Akik nem hisznek, Istenben, kérdezem tőlük: Mi van akkor, ha egész életetek abban a hitben éltétek, hogy nins Isten, majd kiderül, hogy van teremtő, amikor meghaltok, mit fogtok akkor mondani?
Hát azt, hogy a gaz kreacionisták nem figyelmeztettek eléggé, hogy a törzsfejlődés egy marhaság. És a gaz keresztények nem bizonyították eléggé, hogy a Bibliában nincs ellentmondás. Ártatlanok vagyunk, minket átvertek!
Tudják ők, hogy van Isten, csak próbálnak kifogásokat gyűjteni. Minket meg utálnak, mert csípőből cáfoljuk őket
Megkérdezném melyik isten vagy a sok közül? Zeusz ? Jahve? Lao-Tien-Yeh? Bunbulama? Egyiksem?
Univerzumunk müködéséhez nem kell isten. Erkölcsileg is tudok normálisan élni bármely vallás istene nélkül.
Így ami talán a legfontosabb, hogy ha valamit nem értek nem mondom rá Isten vagy adott szent könyv iratai, hanem megvizsgálom a témát, utánaolvasok alternatíváknak.
Nekem, ateistának van egy nagy előnyöm az istenhívőkkel szemben:
én meg fogom tudni, hogy van Isten, de ők soha nem, ha nincs!
.
Majd azt fogom mondani: "Mea culpa, mea maxima culpa! Tévúton jártam, de rossz szándék nélkül. Nem tettem rosszat akarattal másoknak, nem is kivántam kárt nekik." - Aztán majd megyek látogatni istenhívő, vallásos ismerőseimet a Pokolba.
"Univerzumunk müködéséhez nem kell isten."
És a létrejöttéhez, létben tartásához? És ki tette működésképessé?
A kocsim működéséhez nem kell a tervező, akkor az azt jelenti, hogy a kocsim magától jött létre, természeti erők véletlen játékaként? Értem
Na ezért nem fogadja el ezeket a kifogásokat majd Isten sem. Pláne, hogy kismilliószor szóltunk...
# 7/7
Olvasd el kommentem utolsó részét.
Miután semmilyen isten létére utaló nyomot nem látok a világban, így nyugodtan élem az életem mindenféle vallási hiedelem nélkül.
Vajon az Istentől való félelemben leélt élet mennyivel teljesebb???
A halál utánról meg azért nem érdemes beszélni, mert még senki sem számolt be róla.
-----------------
#3, #7
"Minket meg utálnak, mert csípőből cáfoljuk őket"
Nem utállak, sem téged, sem a többi kreacionistát. Elég baj az nektek önmagában is.
De azért tudod... Kigyűjtés a csípőből cáfolásaidra :-)
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. 4-es hozzászólás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!