Keresztények miért akarják saját vallásuk borzalmait ráhúzni az iszlámra?
Keresztényektől egyre gyakrabban olvasok olyan kritikát az iszlámról, amit ha jobban megvizsgálunk, kiderül, nincs köze az iszlámhoz és ami miatt még érdekesebb, valójában a keresztény vallás tanítása. Ilyen például a vallás erőszakos terjesztése. Keresztények szerint a dzsihád egy szent háború ami más vallásúak kiirtására vagy erőszakos áttérítésére irányul. Igazság viszont az hogy az iszlámban nem létezik olyan fogalom hogy szent háború, a dzsihád pedig elsősorban belső küzdelem azért hogy jobb emberek legyünk. A Korán egyértelműen tiltja a vallás erőszakos terjesztését és ártatlanok legyilkolását. Ha megnézzük a történelmet, keresztények állításával ellentétben, az iszlám nem erőszakkal terjedt. Arab vagy török birodalmak esetében nem jellemző az erőszakos térítés. Ellenben a keresztény vallást, egy rövid kezdeti időszakot kivéve, erőszakkal terjesztették. Más vallásúakat legyilkolták, aki pedig túlélte azt erőszakkal megkeresztelték. Keresztes hadjáratokat például maga a pápa hirdette meg, és kijelentette hogy aki meghal a harcokban az bűnbocsánatot nyer világi bűnei alól. De nem kell ehhez messzire menni hogy lássuk, hiszen a magyar népre is erőszakkal lett rákényszerítve a keresztény vallás. Gyarmatosítás korában pedig szintén erőszakkal terjesztették a keresztény vallást az őslakosok között. Keresztényeknek ezekre ma az a válaszuk hogy akik ilyet tettek azok nem valódi keresztények. Ha viszont megvizsgáljuk a Bibliát, kiderül hogy ezek a erőszakos véres cselekedetek valójában a Biblián alapulnak. Például mikor a keresztesek legyilkolták Jeruzsálem teljes zsidó és muszlim civil lakosságát, azt tették amit a Bibliában olvastak. Nem kevés olyan vers van a Bibliában ami népirtásra, a más vallást követők legyilkolására szólít fel. Például:
Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr
Egyértelmű a vers. Teljes népirtásra szólít fel.
Ezékiel próféta könyve 9:5-6 A többieknek pedig ezt mondta a fülem hallatára: Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak
Itt külön ki is van hangsúlyozva hogy gyerekeket, nőket is le kell gyilkolni.
Mózes 2. könyve, 32:27-28 Ő pedig ezt mondta nekik: Így szól az ÚR, Izráel Istene: Kössetek mindnyájan kardot az oldalatokra, járjátok be a tábort keresztül-kasul egyik kaputól a másikig, és gyilkoljatok le testvért, barátot és rokont! Lévi fiai Mózes parancsa szerint cselekedtek, és elesett azon a napon a népből mintegy háromezer ember.
Ebben a versben pedig arról van szó hogy 3000 zsidót gyilkoltak le csak mert az aranyborjút akarták imádni, magyarul más vallást választottak.
Ez az erőszakosság ma is megfigyelhető keresztény társadalmakban. Alábbi táblázatban országonként látható a gyilkosságok száma 100 ezer főre vetítve. A 30 legerőszakosabb mind keresztény többségű ország. Az első 50 is szinte mind keresztény.
Az iszlám a békés együttélésre szólít fel, a keresztény vallásban viszont nagyon erősen benne van az erőszak és a tolerancia teljes hiánya, akár teológiai, akár történelmi szempontból nézzük.
# 39
"Én igazából azt nem értem, hogyan tudott eljutni az iszlám arra a szintre, ahol jelenleg is áll. 800 és 1400 között volt az iszlám aranykora, hatalmas területek felett uralkodtak és mind társadalmilag, mind pedig a tudományok terén jócskán előrébb voltak, mint mi európaiak. A 15. századtól aztán mintha behúzták volna a kéziféket, Európában beköszöntött a reneszánsz, onnantól pedig minimális kivétellel végig hátrányban voltak hozzánk képest."
Nagyon jó kérdés. Ahogy fentebb is írtam, abban látom a jelenlegi és az elmúlt 400 év lemaradást hogy sok muszlim sajnos nem a Korán szerint él. Egyfajta hamis iszlámot követnek mint példáéul a szaudi vahabizmust amibe mindenféle primitiv törzsi szokást belekevertek. A Koránban egy halom vers szólít fel gondolkodásra, az élőlények, természeti jelenségek kutatására magyarul a tudománnyal foglalkozni az iszlám szerint nem opció hanem kötelező, de ezt sajnos sokan nem tartják be.
# 34
"Meg mintha elfelejtenéd, hogy a te Istened és az enyém ugyanaz. A te vallásod és az enyém egy tőből fakad, az egy igaz Istentől."
Igy van, nem felejtettem el. Mondjuk ez inkább keresztények számára nem ismert.
"Ezért Mózes ha Isten prófétája volt, akkor az neked is üzen, az idézett Szentírás neked is szól."
Az általam idézet bibliai verseket nem tekintem Isten szavának. Mózes és többi próféta soha nem gyilkolna ártatlanokat tömegesen ahogy Isten sem adna erre parancsot. Ezek a versek emberi hamisítás révén kerültek a Bibliába.
"Mindkét vallás eredeti üzenete a szeretet-béke, de emberek tönkreteszik. Most lehetne vitatkozni melyik mennyire de felesleges szerintem."
Istennek egy vallása van, amit emberek a saját kedvük szerint megváltoztattak. Mivel a keresztények és muszlimok is hisznek a túlvilági életben, nem felesleges erről beszélni. Ha a keresztények megszabadulnának ezektől a véres versektől, talán nem lennének ennyire erőszakosak.
# 37
Aki kereszténynek vallja magát de gyilkosságot követ el, keresztény vagy sem? Ha erre nem tudsz válaszolni, nincs értelme írnod. Mellébeszélés nem érdekel.
"Ezt pedig ugye te sem gondoltad komolyan? Ennyi erővel Erdély igazábol a briteknek köszönheti a fejlődést, hiszen nem gyarmatosították, ezért nyugodtan fejlődhetett."
A britek nem kötöttek szerződést Erdéllyel, ellenben a török igen. Ha ez nem történik meg, a Habsburgok megszállják Erdélyt jóval korban, és nincs Erdély aranykora. Ez neked vicces?
"Aki kereszténynek vallja magát de gyilkosságot követ el, keresztény vagy sem?"
Ennyiből nem derül ki.
"A britek nem kötöttek szerződést Erdéllyel, ellenben a török igen. Ha ez nem történik meg, a Habsburgok megszállják Erdélyt jóval korban, és nincs Erdély aranykora"
Komolyan ne röhögtess már! Eleve a török megszállásnak köszönhető a korábbi magyar birodalom szétesése, és csak azért kerültünk Habsburg fennhatóság alá, mert a végletekig legyengült, feldarabolt országból végül ők verték ki a törököket, egyszersmind jogot formálva a "felszabadított" területekre.
Ha nincs a török megszállás, eleve nem kerültünk volna Habsburg kézre sem.
Az Iszlámnak nem a Korán a lényege, azt még Mohamed egy szelídebb korában írta, hanem több dologból tevődik össze, egyrészt Mohamed élete példaértékű és az sokat megszab, másrészt egyéb hagyományok, mát elfelejtettem a nevét ennek a kategóriának, meg másból is, valami törvénykezés dereng, ami eléggé merev és kegyetlen.
Annyira nem érdekel engem ez a vallás, de maguk a muszlimok is nyíltan hirdetik, már nem is tudom, talán öt, vagy hat oszlopot megnevezve, aki akarja, megnézheti a magyar Iszlám honlapokon, valami saria, vagy mi a szösz.
Már, akit érdekel.
"Ennyiből nem derül ki."
Ha ennyiből nem derül ki, miért írtad korábban hogy azok akik szerepelnek abban a statisztikába mint gyilkosság elkövetői, nem keresztények?
"Ha nincs a török megszállás, eleve nem kerültünk volna Habsburg kézre sem."
Dehogynem. A Habsburgok biztosan megpróbálták volna megszerezni Magyarországot, hiszen terjeszkedtek. Mátyás király például felismerte ezt, ezért nem erőltette a törökök elleni háborút hanem Bécs ellen indult. Ha a magyar vezetésnek lett volna esze akkor Erdélyhez hasonlóan egyezséget köt a törökökkel. Egyébként sokat elmond hogy a Habsburgok ellen két országos szabadságharc is volt, de a törökök ellene egy sem. Sőt, a szabadságharc túlélői a törökökhöz menekültek. Szóval nem lehetett annyira rossz.
"Ha neked nincs és nem olvastad, akkor vesztettél, mert nagy arcal követeli majd, hogy hol írja a Korán. Hát írja. Aztán próbálja magyarázgani, de az itteni muszlimok, becsapott emberek maguk is, vagy fanatikus apologéták, de bárhogy is, szívósan hazudnak, hazudnak, ferdítenek."
Én hazudok? :) Bibliából idéztem és megjelöltem a verseket. Az általam hozott statisztika alatt ott a forrás. Koránt pedig bárki elolvashatja. Nagyobb könyvesboltokban megtalálható magyar nyelven és online is. Hozzád hasonló gyűlölködő hazug nácikra viszont nem vagyok kíváncsi.
"Egyébként sokat elmond hogy a Habsburgok ellen két országos szabadságharc is volt, de a törökök ellene egy sem."
Aham... és mégis ki lázadt volna a teljesen elnéptelenített, kipusztított, törökök által uralt középső országrészben? Miután sóval beszántották, Karthágó se lázadt Róma ellen. Ellenben addigra már több évszázados harc jellemezte az országot a folyamatosan betörő iszlám hordák ellen. Az első támadások már a 15. század elején megtörténtek, teljes kiűzésükre pedig a 18. század elején került sor. Európa egyik központi hatalmából a törököknek sikerült egy olyan lerombolt országot csinálniuk, ami már soha többé nem volt képes kiheverni a hatalmas károkat.
"Ha ennyiből nem derül ki, miért írtad korábban hogy azok akik szerepelnek abban a statisztikába mint gyilkosság elkövetői, nem keresztények?"
Azt írtam, kicsi az esélye.
"Dehogynem. A Habsburgok biztosan megpróbálták volna megszerezni Magyarországot, hiszen terjeszkedtek"
Hogy terjeszkedtek, az nem azt jelenti hogy random háborúztak mindenkivel. Gyakorlarilag amikor Szulejmán szövetségre lépett a franciákkal és Bécs ellen indult, konkrétan íratlan szövetségben álltunk a Habsburgokkal, hiszen a Habsburg császár gyakorlarilag a magyar király sógora volt. Ebből kiindulva épp az által formálhattak jogot a területeinkre, hogy II. Lajos halálával kihalt a Jagelló ház, és Ferdinánd lett a magyar trón törvényes örököse. Ami persze szintén nem történt volna meg Mohács nélkül.
"Egyébként sokat elmond hogy a Habsburgok ellen két országos szabadságharc is volt, de a törökök ellene egy sem"
Egyébként érdekelne, mit vártál volna egy seregét vesztett, szétszabdalt, leigázott, majd közel két évszázadon át osztrák-török ütközőfelületként tönkretett országtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!