Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisztek Istenben?

Miért hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
Meg senki nem látta senki nem halotta senkinek nem segített. És azt kell mondjam nem o teremtette a földet. Hanem az ősrobbanás. És azt lenne a legjobb ha Magyarországon be titanak istenhivoket és törvényele állítanak.

2018. ápr. 1. 02:51
 71/96 anonim ***** válasza:
54%

"...információáramlást... méghozzá nagyon gyorsan és nagy tömegben."

Ezek csak a te premisszáid, én ezeket nem fogadom el és szerintem egyik keresztény sem. Akár tudatosan dönthet úgy is, hogy nem mutatkozik meg, nem fedi fel magát. Szerintem nem is Isten dolga, hogy meggyőzzön téged, hanem a te dolgod, hogy megtaláld. Kissé repetitív, de mondom, ez hit, nem pedig tudás.

Amúgy szerintem nagyon is megmutatkozik. Ahol te biológiai, stb. tényeket látsz, ott én látok esélyt tudatos tervezésre is.

Vagy a fene tudja... :)

De értem, hogy miért nem érzed ezt észszerűnek.

2018. ápr. 1. 19:53
 72/96 anonim ***** válasza:
0%

Lukács 11:9 Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

Jelenések 3:20 Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem

2018. ápr. 1. 19:57
 73/96 anonim ***** válasza:
0%

Értelek, értesz. Az élet megy tovább.

Még annyit kérdezhetek az ateistáktól, hogy hogy a fenébe bírjátok el annak a súlyát, hogy semmivé fogtok válni? (Nem gondoltok erre, oszt kész?)

Én ezzel nem tudok szembenézni. Igyekszem találni valami kézzel foghatót, or die tryin'. :)

2018. ápr. 1. 19:57
 74/96 anonim ***** válasza:
78%

"Ezek csak a te premisszáid"

Nem.

Ha ez a rendező elv a mi világunk része, akkor KÖTELEZŐEN kimutathatónak kellene lennie. Leírtam, miért.

Ha viszont NEM a világunk része, akkor viszont KÖTELEZŐEN látnunk kellene az energiaáramlást a világok határán, ahogy kimegy ami világunk információja, és ahogy bejönnek az ő parancsai.

Ezt nem lehet megkerülni.

"hogy a fenébe bírjátok el annak a súlyát, hogy semmivé fogtok válni?"

Köszönjük, elviseljük.

Inkább, minthogy egy mesét halljunk helyette. Tudod, minket CSAK az igazság érdekel. Ha az igazság nem kedves a szívünknek, akkor így jártunk.

2018. ápr. 1. 20:01
 75/96 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt nem lehet megkerülni."

Dehogynem. Le is írtam, miért. Per definitionem az egész világmindenség egy tudatos (!) rendezőelv: Isten.

Ergo nagyon is megmutatkozik. Legalábbis elvben.

2018. ápr. 1. 20:05
 76/96 anonim ***** válasza:
0%

"Inkább, minthogy egy mesét halljunk helyette."

A tudat örök megszűnését sokkal nagyobb mesének érzem.

2018. ápr. 1. 20:06
 77/96 anonim ***** válasza:
76%
Érzelem, értelem, akarat ezekkel mi a helyzet?
2018. ápr. 1. 20:13
 78/96 anonim ***** válasza:
6%

"Érzelem, értelem, akarat ezekkel mi a helyzet?"

Az ateisták szerint neurológiai, kognitív folyamatok.

Szerintem agnosztikusként pedig Isten egyértelmű megnyilvánulásai.

2018. ápr. 1. 20:14
 79/96 anonim ***** válasza:
74%

Az, hogy te mit "érzel" mesének, a te dolgod. Senkinek sem kötelező értelmesen gondolkodnia.

De pl. megmondhatnád, hova lesz a kazettáról a zene, ha elégetik?

Más: ha a rendező elv része lenne a világunknak, azt látnánk. Nem tudom, te mit nem értesz ezen. Látható jelei lennének, ahogy működik, és a tudósok már nagyon régen és nagyon részletesen leírták volna a működését.

Ez tényleg annyira egyszerű és nyilvánvaló dolog, hogy csak a nagyon buta emberek nem értik. Ezt nem sértésnek mondom, csak ténymegállapításnak.

80/96 anonim ***** válasza:
72%

"A tudat örök megszűnését sokkal nagyobb mesének érzem."

Ezt Te honnan tudod??

Különben a tudat nem örök!! De hihetsz benne, hogy igazad van! Így könnyebb lesz!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!