarják saját vallásuk borzalmait ráhúzni az iszlámra?
Keresztényektől egyre gyakrabban olvasok olyan kritikát az iszlámról, amit ha jobban megvizsgálunk, kiderül, nincs köze az iszlámhoz és ami miatt még érdekesebb, valójában a keresztény vallás tanítása. Ilyen például a vallás erőszakos terjesztése. Keresztények szerint a dzsihád egy szent háború ami más vallásúak kiirtására vagy erőszakos áttérítésére irányul. Igazság viszont az hogy az iszlámban nem létezik olyan fogalom hogy szent háború, a dzsihád pedig elsősorban belső küzdelem azért hogy jobb emberek legyünk. A Korán egyértelműen tiltja a vallás erőszakos terjesztését és ártatlanok legyilkolását. Ha megnézzük a történelmet, keresztények állításával ellentétben, az iszlám nem erőszakkal terjedt. Arab vagy török birodalmak esetében nem jellemző az erőszakos térítés. Ellenben a keresztény vallást, egy rövid kezdeti időszakot kivéve, erőszakkal terjesztették. Más vallásúakat legyilkolták, aki pedig túlélte azt erőszakkal megkeresztelték. Keresztes hadjáratokat például maga a pápa hirdette meg, és kijelentette hogy aki meghal a harcokban az bűnbocsánatot nyer világi bűnei alól. De nem kell ehhez messzire menni hogy lássuk, hiszen a magyar népre is erőszakkal lett rákényszerítve a keresztény vallás. Gyarmatosítás korában pedig szintén erőszakkal terjesztették a keresztény vallást az őslakosok között. Keresztényeknek ezekre ma az a válaszuk hogy akik ilyet tettek azok nem valódi keresztények. Ha viszont megvizsgáljuk a Bibliát, kiderül hogy ezek a erőszakos véres cselekedetek valójában a Biblián alapulnak. Például mikor a keresztesek legyilkolták Jeruzsálem teljes zsidó és muszlim civil lakosságát, azt tették amit a Bibliában olvastak. Nem kevés olyan vers van a Bibliában ami népirtásra, a más vallást követők legyilkolására szólít fel. Például:
Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr
Egyértelmű a vers. Teljes népirtásra szólít fel.
Ezékiel próféta könyve 9:5-6 A többieknek pedig ezt mondta a fülem hallatára: Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak
Itt külön ki is van hangsúlyozva hogy gyerekeket, nőket is le kell gyilkolni.
Mózes 2. könyve, 32:27-28 Ő pedig ezt mondta nekik: Így szól az ÚR, Izráel Istene: Kössetek mindnyájan kardot az oldalatokra, járjátok be a tábort keresztül-kasul egyik kaputól a másikig, és gyilkoljatok le testvért, barátot és rokont! Lévi fiai Mózes parancsa szerint cselekedtek, és elesett azon a napon a népből mintegy háromezer ember.
Ebben a versben pedig arról van szó hogy 3000 zsidót gyilkoltak le csak mert az aranyborjút akarták imádni, magyarul más vallást választottak.
Ez az erőszakosság ma is megfigyelhető keresztény társadalmakban. Alábbi táblázatban országonként látható a gyilkosságok száma 100 ezer főre vetítve. A 30 legerőszakosabb mind keresztény többségű ország. Az első 50 is szinte mind keresztény.
Az iszlám a békés együttélésre szólít fel, a keresztény vallásban viszont nagyon erősen benne van az erőszak és a tolerancia teljes hiánya, akár teológiai, akár történelmi szempontból nézzük.
Folytasd máshol a mocskos kis hittérítésedet. Az iszlám egy erőszakos ideológia. A követőiről pedig, ezek alapján, mindenki gondoljon amit akar.
Az is dzsihád, amit most csinálsz. És a belső "önvizsgálat" nem elsődleges része, hanem egy kis része, a dzsihádnak.
Az iszlámnak, egy másodperc gyilkolás nélküli időszaka sem volt az 1400 év alatt, és még a mai napig sincs.
Mi a fenét akarsz te itt az aranyborjús történettel?
Több szempontból sem lehet a kettőt egy lapon emlegetni. Hogy csak azt emlitsem, hogy ott, a saját népe között vágott rendet, míg az iszlám másokat öl. Igazából, mindenkit.
Az ember történelme- főleg az ilyen nyomorult vallások miatt- véres volt, és az iszlám miatt ma is az.
Az életre, együttélésre alkalmatlan, rémálom, ami miatt a vallás mint szó, a szellemi sekélyesség, eltorzult emberi lélek szinonímájává válik. A gyilkosságok mellett,a lélek megerőszakolását,az emberi élet elkorcsosítását hozta az iszlám.
Tökéletesen tökéletlen próbálkozás, egy hazug,tudatlan hittérítőtől.
Nem olvastam el a hozzászólásokat, remélem valaki azért elmagyárázta neked/másoknak, hogy milyen egy nyomorult dolog az, amit itt csinálsz.
Nem tudom, mennyire vagy tájékozott, az ószövetség előzménye a kereszténységnek, de nem lényege annak, valójában a zsidók korai vallása, akik szintén túlnyomó részben már túljutottak rajta.
A kereszténység lényege az újszövetségben van, mivel annak létrejötte előtt nem is volt kereszténység, így hiába idézgetsz az ószövetségből, az senkit nem érdekel.
Ezt még én is tudom, pedig én nem is hiszek semmiféle Istenben.
"Nem tudom, mennyire vagy tájékozott, az ószövetség előzménye a kereszténységnek, de nem lényege annak, valójában a zsidók korai vallása, akik szintén túlnyomó részben már túljutottak rajta."
Ezt értem, de keresztény teológia szerint az Ószövetség Istene ugyanaz mint az Újszövetségé. Az egy dolog hogy keresztények szerint Jézus után az Újszövetség van érvényben de nem változtat azon a tényen hogy legalább 1500 évig az Ószövetségi törvények voltak hatályosak ugyanannak az Istennek a parancsára. Tehát senki nem mondhatja hogy ne idézzek az Ószövetségből. Ehhez keresztényeknek meg kellene tagadniuk az Ószövetséget, vagy legalább azt mondaniuk hogy ezek a versek emberi hamisítás eredményei. Én azt gondolom hogy az Ószövetség valóban Isten szava volt, de az idők folyamán meg lett változtatva. Emberek belehamisítottak, többek között ezeket a népirtásra felszólító verseket hogy legalizálják saját beteges vágyaikat. Ez miért nem elfogadható magyarázat keresztények számára? Nemrég beszéltem egy kereszténnyel erről. Szerinte ezek az erőszakos versek teljesen rendben vannak mert akkoriban mindenki gyilkolta a másikat, ezért Isten engedte a népirtást. Hozzá is tette hogy ez még emberségesebb mert egyszerűen legyilkolták az embereket, de nem kínozták meg. Ez keresztények számára elfogadhatóbb magyarázat mint a hamisítás?
A lényeg nem az volt hogy aki próbál megfelelni a Bibliának, az biztosan keresztény, hanem hogy aki nem is próbál, az biztosan nem az.
Egyébként pedig persze hogy a leigázottak elfogultak. Pont ahogy a leigázók pedig a másik irányba elfogultak, micsoda véletlen.
Nem erről van szó!
Igazából az ószövetség semmiben sem érvényes, kivéve egyes szektákat, akik készpénznek veszik minden sorát.
Azt bizonyára tudod, hogy a kereszténység a zsidók között alakult ki, az első hittételek ortodox zsidók között keletkeztek, akik fokozatosan hozták létre a keresztény eszméket, majd egy idő múlva nem zsidókat is befogadtak, hiszen a kereszténység lényege erősen különbözik az ószövetségi bosszúálló Istentől és az ő népétől.
Így maradt benne az ószövetség, az őskeresztények révén, akik nem merték felülírni régi hitüket, de nem tartják magukra nézve érvényesnek, ezért is tudják feladni annak egy csomó részletét könnyedén, amint a pápa elfogadta az evolúciót, képletesnek nevezve a teremtés eseményeit, hiszen az nem is tartozik lényegileg a keresztény felfogáshoz, mert amint írtam, az ősrégi zsidó hit.
Az összes manőver ezért van persze, a szentháromság, meg a többi, hogy valahogy kikapcsolják az ószövetséget, mert nekik csak Jézus számít igazán, az atyaisten, meg a többi sallang tulajdonképpen francokat sem érdekel, csak hát ugye tényleg benne van a Bibliában, meg gyermekkorban talán a hittanórán tanulták is a Noét, meg a többit és ezért még szeretnek is ilyesmikre emlékezni, a Jóbra, meg Szodomára és ha nincs ütközés az Újszövetséggel, akkor be is vállalják, de ha van, akkor azonnal kijelentik, hogy az már felül van írva.
Kétségtelenül tudathasadásos dolog, az ariánusok ki is vették volna a szent könyvek közül az ószövetséget, mert akkor már senkinek nem volt rá szüksége, lévén megalakult már a kereszténység, aminek a szent könyvei az újszövetségben leledzenek, ezt mutatják ezek a nevek is, új, vagyis nem a régi szövetség, amit felülírnak az új eszmék.
Ha régen nem merték kivenni, azóta senki sem meri, csak nagy óvatosan lavírozgatnak az értelmezés dzsungelében, részben ezért is van tömérdek felekezet, meg ugye történelmi okai is vannak, a katolicizmus és a református egyházak közötti vitának.
Teljesen feleslegesen próbálod őket ilyenekkel cukkolni, a nagy többség már évezredekkel ezelőtt feltette magának ugyanezeket a kérdéseket, vagy hasonlókat, de különféle megoldások vannak és ha ezen lovagolsz, soha nem jutsz a megértésüknek a közelébe sem.
Csak a szekták harapnak az ilyesmire, azt láthatod az alacsony pontszámból, mert minden keresztény kapásból utálja őket, éppen ezért, mert ilyen ószövetségi dolgokhoz ragaszkodnak, éppen arra hivatkozva, hogy Jézus korában ezt, meg azt hitték az őskeresztények, ami talán még igaz is lehet, csakhogy azok nem keresztények voltak, talán még maguk az apostolok sem, Jézus tanítványai, hanem zsidók voltak, a keresztények előfutárai, hiszen akkor még újszövetség sem létezett és ezek csak tanulták a kereszténységet, amit végül részben pont ők hoztak létre.
Ezt persze egyik keresztény sem ismeri be neked, de lényegében erről van szó, de van ilyesmi más hitekben is, például Mózes sem volt méltó rá, hogy beléphessen az ígéret földjére, meg hasonlók.
Szerintem jobb, ha nem foglalkozol velük, semmi értelme ezen vitázni, hogy kinek a hite jobb, ezt ugyanígy megtehetnéd a sííta, meg a szunnita oldalakon, bár annak talán még lehetne is valami értelme, ha tudnál olyat mondani, amit egy évezred alatt senki nem mondott.
Kicsit olyan ez, mintha a rendőröknek cikiznéd a tűzoltók szolgálati szabályzatát, mondván, hogy egy államhatalmat szolgálnak, szóval ha fogni akarsz rajtuk, akkor vagy az újszövetségből vegyél támadási felületet, vagy magából az Istenhitből, amint az ateisták teszik, bár ugye, ha muszlim vagy, akkor ezt nem fogod megtenni, vagy valami olyan dolgot keress, ami az ószövetségben is megjelenik, de az újszövetségben is benne van sarkalatos pontként, már feltéve, hogy találsz ilyet.
# 25
De ezzel továbbra sem definiáltad kit nevezhetünk kereszténynek. Aki meg sem próbál a Biblia szerint élni az nem is fogja a keresztény vallást bejelölni népszámláláskor.
"Egyébként pedig persze hogy a leigázottak elfogultak. Pont ahogy a leigázók pedig a másik irányba elfogultak, micsoda véletlen."
Ezért kell mindkét oldalt meghallgatnod és így levonni a következtetéseket. Ha olyan rossz lett volna a muszlim vezetés Indiában, akkor nem ez idő alatt élte volna a fénykorát India, és nem maradhatott volna a népesség 80%-a hindu.
# 26
"Így maradt benne az ószövetség, az őskeresztények révén, akik nem merték felülírni régi hitüket, de nem tartják magukra nézve érvényesnek, ezért is tudják feladni annak egy csomó részletét könnyedén, amint a pápa elfogadta az evolúciót, képletesnek nevezve a teremtés eseményeit, hiszen az nem is tartozik lényegileg a keresztény felfogáshoz, mert amint írtam, az ősrégi zsidó hit."
Tehát azt mondod az Ószövetség nem Isten szava? Jól értem? Ez viszont azt jelenti hogy a keresztény egyházak hazudnak az embereknek, mivel azt állítják az Ószövetség is Isten üzenete.
"Ha régen nem merték kivenni, azóta senki sem meri, csak nagy óvatosan lavírozgatnak az értelmezés dzsungelében,"
Ez viszont hiteltelenné teszi a keresztény vallást. Teljesen egyértelmű hogy a "szeresd felabarátodat" parancs, ellentétes az ószövetségi tömeggyilkolásra felszólító versekkel. Messziről látszik hogy nagyon nincs rendben. Ha keresztények nem tagadják meg ezeket a verseket, logikailag az következik hogy a keresztények Istene parancsolta meg nők és gyerekek tömeges legyilkolását.
Kérdés hogy Jézus miért nem hívta fel a figyelmet arra hogy ezek az Ószövetségi veresek problémásak (az iszlám vallás szerint megtette)? Keresztény logika szerint kérdezem. Az iszlám vallás szerint sem Isten, sem Jézus nem adna parancsot ártatlanok tömeges lemészárlásra, így sémiképpen sem gondolom hogy Jézus ezt nyugtázta volna, de miért nem hívta fel erre az apostolok figyelmét? Esetleg megtette de később mégis visszakerültek mikor összerakták a Bibliát?
"Szerintem jobb, ha nem foglalkozol velük, semmi értelme ezen vitázni, hogy kinek a hite jobb,"
Nekem elsősorban azzal van problémám hogy sok keresztény az iszlámot rágalmazza erőszakkal, miközben akár teológiai, akár történelmi szempontból nézzük, ez a keresztényekre jellemző.
A felvetésed cáfolatára az erőszakos keresztény társadalmakról bőven elég volt rámutatni hogy ki nem keresztény.
Példának okáért pedig én is, illetve jó pár ismerősöm automatikusan mindig beírta kereszténynek magát népszámláláskor, mondván meg lettünk keresztelve. Bár nem tudom van-e erről bármilyen hivatalos nyilvántartás, de papíron és keresztség alapján református keresztény vagyok. Ehhez képest mégsem gyakorlom a vallást, nem élek keresztényi életet. Azaz ha én most elkövetnék valami erőszakos cselekedetet, a tettem és a kereszténység között semmilyen összefüggés nem állna fent.
Amúgy pedig érdemes lenne megfogadnod a saját tanácsod, ugyanis a muszlimok által leigázott népek valahogy sosem tudtak arról hogy nekik épp a fénykorukat kellett volna élniük! Hát nem is igazán tették...
# 29
"A felvetésed cáfolatára az erőszakos keresztény társadalmakról bőven elég volt rámutatni hogy ki nem keresztény."
Amit állítasz abból az következik hogy aki gyilkosságot követ el az nem keresztény. Ha továbbvisszük ez a gondolatmenetet, akkor azt kapjuk hogy nem keresztény az aki bűnt követ el. Viszont minden ember elkövet kisebb nagyobb bűnt. A vége pedig az hogy nem létezik keresztény ember.
Ettől függetlenül jó lenne ha keresztény válaszolók definiálnák ki keresztény mert érdekelne.
"Amúgy pedig érdemes lenne megfogadnod a saját tanácsod, ugyanis a muszlimok által leigázott népek valahogy sosem tudtak arról hogy nekik épp a fénykorukat kellett volna élniük!"
Az Oszmán-Birodalom fénykorában a területükön élő keresztények jobban éltek mint az Európai keresztények. Például Erdély aranykora mikor volt? Hát mikor török vazallusállam volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!