Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a legellenszenvesebb...

Mi a legellenszenvesebb számodra az ateizmusban?

Figyelt kérdés
2010. jún. 26. 08:18
 61/92 anonim ***** válasza:
91%

"elítélni egyenlő elkönyvelni valaminek" Nem egészen. Azt szokták elítélni aki bűnös(nem csak a bíró). Nem tartom bűnnek ha hibásak a nézeteid. De belemegyek a játékba, ha én el is ítélnélek az elejétől gondolatban(nem írtam le) hogy "há ez komplett idiota, fejbe kéne verni hátha megjön az esze" akkor sem 'érzelemből' írok, nem vagyok lekezelő, vagy ilyesmi.

""jó hagyjuk rá, úgy is hülye" nek tűnik. :D" Részben igaz, mást nem tehetek ha valakivel úgysem egyeznénk meg, de neked már az elején írtam, hogy uncsi a téma, máshol is lehet arról írni.

".csupán megvizsgáltam mindent, mivel tárgyilagosan kell szemlélni, és ezáltal megkaptam a racionális képet a valóságról" Mesélj, mi mindent vizsgáltál meg amiből megkaptad a nagynagy igazságot?:)

Meg azt sem tudhatod én mi mindent vizsgáltam. Sőt, szerintem kihagytál sokmindent különben nem nem hinnél/tudnál...:D

"egyébként az öngól is gól, de ha futball mérkőzésnek vesszük az világunkat, létünket, akkor még közel sincs vége a mérkőzésnek, bár ne vigyük messzire ezt a metaforát, mert átrúghat versengésbe," Nem lett vége, de beismerted ha visszaváltjuk a metaforát valósággá, hogy igazat adsz nékem:) Különben amit csinálunk rég csak versengés(de csak poén féle), semmi értelmes, tárgyilagos dologról nem írunk:D (Akkor is ha nem ismered el és rám akarod fogni hogy csak én versengek te tök laza vagy:D)

2010. júl. 2. 19:04
 62/92 anonim ***** válasza:
42%

19:04.

erről beszélek, ne vigyük messzire a dolgokat, mert versengés szagú...nincs szükség a harcra, én csak szóltam egy másik válaszolónak, akivel talán lehet erről diskurálni, bár nem jelentkezett eddig. Arra hívva fel a hangsúlyt, hogy az emberek elfogultak picit, és lehetséges, hogy azért nem értik meg a helyzetet. Segítségképpen, nem támadásból. Te pedig tettél egy megjegyzést rám, amivel nincs is gond, nem veszem fel a kesztyűt. csupán elmeséltem neked is, hogy ilyesmire nincsen szükség, és megvédtem magam a rágalmaktól, hiába poénnak szántad részben. Azt gondolom te sem várod, hogy igazat adjak abban neked, miszerint én hülye vagyok. :D

A metaforát meg teljesen mindegy hova váltjuk, mert a részemről becsületes játék mindkét esetben. :P

üdv

25/F

2010. júl. 2. 19:27
 63/92 anonim ***** válasza:
91%

Rendben van. Én nem azt várom el tőled hogy magadra vallj valamit, hanem csak ne beszélj olyan fennhangon, hogy akinek józan esze van az biztos veled ért egyet, mármint ugyanarra jön rá mint te. Erről nem akarok többet írni de egy idézet pont ide passzol: "Az abszolút bizonyosság a műveletlen elmék és fanatikusok kiváltsága."

Tehát nem azon van a lényeg most, hogy mit állítasz, csak soha se mond hogy soha(mégha nem is fejben, de írásban provokatív).

2010. júl. 2. 20:31
 64/92 anonim ***** válasza:
42%

még mindig nem érted a dolgokat. és pont erről beszéltem.

józan paraszti ész mindenkinek van... ;)

amit pedig én kijelentek magamról, arra 3 megoldás van.

vagy hazudok, vagy bolond vagyok(az idézeted erre igaz.), vagy pedig igazam van. te már kettőt kilőttél. Félreérted amit ír az ember -hogy direkt, vagy sem azt nem tudom - s megint másnak állítasz be. nem ismételem magamat, felesleges. :)

örültem az eszmecserének. :D

további jókat.

üdv

25/F

2010. júl. 3. 09:38
 65/92 anonim ***** válasza:
91%
Nem látod át a dolgokat, amiről írtunk, de nekem sincs kedvem magyarázkodni azokívül vihar van felénk szal van esély egy áramszünetre is azt meg kellemetlen lenne.:D bye
2010. júl. 3. 15:15
 66/92 anonim ***** válasza:
32%
szerintem minden embernek hinnie kell valamiben, mert ember és kész. az ateista másban hisz. az egészséges életmódban, a pénzben stb.
2010. júl. 7. 21:20
 67/92 anonim ***** válasza:
47%

"Mi a legellenszenvesebb számodra az ateizmusban?"

Tudománytalan! Csak dacra épül!

2010. júl. 24. 19:09
 68/92 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem meg pont a vallásosság az, ami tudománytalan és (legalábbis ami az itteni válaszolókat illeti) dacra épül. :D Amúgy a hit nagyon is szükséges, mert mindenkinek más nyújt vigaszt szükség idején. Nekem a magamba vetett hit, másnak az Istenbe vetett hit. Ha nem lenne hit/vallás, már rég megettük volna egymást :P De sok bajtól is megkímélte volna az emberiséget (keresztes háború/dzsihád) De egy dolog még az első oldalon megfogott: Ha szerintetek a világot Isten teremtette, akkor Istent ki teremtette? Neki is létre kellett jönnie valahogy...vagy ő is olyan, mint az univerzum: végtelen? (Mármint az univerzumnak a kiterjedése, Istennek pedig a létezése) Amennyiben Isten mindig is létezett, sose született, csak úgy van, és ezt el tudjátok hinni, akkor azt miért nem tudjátok elhinni, hogy az univerzum léte is végtelen, mert sose keletkezett, csak úgy van....? Lehet, hogy már feltették ezt a kérdést, ha igen, bocsi. Akkor elég az is, ha megmondjátok kb. hanyadik oldalon. :)
2010. júl. 26. 23:03
 69/92 anonim ***** válasza:
42%

Nekem történetesen ez: aki szerint az agyunk idézi elő az éntudatot és ezt a sok érzést és érzelmet, az ezzel kimondja, hogy az ember nem más, mint egy biokémiai üzem. Szerinte amikor például valaki szeret valakit, akkor az agyában bizonyos molekulák átalakulnak (szubsztitúció, addíció, elimináció, stb), és tulajdonképpen ennyiből áll ez a nagyszerű és gyönyörű érzés. Vagyis ezek szerint nincs is szeretet, csak kémia. Anyagok reakciója: ez az életünk, a tudatunk és minden érzelmünk. Az egész élet a kémiáról szól. A szeretet, gyűlölet, vágyakozás, szenvedély, a lelkesedés, a harag, bölcsesség, sőt maguk az életcélok, a hazaszeretet, a művészetek, a zene, festészet, irodalom, mind-mind nem más, mint biokémiai reakciók eredménye az agyban. Aki így gondolja, az akár ki is mehetne az utcára és ott helyben megölhetne 20 embert. Végülis csak leállított bizonyos kémiai folyamatokat, ennyi történt. Meg egyébként is: mitől kell félnie: ha nincs Isten, akkor aztán végképp semmitől. Ha el tudja tüntetni azokat a biokémiai üzemeket, akkor boldogan élhet míg meg nem hal.

Na látjátok, kedves, tudományos, bölcs ateista barátaim, ezért hiszek a lélekben, és ezért nem vagyok ateista.

De elárulok valamit: ha már hitről van szó, nem kell rögtön a kereszténységre asszociálni. A Biblia is emberek által íródott. Elég, ha kicsit több időt szán az ember az elmélkedésre, és nem azt gondolja, ami első ránézésre számára a legegyszerűbbnek látszik. Csak sajnos manapság az ember már gondolkodni is lusta (meg minek gondolkodjon, ha úgyis a fejébe vernek mindent, meg ott a számítógép, ami mindent elvégez helyette). Van egy mondás: aki tanul, de nem gondolkodik, el van veszve. Aki gondolkodik, de nem tanul, az nagy veszélyben van.

Lehet fikázni a véleményemet, de szerintem aki képes egy kicsit is magába nézni, és elismerni, hogy néha ő is tévedhet, az valószínűleg rájön, hogy ebben lehet valami. Ja és még valami: ez nem csak az én véleményem. Meglepő módon elég sok embert hallottam hasonlóan gondolkodni. De aki ennek ellenére jól érzi magát a tudattal, hogy ő maga egy biokémiai üzem, azt igazán sajnálom.

2011. jan. 25. 19:14
 70/92 anonim ***** válasza:
91%

ma 19:14

Csikartál már ki érzelmeket egy agyhalottból? Láttál már agyhalott írót vagy festőt?

Ha a "lélek" létezik önmagában minek kell neki fizikai test?

2011. jan. 25. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!