Miért hiszik azt az emberek hogy isten (direkt kicsivel írtam) létezik? Nincs semmi értelme a vallásnak!
A Teremtő létezését nem lehet bizonyítékokkal megtalálni. A Biblia azt állítja róla: Ő A SZERETET!!!
Kérdem én: szereted a gyermekedet? Igen? Bizonyítsd be nekem!
Vagy a hit léte megfoghatóvá lesz bizonyítékokkal?
Hiszel magadban? Igen? Bizonyítsd be nekem!
Hogyan bizonyítanád a fentieket?
Társadalmi szempontot nézve a vallásnak kiemelkedően fontos szerepe volna a modern civilizációban. A mai világ normái, a különcségek fétisizálása, egyénieskedés, önmegvalósításra buzdítás mögötti üzleti érdekek egyre jobban széjjelaprózzák az emberiséget. Egyre többen élünk a bolygón és egyre kevésbé vagyunk képesek azonos célokért összefogni, mert kiveszőben van az azonos erkölcsi norma, a közösség felé céltudatos élet, az összetartás és az engedelmesség. Ma már az egyéni célok diktálnak.
Korábban az emberek kevesebbet tudtak, nem volt annyira fejlett világképük, mint manapság, ezért a hiányokat hittel pótolták be. A hit elvezette őket a vallás gyakorláshoz, közösségekbe jártak, azonos értékrendek, azonos célok alakulhattak ki, a fókusz inkább a közösség, a család boldogulásán volt, kevésbé volt fontos az egyéni önmegvalósítás.
Ha az emberiségnek egyszer vége lesz, az épp e gondolkodásmód miatt lesz. Egyre többen vagyunk. Hihetetlen erő lenne az összefogás, lehetővé tenné akár a világűr meghódítását is. Ám ez egyre kevésbé fér bele az egyéni önmegvalósítás céljaiba, a társadalmi és az erkölcsi normák az egó utánra kerültek. Mire túllépjük a bolygón a tízmilliárdot, már lassan csoportokról nem is beszélhetünk, mert kivész az összetartozás, a vallást legyőzi a racionalitás, erkölcsi alapok nélkül az emberi élet leértékelődik, elsivárosodik minden kapcsolat, a családi kapcsolatok is. Ijesztő jele ennek az azonos neműek kapcsolatának az elfogadottsága. A vallásos értékrendek korábban élet-központúak voltak, ez megszűnőben van.
Tehát lassan eljő a gonoszság, a sátán ideje.
Alain te nem ismersz senkit, aki hisz és nem sötét? Bach? vagy a mai nagy művészek közül? vagy agykutató? Freund Tamás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!