Miért hisztek Istenben?
"Nem érdekel miben hiszel, csak ne legyél ilyen erőszakos!! Felőlem a spagettiszörnyben is hihetsz, csak ne akarj meggyőzni az ostobaságról!"
Hitetlenként mondom, hogy te milliószor erőszakosabb vagy. (Nyilván azért nem látod ezt, mert azt hiszed, hogy te az igazságot képviseled, de ha belehelyezkedsz az ő paradigmájába, ő is ugyanebből az alapállásból kommunikálja a saját szemléletmódját.)
Aszondja:
"És azt lenne a legjobb ha Magyarországon be titanak istenhivoket és törvényele állítanak."
NONO! Szerintem inkább hazánkban a heljesírást nem kellően gyakorlókat kellene hatóságainknak erőteljes szigorral megtorolniuk, és Hejesírási Szótárakkal kellően megdobálniuk! (Főleg a hejesírást ellenőriző szoftverek korában!)
Írni nem nagyon tud, de átlát a szitán: nincsen bácsi az égbe'. Ez a nagy megfejtése a világra. Aki aszondja, hogy van bácsi az égbe, azt állíccsuk "törvényele".
Meg az ornitológusokat is... meg Opeleseket is. Ez lenne a legjobb Magyarországnak. Én tudom.
Kedves #41!
"Hitetlenként mondom, hogy te milliószor erőszakosabb vagy."
Köszönöm a nagyszerű meglátásod! Nem gondolom, hogy a 6. X-et taposva tanácsokra szorulnék abban a tekintetben, hogy biológus vagyok, Tehát van némi rálátásom, hogy miből mi keletkezhet, a biológiai folyamatok figyelembevételével, de ahogy látom itt "mindenki" mindent jobban tud, mint bárki más. Kb. ez olyan mint a politika és a foci! Ahhoz is mindenki ért, de a valóságban senki!
Figyelj! Nem érdekel, hogy ki miben hisz! Irreleváns bárki hite!! Ami fontos az a bizonyíték!
"(Nyilván azért nem látod ezt, mert azt hiszed, hogy te az igazságot képviseled, de ha belehelyezkedsz az ő paradigmájába, ő is ugyanebből az alapállásból kommunikálja a saját szemléletmódját.)"
Rendben! Nem vitatkozom!! Viszont, ha Te egy értelmes civilizációban szeretnél élni, akkor ne várj a sűltgalamb effektusra, mert nem fog bejönni!!
A döntés a Te kezedben, van, mert nekem mindegy, hogy ki miben hisz!
Természetesen, ha már így belémkötöttél, akkor valami bizonyítékot is prezentálhatnál isten, Jézus, stb...
Vagy Te csak egy ilyen simán cikiző vagy bizonyítékok nélkűl??
"Vagy Te csak egy ilyen simán cikiző vagy bizonyítékok nélkűl??"
Persze.
És most jönnek a lepontozások is. Idáig még megállták valahogy, de most már nem tudnak mit írni.
"És most jönnek a lepontozások is. Idáig még megállták valahogy, de most már nem tudnak mit írni."
Ezt egy picit bővebben is kifejthetnéd, mert nem lehet tudni mire gondol a szerző!
"Köszönöm a nagyszerű meglátásod!"
Látom, egy pillanatig sem gondolkoztál el azon, amit írtam, csak cinizmusra telik. Tényleg nem érzed, mennyire hamisan cseng az, hogy erőszakosnak nevezel egy istenhívőt, mialatt te leereszkedő, a másik szemléletmódját infantilisnak tituláló kommentekben szájkaratézol? A kérdező egyenesen "törvényele" állítaná a hívőket, de ez ellen az erőszakosság ellen bezzeg nem emelsz szót. Miért nem?
Lehetsz akár 200 éves lángelme is, ha megerősítési torzítások mentén gondolkozol... A vitakultúra is csak addig terjed, hogy a hívők szemére hányod a bizonyítási kényszer áthárítását, de azért neked kimerül az Argumentum ad verecundiamban a tudományod.
Nem érted, hogy nem kell bizonyítaniuk semmit? Ők hisznek, nem tudnak. Eleve nem is lehetne bizonyítani Istent, ami per definitionem egyenlő a mindenséggel. A vizsgált objektum a vizsgálót is magában foglalja. Minimum kétséges eredmények születnének még akkor is, ha létezne erre bármiféle módszer.
"Ami fontos az a bizonyíték!" - Nekik nem! Nekik a hit a fontos. Ha nem dogmatikus, ha nem fanatikus, és nem akarjuk másokon számon kérni, akkor szerintem is előrébb való a hinni tudás képessége.
"Természetesen, ha már így belémkötöttél..."
Nahát igen, bezzeg te senkibe sem kötöttél bele, amikor erőszakosnak nyilvánítottad a másikat pusztán azért, mert kiáll a hitéért.
"valami bizonyítékot is prezentálhatnál."
Nincs bizonyíték. Hit van. Illetve nálam az sincs. Bárcsak lenne, de nincs. Én is közületek való vagyok, sajnos...
"a hinni tudás képessége"
Az nem rossz dolog.
Annál csak a valódi tudás a jobb.
De amíg a tudás sokba kerül, és nehezen megszerezhető, addig a hit jön magától is.
Okos ember nem keveri össze a kettőt - és tudja azt is, hogy mikor melyiket használja.
"valami bizonyítékot is prezentálhatnál."
Ott a Biblia!
Ha szemmel látható bizonyíték kell akkor:
János 20:29 Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!