Szűz Máriának tényleg csak úgy elhitték hogy nem csalta meg a férjét, hanem a szentlélek szállta meg?
Olvastam valahol a hitetek alapjairól. Ott azt írták, hogy tudományellenesek vagytok. Arra biztosan emlékszem, hogy az evolúció nálatok nem játszik, holott egyetlen év alatt is lejátszódik a folyamat az ember szeme előtt. Elég ehhez két fajtiszta , de különböző fajtájú kutyát elkezdened tenyészteni. Máris látszik az evolúció hatása. Ezt elég nehéz lenne letagadni. De nem akarok ebbe jobban belefolyni, mert én a másik oldalon állok és az utóbbi napok , hetek elég sok vitát generáltak.
Nézd már, a 44-es hozzászólást megint lepontozták a jelentéktelen kis szent fazekak. Fáj a kritika, mi ?
Törtök zúztok is ilyenkor ?
:D
Merete.
Én pár héttel ezelőttig ha meghallottam, hogy valaki vallásos, megvontam a vállamat és tettem a dolgomat tovább.
Nem foglalkoztam vele.
Aztán belecseppentem valahogy ezekbe a vallási kérdésekbe-válaszokba.
Elmondom, nálunk normális embereknél úgy szoktak a viták menni, hogy én mondok egy állítást és bizonyítom, majd az ellenérdek is mond egy állítást és bizonyítja.
Ha az egyik fél bizonyít valamit és a másik fél látja, hogy igaza van, akkor azt mondja, hogy igazad van és tévedtem.
Magyarán megadom a másiknak az igazát. Ez az alapja egy normális beszélgetésnek.
Ellenben mi van nálatok ?
Mondok egy veszettül konkrét állítást és bizonyítom. Ti mint mondtok ?
Vagy elkezditek, hogy az ember a szívével látja istent és a többi hablaty dumát, vagy amit még furcsább, hogy kijelenti, hogy nincs megcáfolhatatlan állítás. Mondom, akkor cáfold meg. Mi a cáfolat ? Istent a szívével látja az ember és különben is megírta a biblia.
Ebből két dolgot lehet levonni.
1 - Vagy komplett idióta
2 - Ha törik , ha szakad, akkor sem adja meg az igazadat, mert akkor kiderülne, hogy a bibliában írtak helytelenek, ergo veszélybe kerül isten léte.
Ez utóbbi ugyanolyan bunkóság. Én meg kimondom a mit gondolok, mert vagyok olyan gerinces.
Az , hogy lepontoz engem abszolút nem zavar. A szomprú az, hogy bármilyen , de bármilyen kritikát is kapsz, abban a pillanatban lepontozod, mert nem tudsz érvelni. A vallásosnak ez a bosszúja, de olyan jókat szórakozom rajta, hogy el sem hiszed.
Nem tudjátok elviselni a kritikát és ez a nulla emberekre jellemző.
1- Ha azt mondom isten a legnagyobb, akkor rohantok és azonnal 100%
2 - Ha azt kérdezem, hogy hát biztos, hogy létezik isten, Ti azonnal nyomjátok a nullát.
Inkompetens vitapartnerek vagytok, de valószínűleg nem mind, csak az értelmesebbje nem szólal meg, mert az értelmes ember megadja a másiknak az igazát.
Ugyan nem láttam minden kérdés , minden hozzászólását, de amit olvastam, abban egyszer sem jelent meg az a szöveg, hívő részéről, hogy "igazad van".
Némelyik annyira ostoba, hogy a biblia hitelességének igazolására a bibliából idéz.
"A lopott ló azért az enyém mert nálam van."
Helyreigazítás:
Volt egy Jehova tanúja, aki azt mondta "teljesen igazad van".
Megnézhetitek a százalékát. Lepontoztátok a nézetei miatt, mert más.
Én elmondhatom egyik vallásos válaszát sem pontoztam le idáig, még azét sem akit komplett idiótának tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!