Mi a legellenszenvesebb számodra az ateizmusban?
nekem semmi ellenszenves nincs benne, sőt
végre a racionalizmus, és nem olyan baromságokat kiabálnak h olvasgasd a bibliát aztán meggyógyulsz mert szal ezen a szinten ez már nevetséges
úgyhogy én nagyopn erősen hívő vagyok, hiszek a józan észben
"vajon melyik a bonyolultabb: egy ház, vagy a világegyetem? egy ház, vagy a föld? egy ház, vagy egy hangyaboly? egy ház, vagy egy hangya? "
vajon melyik a bonyolultabb? Világegyetem vagy az Isten?
"a teremtett világban minden kiabál, hogy "én nem véletlenűl jöttem létre, hanem tudatosan megterveztek, és megalkottak"
azért ezt biológusok, fizikusok, csillagászok, stb. környezetében ne nagyon hangoztasd, mert igen mély árkot röhögnek köréd.
(tudom, a kreacionizmus mostanában igen nagy divat, de talán erről meg kellene győzni a vatikánt is, mert már ott is elismerik az evolució létét...)
Az ateisták hiszékenyek, vagy hivők? A materializmus is dogma, csak "tudomámyos" dogma. Hinni kell benne, mert empíria útján nem bizonyítható, csak logikai deduktiv úton. Ugyanez a módszer használatos a racionális Istenérvek esetén.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..
Számomra a müveletlenség, a fanatizmus és az agresszivitás(Lenin Szutálin,Pol-Pot, Mao stb.) a legellenszenvesebb az ateizmusban.
"az egyikegy mű, a másik egy művész. melyik nagyobb (vagy bonyolultabb)? Munkácsy, vagy az ásító inas című képe?"
Szerinted a bonyolultság a tudatos tervezés eredménye. Neked a világegyetemhez mindenképp teremtő kell ,mert bonyolult.Azt állítod ,Isten bonyolultabb a világegyetemnél. Akkor isten miért létezik csak "úgy"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!