Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik nem hisznek, Istenben,...

Akik nem hisznek, Istenben, kérdezem tőlük: Mi van akkor, ha egész életetek abban a hitben éltétek, hogy nins Isten, majd kiderül, hogy van teremtő, amikor meghaltok, mit fogtok akkor mondani?

Figyelt kérdés
2017. okt. 18. 09:33
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
78%
Megkérdezném tőle, hogy miért szopatott egész életembe?
2017. okt. 18. 23:16
 32/40 imakommandós ***** válasza:
13%

" Mondjuk a hitem, ami a halálom előtt van, miért fontosabb hit, mint a hitem fiatalabb koromban. "

Azért mert amelyik fa északra vagy délre leesik, ott marad.

Ha igazként halsz meg, úgy maradsz, ha hitetlenként, úgy maradsz. Az örökkévalóságban egy hitetlen se válhat bibliai értelemben hívővé, mert mindent színről színre látni fog.

Igy igaz emberre sem válhat, hanem várhatja az itéletét.

Nem lesz semmilyen csevelygés vagy alkudozás.

(Jézus él)

(Feltámadott)

2017. okt. 19. 06:15
 33/40 anonim ***** válasza:
80%
#32. Akkor akik életükbe sose hallottak a Bibliai Istenről, becumizták.
2017. okt. 19. 08:17
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

De miért fog kiderülni, hogy van teremtő, ha meghalok?

Az embernek meg kell halnia azért, hogy találkozzon Istennel?

Ahogy a születésem előtt sem találkoztam Istennel, úgy a halálom után se fogok, ahogy senki más..

De ha mégis így lenne én nem tudnék szóhoz jutni, vagy az ijedtségtől szívrohamot kapnék.

2017. okt. 22. 08:24
 35/40 anonim ***** válasza:
87%
Akik hisznek Istenben és a haláluk után (miért pont akkor?) mégis megtudnák (feltéve, hogy valamilyen transzcendens részük tovább létezik) hogy van utána valami, de az határozottan NEM Isten, akkor mit fognak mondani?
2017. okt. 22. 12:24
 36/40 anonim ***** válasza:
85%
Melegen ajánlom Rick Riordant. Egy író, aki könyveiben összeengedi a mitológiák isteneit, egy univerzumba. Idézek az egyik könyvéből: ,,Sounds like the beginning of a joke... A muslim and an atheist end up in a pagan afterlife." Magyarul: ,,Úgy hangzik, mint egy vicc kezdete: Egy muszlim és egy ateista besétál egy pogány túlvilágba." Ajánlom, hogy gondolkozzatok el ezen. Egyik ember ebben hisz, másik abban, és lehet, hogy az ateistának van igaza, lehet, hogy a mohamedánnak, de mindketten csak nagy hatalommal rendelkező lényeknek tartják az (egyébként viking) isteneket. És ezen kívül görög-római, egyiptomi istenek is vannak az univerzumának. Elférnek, mind külön túlvilágokkal. Hagyjuk már ezt a ,,ha nem az én istenemben hiszel/hiszel istenben, akkor te egy tudatlan féreg vagy" mentalitást, mert ezzel magatokat járatjátok le. És válaszolva a kérdésre: mivel életemben eddig nem határoztam el magam egy vallás mellett sem, és azt sem jelentem ki teljes bizonyossággal, hogy nincsen(ek) isten(ek), így inkább kivárom, hogy amennyiben van túlvilág, melyik istené, egyáltalán jelen van-e a kultúránkban az az isten. Ha a keresztény isten lenne, akkor valószínűleg inkább meglepődnék, mint ha egy politeista vallás istene, vagy esetleg egy személytelen erő.
2017. okt. 22. 15:13
 37/40 anonim ***** válasza:

"mit fogtok akkor mondani?"

Kedves Teremtő! Tökéletesen teljesítettem a tervedet, ahogy eddig is. Köszönöm az élményt!

2017. okt. 22. 21:36
 38/40 anonim ***** válasza:
"Miért nem mondtad, hogy létezel?"
2017. okt. 22. 22:28
 39/40 anonim ***** válasza:

Mit kellene mondani? :D

Hisz ő a nagy jóságos megbocsátó szerethető isten.

2017. okt. 23. 11:57
 40/40 anonim ***** válasza:
71%

38

"Ben, miért nem mondtad meg?"

:D

2017. okt. 23. 12:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!