Miért hiszik azt az emberek hogy isten (direkt kicsivel írtam) létezik? Nincs semmi értelme a vallásnak!
131-133 és a többi ateista: nekem nem kell igazolnotok, hogy nincs I. Van ilyen, szeretteim közt is... - nekem mindegy is mit hisztek. Az én világképemen nem oszt-szoroz (az sem, ha hívő bizonygat. Máshogy alakul a világképem, saját élményeim és megismerésem hatására)
" már idősödő emberről van szó, ezek lehetnek a szellemi leépülés jelei is nála"120
Elhiszem, Alain, hogy nálad mindenki butább, sötétebb.
Freund Tamásról azért ne írd, hogy "leépült" - már 30 éve vall a hitéről.
Tényleg ezt ismeritek? Ők kapták az "agykutatók Nobel-díját" 2011-ben.
"Három magyar idegtudós kapta idén az 1 millió euró összdíjazású „Agy-díjat" (The Brain Prize) - jelentették be Dániában. Buzsáki György, Freund Tamás és Somogyi Péter a memória-folyamatokban kulcsszerepet játszó agyi ideghálózatok feltárásáért veheti át a kitüntetést."
Szerintem szuper - büszke vagyok rájuk.
*
"126 Alain: 'Az meg, hogy nagy művészek vallásosak, semmit nem bizonyít. Attól, hogy valaki a művészet terén jó, más területen lehet agyilag zokni."
Ez kizárt. Nem lehet nagy művész és "zokni" és hívő MINDEN NAGY MŰVÉSZ.
Ennek oka van! A hit a megismeréssel (gnózisz) és magával az alkotás folyamatával függ össze - és az ihlettel.
Nem baj, ezzel én sok oldalról foglalkoztam és teszem - nem érvnek hozom, csak érdekességnek. Tisztában kell lenni, hogy aki évekig évtizedekig materialista - az nem fog abból a szűk körből kilépni.
Az egész életét kellene átformálnia - és erre 30 fölött a felnőtte többsége már nem képes.
Van aki harcol magában a hitért
Ady Endre
Oszlik lelkemnek barna gyásza:
Nagy, fehér fényben jön az Isten,
Hogy ellenségim leigázza.
Az arcát még titkolja, rejti,
De Nap-szemét nagy szánalommal
Most már sokszor rajtam felejti.
És hogyha néha-néha győzök,
Ő járt, az Isten, járt előttem,
Kivonta kardját, megelőzött.
Hallom, ahogy lelkemben lépked
S az ő bús "Ádám hol vagy?"-ára
Felelnek hangos szívverések.
Szívemben már őt megtaláltam,
Megtaláltam és megöleltem
S egyek leszünk mi a halálban.
134: "A hit a megismeréssel (gnózisz) és magával az alkotás folyamatával függ össze". Hát apukám, kevered a szezont a fazonnal, mert a megismerés eredménye a tudás. Aki tud, az nem hisz. Aki hisz, azért hisz, mert nem tud. a hit legfeljebb feltételezés lehet, de inkább csak ábrándozás.
Ugyanakkor egy művész természetesen lehet zokni más területen, mert más agyi területek felelősek a művészi képességekért és a racionális képességekért.
Nem keverek semmit -135.
Nem baj, majd máskor. Hidd azt, hogy te vagy a világosság maga, Bach hülye, Freund leépült zokni,
én meg hülye vagyok (ami igaz is, mert teljesen fölösleges a gyakorizás.
Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!