Miért hisztek Istenben?
"mégis vannak benne új dolgok, nemde? "
Mondtam, hogy vannak, de egyre kevesebb. ÉRTŐ olvasás!
Ezzel pedig az a baj, hogy ahogy egyre több dolgot tudunk a világról, a vallásnak is egyre teljesebbnek kellene lennie, nem?
Pl. hogyan illik a vallásba a sok bolygó? A sok galaxis? Mi a célja mindennek? Vannak még értelmes lények? Vannak nálunk sokkal értelmesebb lények is? Mi a helyzet ott a bűnbeeséssel? Mennyiben mások, mint mi? Találkozhatunk velük még az életünkben?
Ez csak pár kérdés volt - és olyan kérdések, amelyekre a vallásnak választ KELLENE adnia - mint ahogy annak idején a Biblia beszélt pl. a mennyei harcokról is, pedig az aztán tényleg távol van tőlünk!
"hogyan illik a vallásba a sok bolygó? A sok galaxis? Mi a célja mindennek? Vannak még értelmes lények? Vannak nálunk sokkal értelmesebb lények is? Mi a helyzet ott a bűnbeeséssel? Mennyiben mások, mint mi? Találkozhatunk velük még az életünkben?
Ez csak pár kérdés volt - és olyan kérdések, amelyekre a vallásnak választ KELLENE adnia - mint ahogy annak idején a Biblia beszélt pl. a mennyei harcokról is, pedig az aztán tényleg távol van tőlünk!"
Ez legyen Isten titka! Elégedjen meg mindenki avval ami most van, Isten annyi dolgot ad meg amennyi szükséges, jelenleg hiábavaló dolog azon gondolkodni mi van más galaxisokban!
"a vallásnak választ KELLENE adnia - mint ahogy annak idején a Biblia beszélt pl. a mennyei harcokról is, pedig az aztán tényleg távol van tőlünk!"
Nem feltétlen, a mennyei harc, a sátán lázadása , ami választ ad a gonosz létezésére!
A tudó képtelen a hitre, a hívő képtelen a tudásra, mégis mindkettő a saját paradigmáján belül próbálja vizsgáztatni a másikat. Kabaré.
Számomra agnosztikusként nem az a kérdés a hívők felé, hogy _miért_ hisztek Istenben, hanem az, hogy _hogyan_? Nekem nem megy, de én is hinni akarok. Bárcsak tudnék!
Mindenhol, mindenben Őt kutatom. Őt, akit valószínűtlennek tartok, de nélküle a létem belezuhan a semmibe.
"Mennyiben mások, mint mi? Találkozhatunk velük még az életünkben?"
A Jézussal való találkozás várjuk, ne más teremtményekkel való találkozást!
Mindenfajta prekoncepció nélkül a miértre egyébként ez a válasz. A hetedik pecsét című filmben a lovag monológja nagyszerűen fogalmazza meg a problémát. Mindkét oldal képviselőinek ajánlom:
"Ez legyen Isten titka! Elégedjen meg mindenki avval ami most van"
Na, neked még a fán kéne ugrálni.
Hívők...
"Isten annyi dolgot ad meg amennyi szükséges"
Mármint 2000 éve annyit adott meg, ami AKKOR volt szükséges. Akkor az élet MINDEN területéhez segítséget nyújtott.
De mi van most? Az akkori dolgoknak a fele már lejárt, sehol sincs!
Viszont vannak helyettük új dolgok, amiről az égvilágon semmit nem mond a Biblia!
Pedig fontos lenne!
"jelenleg hiábavaló dolog azon gondolkodni mi van más galaxisokban!"
Mármint NEKED hiábavaló, mert nem vagy képes rá.
Más meg képes - és abból, amit ott kitalál, nekünk is hasznunk lehet.
Pl. gondoltad volna, hogy a Tejútrendszert le lehet fényképezni oldalról?
Ugyanis egy szomszéd galaxisról visszaverődik a fénye.
Persze egyelőre még nem sokra megyünk ezzel - de a lehetőség megvan, lehet fejleszteni.
A Bibliából mit tudsz kiolvasni, ami KONKRÉT tanács a MAI életre, és még nem volt érvényes 2000 éve?
Vagy hol van az az útmutatás, amit MOSTANÁBAN adott nekünk az isten?
"A Bibliából mit tudsz kiolvasni, ami KONKRÉT tanács a MAI életre, és még nem volt érvényes 2000 éve?
Vagy hol van az az útmutatás, amit MOSTANÁBAN adott nekünk az isten?"
Mire gondolsz?
Ha utmutatás kell, térj meg olvasd a Bibliát, töltekezz be Szent Szellemel és akkor kapsz tőle tanácsot! Ő nem erőszakos ha te azt mondod boldogulsz egyedül megérti!
Nem értetted, amit írtam.
Nem az érdekel, amit 2000 évvel ezelőtt mondott a Biblia a 2000 évvel ezelőtti életről. Azt már részletesen kielemezték, és mindent tudunk róla.
Az érdekel, amit AZÓTA ÚJAT megtudtunk, a MOSTANI problémákról! Le is írtam pár példát - erre válaszoltad, hogy ne foglalkozzak ezekkel.
EZ NEM VÁLASZ!
Arról nem is beszélve, hogy van még sok más probléma is: pl. a GMO, vagy az agyátültetés, vagy a fúzió. Hogyan viszonyuljunk hozzá? Mire használhatjuk, és mire ne használjuk?
Egy vallásnak az élet MINDEN komolyabb kérdésére válaszolnia kell!
Rendkívűl Kedves, primitív #27!!
"YV2015, Nem Követ62 vagyok! "
Ezt reméltem is!
"YV2015 te miért jársz ebbe a topicba? "
Látod? Ez a kérdés sokkal komplexebb, min gondolnád! Viszont Neked elárulom a nagy titkot, de csak Discovery stílusban: Azért hirdetem az igazságot, mert Te PL. az ostobaságot hirdeted! Tehát: Nekem az igazságot hirdetni ugyanannyi jogom van, mint neked a sületlenséget. Tehát: Neked istenre, Jézusra, angyalokra, pokolra, mennyországra, sátánra, NULLA bizonyítékod van! Mégis ITT vagy egy nyílvános fórumon! Viszont én tudományos tényeket közlök a nyílvánosságnak!! Te mit közölsz az osbobaságon kívűl?
Nem értelek! Semmilyen isten nem létezik, és az isten fiát egészen biztosan nem egy Föld bolygón élő 15 éves kislány szülte meg, aki 14 éves korában lett terhes az isten fiával. Pont vele!! Komolyan azt nagyon sajnálom, hogy a naprendszerünkben nincs több élhető bolygó, mert a hívőket akkor ellehetne választani a normális emberektől, és tapasztalhatnánk , hogy a hívők nem sokra képesek a meséjükön kívűl!! Figyi! Ha nem ilyen fejlett világban élnél, mint amilyenbe, akkor Te még gyertyával világítanál!!
Másrészről: Nem érdekel miben hiszel, csak ne legyél ilyen erőszakos!! Felőlem a spagettiszörnyben is hihetsz, csak ne akarj meggyőzni az ostobaságról!
"Azért hogy bosszantsd a hivőket, és konfliktust generálj? "
Nem ezért vagyok itt!! Te vagy azért itt, hogy bosszantsd az ateistákat és generálj konfliktust!!
Az igazságot hírdetem, bármennyire is fáj neked! Viszont te hazudsz láthatatlan istenről, isten fiáról, angyalokról, és különböző agymenésekről! Elfogadom, ha a bizonyítékokat is sorolod ezzel kapcsolatban!! Rajta!!!
"Mi élünk mesében, majd meglátjuk!"
Nem fogod meglátni, mert nem lesz mivel meglátni!! Sajnos ezt sosem fogod megtudni, hogy egy ostobaságban élted le az életed!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!