Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik azt az emberek...

Miért hiszik azt az emberek hogy isten (direkt kicsivel írtam) létezik? Nincs semmi értelme a vallásnak!

Figyelt kérdés
2018. ápr. 17. 20:55
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/277 anonim ***** válasza:
Nekünk nem kell igazolni azt, hogy valami nem létezik. Neked kell igazolni azt, hogy létezik. A bizonyítás viszont nem egyenlő a Bibliával. Az egy könyv, azt írták bele, amit éppen a kor szelleme megkövetelt.
2018. ápr. 28. 16:57
 132/277 anonim ***** válasza:
50%
Mi van te akkora tudos vagy, hogy ha kijelented hogy nem letezik, akkor nem letezik? Idiotak szoktak ilyet. Ha nem tudod nekem bebizonyitani meg a tobbi hivonek azt, hogy nem letezik, addig mi hiszunk. Hajra! Varom a bizonyitast.
2018. ápr. 28. 18:30
 133/277 anonim ***** válasza:
Még mindig nem érted. Nem nekem kell valaminek a nem létét bebizonyítani, hanem neked kell annak a létét bebizonyítani, amiről azt állítod, hogy van. Én nem mondom azt, hogy nincs, de azt sem, hogy van, tehát nincs mit bizonygatnom. Ha tudatosan tagadnám a létét, akkor kellene, mert ha nem tenném, akkor csak állítanék, ahogyan azt most te is teszed. Látod egyáltalán a kettő között a különbséget? Én nem tagadok, hanem nem hiszek. Azért van némi differencia.
2018. ápr. 28. 19:28
 134/277 anonim ***** válasza:
65%

131-133 és a többi ateista: nekem nem kell igazolnotok, hogy nincs I. Van ilyen, szeretteim közt is... - nekem mindegy is mit hisztek. Az én világképemen nem oszt-szoroz (az sem, ha hívő bizonygat. Máshogy alakul a világképem, saját élményeim és megismerésem hatására)

" már idősödő emberről van szó, ezek lehetnek a szellemi leépülés jelei is nála"120

Elhiszem, Alain, hogy nálad mindenki butább, sötétebb.

Freund Tamásról azért ne írd, hogy "leépült" - már 30 éve vall a hitéről.

Tényleg ezt ismeritek? Ők kapták az "agykutatók Nobel-díját" 2011-ben.

"Három magyar idegtudós kapta idén az 1 millió euró összdíjazású „Agy-díjat" (The Brain Prize) - jelentették be Dániában. Buzsáki György, Freund Tamás és Somogyi Péter a memória-folyamatokban kulcsszerepet játszó agyi ideghálózatok feltárásáért veheti át a kitüntetést."

[link]

Szerintem szuper - büszke vagyok rájuk.

*

"126 Alain: 'Az meg, hogy nagy művészek vallásosak, semmit nem bizonyít. Attól, hogy valaki a művészet terén jó, más területen lehet agyilag zokni."

Ez kizárt. Nem lehet nagy művész és "zokni" és hívő MINDEN NAGY MŰVÉSZ.

Ennek oka van! A hit a megismeréssel (gnózisz) és magával az alkotás folyamatával függ össze - és az ihlettel.

Nem baj, ezzel én sok oldalról foglalkoztam és teszem - nem érvnek hozom, csak érdekességnek. Tisztában kell lenni, hogy aki évekig évtizedekig materialista - az nem fog abból a szűk körből kilépni.

Az egész életét kellene átformálnia - és erre 30 fölött a felnőtte többsége már nem képes.

Van aki harcol magában a hitért

Ady Endre

Oszlik lelkemnek barna gyásza:

Nagy, fehér fényben jön az Isten,

Hogy ellenségim leigázza.

Az arcát még titkolja, rejti,

De Nap-szemét nagy szánalommal

Most már sokszor rajtam felejti.

És hogyha néha-néha győzök,

Ő járt, az Isten, járt előttem,

Kivonta kardját, megelőzött.

Hallom, ahogy lelkemben lépked

S az ő bús "Ádám hol vagy?"-ára

Felelnek hangos szívverések.

Szívemben már őt megtaláltam,

Megtaláltam és megöleltem

S egyek leszünk mi a halálban.

2018. ápr. 28. 19:46
 135/277 Alain Delon ***** válasza:
28%

134: "A hit a megismeréssel (gnózisz) és magával az alkotás folyamatával függ össze". Hát apukám, kevered a szezont a fazonnal, mert a megismerés eredménye a tudás. Aki tud, az nem hisz. Aki hisz, azért hisz, mert nem tud. a hit legfeljebb feltételezés lehet, de inkább csak ábrándozás.

Ugyanakkor egy művész természetesen lehet zokni más területen, mert más agyi területek felelősek a művészi képességekért és a racionális képességekért.

2018. ápr. 28. 20:09
 136/277 Alain Delon ***** válasza:
28%
132: Attól, hogy hiszel valamit, attól még nincs. Rajtam követeled a bizonyítást, miközben te a gyenge hit lábain ingadozol? Hol a te bizonyítékod? A hit nem az! Hittek a Quaestorban is, aztán jött a kemény valóság! Ennyit ér a hit!
2018. ápr. 28. 20:14
 137/277 anonim ***** válasza:
30%

Nem keverek semmit -135.

Nem baj, majd máskor. Hidd azt, hogy te vagy a világosság maga, Bach hülye, Freund leépült zokni,

én meg hülye vagyok (ami igaz is, mert teljesen fölösleges a gyakorizás.

Szia.

2018. ápr. 28. 20:17
 138/277 anonim ***** válasza:
50%
De nincs bebizonyítva hogy nincs, akkor meg miért ne lehetne hinni benne?
2018. ápr. 28. 20:22
 139/277 Alain Delon ***** válasza:
70%
138: Akkor mondjuk ha te nekem nem tudod bebizonyítani, hogy Mekk Elek nem létezik, akkor én hihetek benne? Bár én ilyen blődséget nem csinálnék, pedig még láttam is Mekk Eleket, de az analógia jó.
2018. ápr. 28. 20:47
 140/277 anonim ***** válasza:
48%
Továbbra sem érted, így nincs is értelme annak, hogy folytassam az okfejtésemet - ami lassan inkább hasonlít valami komédiára, mert én hülye, próbállak meggyőzni arról, hogy a kérdés nem tagad, sőt nem is kétségbe von, hanem választ vár bizonyos témákban. Ateistaként nem mondom azt, hogy nincs, de azt sem, hogy van. Míg te, hívő, azt állítod, hogy létezik. S teszed mindezt úgy hogy nincsen bizonyítékod, csak a Biblia - ami nem hiteles ebben a tekintetben -, illetőleg ugyanazt az állításodat, ugyanazt a mondatodat közlöd velünk, csak éppen más kontextusban, felcserélve a szavakat. Nem kell minket meggyőzni a létről, ahogyan nekünk sem titeket az ellenkezőjéről. Viszont addig, amíg nincs tudományos bizonyíték arra, hogy Isten/istenek van(nak), addig nincs annak alapja, hogy a vallás bármennyire is befolyást kapjon a világban. Csak a Bibliára nem lehet alapozni.
2018. ápr. 28. 20:49
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!