Mi a legellenszenvesebb számodra az ateizmusban?
Nem ellenszenves, megértem ha nem hisznek.
Az összes egyház egy nagy vicc, ami odáig vezetett, hogy az emberek kezdenek távolodni tőlük. Ezzel nem csak az egyház támogatása lett kisebb, hanem a hívők száma is.
Hiszen ha az egyház viccet csinál magából, akkor egyszerre a hitből is. Nincs ezen mit csodálkozni, talán nem kellett volna annyit álszenteskedni a történelem folyamán.
Ettől eltekintve én nem vagyok ateista, de a hagyományos isten képben sem hiszek. Hiszem, hogy a dolog sokkal bonyolultabb ennél.
Na, én többek közt pont ezért fordultam el az egyházaktól.
Mind azt hangoztatja, hogy csak ő az egyetlen, és igazi. A bibliát is mindegyik kedve szerint értelmezi, kiforgatják egymás szavait. A többi egyház meg persze egy vicc.
Ez a felfogás mit szül? Konfliktusokat. Kell ez? Szerintem nagyon nem.
Konkrétan ezért örülnék, ha minden ilyen mélyen/fanatikusan vallásos ember szépen elhúzna a mennyországba, vagy oda, amiben hisz. Itt nincs rájuk szükség, csak problémákat okoznak.
nekem az nem szimpatikus, amikor ateisták nyíltan elítélnek/lenéznek vallásos embereket. magam is ateista vagyok, de szerintem ez az én magánügyem, és tiszteletben tartom egy hívő vallását és vallásos meggyőződését, mert ez meg az ő magánügye. lehet, hogy magamban azt gondolom, ez nem az igazság, hanem mondjuk csak egy világkép a sok közül, vagy egy kulturális tényező, de ennek sosem adnék hangot, ha megsegíti az adott ember életét, hát éljen boldogan.
éppilyen ellenszenves, mikor vallásosak téríteni próbálnak: fogadják már el, hogy más nem akar így nézni a világra, miféle joguk van beleszólni?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!