Most akkor a Teremtő Atya Isten lenne maga a Szentlélek Isten?
Figyelt kérdés
Vagy a Szentlélek egy másik személy.2017. nov. 2. 09:16
2/5 anonim válasza:
VAlószínüleg egy Jehova tanúja kérdést olvashatunk. Viszont, hanem akkor a válasz Igen, a Szent Szellem = Istennel, erre utaló ige: Apostolok cselekedetei 13:1-2 versek.
3/5 anonim válasza:
Igen, ahogy Jézus is azt mondta, hogy: Én és az Atya egy vagyunk.
5/5 anonim válasza:
Isten Szentlelkére használni a"személy" kifejezést veszélyes,hisz azzal lealacsonyíthatjuk Isten lényét az emberi lény szintjére,hisz a személy kifejezést emberre szoktuk használni.
Én személy helyett,a "lény"kifejezést használnám.
Az Atya,Fiú,Szentlélek,az egy Isten különböző megnyilatkozásai.
Tudom,rossz hasonlat,hisz minden hasonlat sántít,de jobbat nem tudok:
A 7 fejű sárkány,egy sárkány 7 fejjel,mely egy akarattal irányítja az egy lényt.
A Szentháromság egy Isten azonos jellemében,céljaiban,de tevékenysége különböző,ugyanazért a célért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!