Miért hiszik azt az emberek hogy isten (direkt kicsivel írtam) létezik? Nincs semmi értelme a vallásnak!
KOKOHOHO!
Ne keverjük össze a fogalmakat. Van azért itt néhány érdekesség. A hitet nem érted teljesen.
Megmagyarázom.
Tegyük fel, elhelyezkedtél dolgozni. Miért? Mert abban reménykedtél, hogy meg fogod kapni a fizetésed. Tehát az elhelyezkedésed tény, ami arra a reményre épült, hogy lesz fizetésed. Ugye?
Mondjuk ötödikén van a fizetésnap. Ma elseje van. Hiszékenység okán várod ötödikét? Vagy ötödike, a fizetésnap várása hiedelem lenne? NEM! Hiszed, hogy eljön az a nap, és meglesz a fizetés. Ez a nem látott tény, a nem látott esemény várása, szinte ugye már valóság. Itt van nem sokára. Ezt szépen úgy lehetne kifejezni, hogy a fizetésed várása a nem látott dolg felől való meggyőződésed, ugye?
Tehát máris ott vagyunk, amit a Biblia írt a hitről a benne található definícióban:
"A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés."
Pál levele a zsidókhoz 11:1.
A HIT élő, mindenkiben jelen levő ajándék. A vallás már nem az. A vallás nevében történtek háborúk, ezért is hívja őket a történelem vallásháborúknak. Hitháborúról én még soha nem hallottam.
Folytatva az előző gondolatmenetemet:
Ha a fizetésről vallott hit továbbfejleszthető, akkor esetleg addig is tovább tudom fejleszteni, hogy hinni kezdjek Istenben?
Miért is ne? - kérdem én.
A hit nem tételez fel mértéket. Nem csak abban hihetek, hogy megkapom a fizut, vagy holnap reggel felkelek. A hitem által ezek is meg lesznek elevenedve, előbb-utóbb be fognak következni. Tehát ha "messzebbre nézek" a hitemmel, talán Istent is meg leszek képes látni vele?
IGEN!
IGEN!
IGEN!
Aki nem hiszi, nem láthatja meg soha. Aki hiszi, az megláthatja. Ennyire egyszerű.
Az ateisták azt mondják: hiszem, ha látom.
A hívők azt mondják: látom, mert hiszem.
Ennyi a különbség.
Időpont ma 12:26
Olyan szinten elvakított téged a vallás, hogy nem tudsz tisztán gondolkozni. Az ilyenekre, mint te mondom - és mondják - azt, hogy bigott hívő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!