Szűz Máriának tényleg csak úgy elhitték hogy nem csalta meg a férjét, hanem a szentlélek szállta meg?
"A biblia nem hiteles, akkor miért kellene benne hinni?"
Nem kell, mindenkinek a szabad döntése. Ha nem hiszel benne, akkor nem hiszel. Egyébként sem a Bibliában kell hinni, hanem Istenben hiszünk, akit a Biblia által ismerünk meg.
"Tehát akkor az ember is 4,6 milliárd éves."
Hol írtam ilyet? Szándékosan próbálsz provokálni, trollkodsz vagy mi van veled?
"Honnan tudod , hogy 4,6 milliárd éves ?
Feltételezem, hogy a szakemberek által megírt adatról van szó."
Radiometrikus kormeghatározás alapján, bár neked lehet ez kínai vagy azt hiszed szitkoszó.
De nyugodj meg, nem én számoltam ki, hanem szakemberek.
"Akkor viszont kijelenthetjük, hogy aki 6000 évet számolt ki az egy kókler."
Azt jelentesz ki, amit akarsz, én senkit sem kóklereztem le. Ha kérhetlek idmételten, ne adj a számba olyan kijelentéseket, amiket sose tettem.
"A teremtés szerint ugyanazon a napon jöttek az állatok és az emberek."
A teremtés szerint nem jöttek ugyan azon a napon az állatokés az emberek. Mit is írtál nekem? Gondolkodjak. Csak javasolni tudom neked is.
"Akkor hogyan lehetséges az, hogy a dínók csontjai az emberek alatt vannak , nem pedig vegyesen."
Az emberek alatt? Mi a fölön járunk általában, a dínók csontjai meg mélyen a földben hevernek. Ennyire egyszerű. De ha bemész egy természetrajzi múzeumba, ahol ki van állítva dínócsont, akkor keverve lesznek, mert ott járhatsz mellette.
"Ja , és egyébként köszönöm a konkrét válaszodat."
Nincs mit és ezzel be is fejeztem. Mivel egyrészt semmi köze ennek a témának a kérdéshez, másrészt láthatóan trollkodni szeretnél, amiben nem leszek partner.
Egyetlen egyre azért válaszolok, nyilván visszanézel.
Mivel a teremtést 4,6 milliárd évre mondtad, és a teremtés 6 nap alatt zajlott, így gondoltam, hogy az ember is 4,6 milliárd éves + 6 nap.
Bocsi, nem gondoltam, hogy ezen a 6 napon megütközöl.
A trollkodás teljesen jogos. Végül is ez a valláskritika rovat. Itt szoktak feltenni olyan kérdéseket, amit a vallásos nem tudnak megválaszolni és ezt trollkodásnak nevezik.
Tudom, hogy qrva sok kényelmetlen kérdést lehet feltenni egy vallásosnak, de nem kötelező ebben a rovatban megszólalni. Ez voltaképp az ateisták kocsmája, ahol az asztal alá isszák a hiteseket.
Én még sosem szólaltam meg a vallás rovatotokban, nem is fogok, mert nem akarok ott trollkodni. Itt viszont, bocsásd meg, ha megteszem.
Bár azt írtam, hogy hanyagolom a továbbiakban, még is csak kikívánkozik belőlem...
Engem mélységesen elszomorít, hogy egyesek magukat világnézetük okán felsőbbrendűnek vélik, mint a többi ember, ez esetben a vallásosoknál. Mi ez lényegében? Világnézeti nácizmus?
Én sose ítéltem el egy ateistát sem, mert nem hívő, ezután sem fogok. Mindenkinek joga van abban és úgy hinni, ahogy szeretne. Borzasztó káros az, amikor emberek másokon gúnyolódnak, mocskolódnak, csak mert más a bőrszíne, más a származása, vagy más a világnézete. Mintha valami versenynek tekintenéd, hogy miként lehet másba még jobban, még erősebben belerúgni. Hogy is mondtad? "ahol az asztal alá isszák a hiteseket"
"Itt viszont, bocsásd meg, ha megteszem."
Mindenki azt tesz, amit szeretne, elvileg szabad világban élünk. Nekem nem szokásom más kategóriákban trollkodni, eztán sem fogok. Tudod a viselkedésünk minősít minket. Téged is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!