Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik azt az emberek...

Miért hiszik azt az emberek hogy isten (direkt kicsivel írtam) létezik? Nincs semmi értelme a vallásnak!

Figyelt kérdés
2018. ápr. 17. 20:55
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/277 Alain Delon ***** válasza:
22%
137: Érvek cáfolta helyett ennyire vagy képes: "Nem keverek semmit", meg csak nevekkel tudsz hozakodni? Ha már pont agytudóssal hozakodsz elő, én pont jó választ adtam, mert ez így van, hogy a művészi és a racionális képességek egymástól függetlenek, mert teljesen más agyi régiók felelősek ezekért. De más is van itt. Még az sem egyértelmű, hogy valaki nagy művész, mert ott van pl. Zorán, aki jó előadó, de az általa játszott számokat nem ő írja, csak előadja. Szerezni nem tud, de előadni igen.
2018. ápr. 28. 20:53
 142/277 kokohoho ***** válasza:
75%
A "hit" = hinni, hiedelem, hiszékenység. Tehát valakik valamikor hittek valamit és azt elkezdték tényként állítani! Miután azokat akik nem hittek abban, amit kitaláltak, azoknak kilátásba helyeztek mindenféle büntetést! Ezek közül a csak hiten alapuló, szintén csak kitaláltakkal, még nem is lenne baj, (pl. elkárhozás, pokolra jutás), de voltak akiknek ez nem volt elég elrettentő és elkezdték azokat is meggyőzni kiközösítéssel, megbélyegzéssel, kínzással, elégetéssel, vízbefojtással, és láss csodát, azok is elkezdtek hinni, akik nem hittek,,,, meg a rokonaik, a szomszédaik, ismerőseik is! A hitnek a nevében irtottak ki népeket, ősi civilizációkat, természeti népeket! Arról se feledkezzenek meg a hitbuzgó, őskeresztény Magyarok, hogy a mi hitünk nem ez volt, csak mikor egy isteni sugallat azt mondta, hogy vagy keresztények leszünk, vagy kiirtanak, akkor csoda történt és keresztények lettünk! Tehát nem isten van, hanem érdekek, az érdekekhez igazított hitvilágok és a hitvilághoz kitalált entitások. Azt, hogy van-e értelme a vallásnak, egy másik kérdés! Van értelme azoknak a gyenge akaratú embereknek, akik nem hisznek magukban, nem tudják mihez kezdjenek és szükségük van iránymutatásra, fogódzkodóra,,,, azoknak akik döntésképtelenül, tehetetlenül sodródnak az életbe és várják a csodát,,,,, akiket sorscsapás ér és nem tudják feldolgozni, ezért akarják hinni, hogy az valami magasabb célt szolgált,,,, a mulandóságtól rettegő gyáváknak arra, hogy a halálukkal nem ér véget a létük,,,,, vannak a biztonsági játékosok, akik szerint jobb hinni benne, mert a végén még igaz lehet és biztosan lehet még 1000 oka. Egy pap egysze azt mondta, " nem az a kérdés, hogy van-e isten, hanem az, hogy jobb lesz-e a világ attól, hogyha hisznek benne?" és ha a válasz igen, akkor miért venné el bárki azoktól, akik hisznek benne?
2018. ápr. 29. 20:48
 143/277 anonim ***** válasza:
50%

KOKOHOHO!

Ne keverjük össze a fogalmakat. Van azért itt néhány érdekesség. A hitet nem érted teljesen.

Megmagyarázom.

Tegyük fel, elhelyezkedtél dolgozni. Miért? Mert abban reménykedtél, hogy meg fogod kapni a fizetésed. Tehát az elhelyezkedésed tény, ami arra a reményre épült, hogy lesz fizetésed. Ugye?

Mondjuk ötödikén van a fizetésnap. Ma elseje van. Hiszékenység okán várod ötödikét? Vagy ötödike, a fizetésnap várása hiedelem lenne? NEM! Hiszed, hogy eljön az a nap, és meglesz a fizetés. Ez a nem látott tény, a nem látott esemény várása, szinte ugye már valóság. Itt van nem sokára. Ezt szépen úgy lehetne kifejezni, hogy a fizetésed várása a nem látott dolg felől való meggyőződésed, ugye?

Tehát máris ott vagyunk, amit a Biblia írt a hitről a benne található definícióban:

"A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés."

Pál levele a zsidókhoz 11:1.

A HIT élő, mindenkiben jelen levő ajándék. A vallás már nem az. A vallás nevében történtek háborúk, ezért is hívja őket a történelem vallásháborúknak. Hitháborúról én még soha nem hallottam.

2018. ápr. 30. 08:05
 144/277 anonim ***** válasza:
55%

Folytatva az előző gondolatmenetemet:

Ha a fizetésről vallott hit továbbfejleszthető, akkor esetleg addig is tovább tudom fejleszteni, hogy hinni kezdjek Istenben?

Miért is ne? - kérdem én.

A hit nem tételez fel mértéket. Nem csak abban hihetek, hogy megkapom a fizut, vagy holnap reggel felkelek. A hitem által ezek is meg lesznek elevenedve, előbb-utóbb be fognak következni. Tehát ha "messzebbre nézek" a hitemmel, talán Istent is meg leszek képes látni vele?

IGEN!

IGEN!

IGEN!

Aki nem hiszi, nem láthatja meg soha. Aki hiszi, az megláthatja. Ennyire egyszerű.

2018. ápr. 30. 08:09
 145/277 anonim ***** válasza:
30%

Az ateisták azt mondják: hiszem, ha látom.

A hívők azt mondják: látom, mert hiszem.

Ennyi a különbség.

2018. ápr. 30. 08:11
 146/277 Alain Delon ***** válasza:
22%
"A hívők azt mondják: látom, mert hiszem." Ez a hallucináció.
2018. ápr. 30. 08:52
 147/277 Alain Delon ***** válasza:
22%
143: A hit képzelődés. Ne keverd azzal, hogy hiszünk a fizetésben. A fizetésre törvényi kötelezettség van, tehát nem hit kérdése. Papíron le van írja, jogilag tisztázott dolog. Ez nem képzelődés eredménye, mint az isten stb.
2018. ápr. 30. 08:55
 148/277 anonim ***** válasza:
50%
Gondolom akkor a nálunk százszor okosabb matematikusok is csak képzelődtek: [link]
2018. ápr. 30. 12:26
 149/277 anonim ***** válasza:

Időpont ma 12:26

Olyan szinten elvakított téged a vallás, hogy nem tudsz tisztán gondolkozni. Az ilyenekre, mint te mondom - és mondják - azt, hogy bigott hívő.

2018. ápr. 30. 14:14
 150/277 anonim ***** válasza:
50%
És a matematikusokat is elvakította, akik ezeket bebizonyították?
2018. ápr. 30. 14:18
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!