Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisztek abban ami az...

Miért hisztek abban ami az emberek agyszüleménye?

Figyelt kérdés

Az összes vallás egy vagy több ember agyszüleménye, amit azért talált ki, hogy tömegeket irányítson, mert jó ember magától is lehet jó nem azért, hogy egy jobb helyre kerüljön, ez olyan mintha segítesz valakinek ingyen de másnap már kérsz tőle egy ezrest

igen, ateista vagyok, viszont ezt a kérdést fel kellett tennem mert ez az amit nem tudok megérteni

2017. dec. 28. 18:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/190 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Vidiripi!

"Én soha nem bírtam azt megérteni hogy ha az a cél hogy ezzel embereket irányítsanak akkor azt hogyan teszik."

Téged is irányít valamely szektának az ideológiai nézete! Nem tűnt fel?

Másképp: Az, hogy egy téveszmét őrültségnek vagy vallásnak nevezzünk, annak a létszám a függvénye, hogy hányan hiszik el, ezt a bizonyos explicit, és sok esetben őrült kinyilatkoztatást. Természetesen exponenciálisan növekszik a hiedelem, ha több személy hiszi el a nemlétező transztendes entitást. Tehát: ha többen hiszik azt, amit én nem, akkor nekem nincs igazam.

Vagyis: Ha kevesen, akkor őrültségnek, ha sokan, akkor vallásnak nevezzük a globális eszméletvesztést. De álljunk meg picit, és fejezzük ki sarkosan: akkor pár őrült leszavazhat egy tudóst? Hát sajnos a vallásokban igen! Szerencsére a valóságban NEM!! Ezért is nem érdekli a tudományt a vallás, valamint a nullával nem lehet osztani!

De Te ezt nem hiszem, hogy érted.

A legtöbb vallási elméletekben/irányzatokban talán misem oly eklatáns, tiszteletreméltó és mesterien csodálatot sugalló, mint az a művészi/nagymesteri szinten való fanatizálás , mellyel a legalacsonyabb elméleti/iskolázattsági és társadalmi szinten élőt is arra készteti, hogy helyezkedjék jámboran/naívan egy képzelt eternális transzcendens entitás világrendjébe, s legyen elégedett egy prekoncepciós valósággal a szabad akarat hangoztatásával, melyben amúgy is elég fájdalmas neki az élet mindennapjai. Ám épp e fájdalomra van szüksége!!

A valóságban csak azért működnek a vallások, mert az emberek képesek iszonyatosan bután/primitíven viselkedni akkor, ha valamit követni kell.

A valóság kegyetlen, és egyik legfőbb ismérve az, hogy nem alkalmazkodik az emberek kicsinyes téveszméihez, igényeihez, földhöz ragadt gondolkodásához, hanem mindent megenged nagyvonalúan! Ezért létezik az értékrend.

Ezt írtam már? -Egyébként én meg a gondolat erejével gyógyítok, el se kell jönnöd csak utald a pénzt.:)

"Mi a cél?"

Röviden: A cél a hatalom, és a pénz megszerzése a fogyasztói társadalmakban, valamint nagy tömegek irányítása, de ez már megint a hatalom és diktatúra a francba.

Egyik vallási ideológia sem tény, mivel egyik vallás sem tud bizonyítékot felmutatni még a főszereplőkre vonatkozóan sem, viszont cáfolhatatlan mert csak gondolat és egy nem működő ideológia. Viszont, az a szép a vallásokban, hogy "az isten örök és szent igazsága" úgy változik folyamatosan az évszázadok/évezredek folyamán, ahogy éppen aktuálisan a legtöbb ügyfelet lehet vele lehúzni anyagilag észrevétlenül!! Természetesen úgy, hogy kifejezetten a szegénység hírdetése maximálisan ki van hangsúlyozva!

Megkellene végre érteni, hogy a vallás nem egy igaz út, hanem egy scripthiba az ember egójában, ami lekapcsolja az egész rendszert!

Tehát: Nem úgy működik a valóság/világ, hogy kitalálok valamit, és ha falszfikálhatatlannak tűnik számomra akkor igaz, hanem kitalálok valamit és ha van ami bizonyítja, akkor az az igaz. Az utóbbi meghatározásnál, már sokan elesnek. Ahogy minden vallás is, mert ezer sebből vérzik állításaik!!

Az abnormaltásnak az igazi neve a vallási fanatizmus. Bármelyik vallás fanatizmus, mert halványlila fogalmunk sincs róla. Az a paranoiás vagy paranoid típusú fanatizmus, amely egy embert képzelt zárt kényszerpályán tart, kényszeres cselekvésekre ösztönöz mindenképp, és képessé tehet adott esetben a legnagyobb gonosztettekre, őrültségekre is. Nyitva hagyva a paranoia kérdését, ami a fanatizmust okozza. Tehát minden fanatizmus rejt magában veszélyeket, e veszélyek azonban nem egyforma mértékűek általában. Veszélyességük különbözik aszerint, hogy a fanatikus hitnek mi a tartalma és feladata. Fanatikusok ezrei áldozták már fel a saját életüket valamilyen vallás nevében—>pusztán azért, mert eltökélten hittek valami őrületben, és egy olyan helyzetben amit egy kevésbé hívő és kevésbé fanatikus megoldott volna könnyed kompromisszummal, ők inkább megmaradtak hamis hitükben. De fanatikusok nélkül nincs vallásalapítás, sem vallásháború, sem egyház, nincs felkelés, sőt világháború sem...

"Amennyiben a haszonszerzés akkor a gazdag ifjúnak miért az lett mondva hogy ossza szét vagyonát a szegények között? Ez csak egy példa. Ha politikai hatalom megszerzése a cél."

Ez is egy példa lenne, engedelmeddel. Nagyon jó az észrevételed! Tökéletes premisszákra következtetve.

Kérdés: Ki ossza szét a vagyonát? A milliárdosok, a vállalkozók, a politikusok, stb...stb?

Vagy: a Vatikán miért nem ossza szét a vagyonát, amikor a világ leggazdagabb hyper-multi cége? Gigantikus építményekkel rendelkezik és a szegénységen legmagasabban alapuló mesterfogással csalta ki ezeket a dollár milliárdokat, az elesett és reménykedő emberek zsebéből! Tényleg szép cselekedet!

"S Jézus akkor miért tanít és miért nem katonákat képez ki az elnyomó Római-birodalom ellen?"

A válasz egyszerűbb mint gondolnád!

Ez azért nem történt meg amit felvázoltál, mert Jézus nem létezett, mert csak egy kitalált karakter! Jézus nem tanított semmit csak a szájába adták a primitív dogmákat!

Másképp:

Ha Krisztus elárulásának története igaz, akkor a Jeruzsálemben történő nyilvános megjelenéséről szóló mindenféle beszámoló szükségképpen hamis.

Azonban semmi sem lehetne valószínűtlenebb, mint maga Jézus keresztre feszítése. Róma volt a világ legnagyobb civilizációja. Ebben a civilizációban éltek a valaha élt legkiválóbb ügyvédek. Bíróságaik a rend és igazságosság mintái voltak. Egyetlen embert nem ítéltek el bírósági tárgyalás nélkül. Senkit nem utasítottak kivégzésre úgy, hogy előtte bűnösnek nem mondják ki. És akkor most higgyük el, hogy egy ártatlan embert egy római törvényszék elé visznek, ahol Poncius Pilátus a bíró; hogy vád nélkül vitték elé, hogy ez a bíró ártatlannak nyilvánítja, majd az állítólagos csőcselék azt kiabálja, hogy „Keresztre vele! Keresztre vele!”, és hogy ő enged ennek a söpredéknek; és úgy, hogy ő maga is ártatlannak tekinti, megparancsolja, hogy korbácsolják meg, aztán átadja a kivégzőosztagnak, hogy feszítsék fel. El lehet ezt képzelni, hogy egy római törvényszék feje Tiberius császár idején ártatlannak nyilvánítva egy embert, és úgy, hogy közben igyekszik megmenteni az életét, saját hatáskörben mégis megkínozza őt, és odadobja az őrjöngő tömegnek, hogy felszögezzék egy keresztre? Egy római bíróság ártatlannak talál valakit, és aztán keresztre feszíti? Ez volna a civilizált Róma? Az a Róma, amelynek az egész világ köszönheti a jogrendszerét? A keresztre feszítés történetét olvasva történelmet olvasunk vagy inkább vallásos fikciót? Hát történelmet biztosan nem.

" Az apostolok miért hagyják azt hogy megöljék őket?"

Kimondottan nem akarták hagyni, és nagyon érzékenyen is érintette őket szó szerint, mármint az életükre vonatkozóan, de szektatagként nem volt más választásuk. Az állítólagos Jézus után még 300 évig üldözték a judeo-keresztény szektát. Ilyen egyszerű!!

"Miért nem menekülnek el? "

És a nagy kérdés! Hova menekültek volna? Bárhol megtalálták volna őket!

"A vagyon szerzésnek van egyszerűbb és gyorsabb módja is"

Lássuk! Ez már érdekes téma is lehetne!

"De sem az apostolok sem Jézus nem tett ilyesmit!"

Ezt tudjuk a mai világban, mert olyan primitívek voltak mint egy faék!

Hoppácska! Szóval az állítólagos isten állítólagos fiát egy szektának megkellett keresztelni, (aki 23 kromoszómával született) vagyis név szerint keresztelő János keresztelte meg az' isten fiát'! Hát ez gyönyörű!! Ez igen!!! Az értelem, most leszabályozott És kiírta: ERROR!!

Térjünk rá az ereklyékre:

Lássuk csak...

Keresztelő Jánosnak a fejét vették. Ezt a fejet természetesen ereklyeként őrzik. Pontosabban jelenleg mind a 12 db Keresztelő János fejet őrzik ereklyeként. A szentpétervári elveszett sajnos.

Ugyancsak őrzik Keresztelő János kezét is. Pontosabban 9 kart ujjakkal és ezen kívül még vagy 12 ujjat, amit szintén neki tulajdonítanak. Fura kinézetű fickó lehetett.

Természetesen megvan Jézus fitymája is. Mind a 23 db, amit szerte a világban mutogatnak különböző templomokban. Ha a keresztfa darabokat is összevetjük, annyi kereszt jön ki, amennyi szinte elég volt a 6000 rabszolga megfeszítéséhez Spartacus lázadásának leverése után.

Longinus lándzsájáról - amivel átszúrták az állítólagos Jézus mellkasát - egy légiót lazán fel lehetne fegyverezni.

Szóval ennyit a hiteles ereklyékről.

"Hiszen semmit nem értek el ami jobbá tette volna a saját életüket!"

Mit vársz egy szektától? Most komolyan??

2017. dec. 29. 15:37
 32/190 anonim ***** válasza:
43%
Én meg azt nem értem, miért foglalkozik valaki azzal, hogy más miben hisz, vagy nem hisz. Engem nem érdekel, hogy az ismerőseim valamely vallás hívei, vagy ateisták, amíg nem akarják rámerőltetni a dolgot.
2017. dec. 29. 16:33
 33/190 anonim ***** válasza:
65%
Csak az baj hogy igen is ránk erőltetik a vallást
2017. dec. 29. 16:43
 34/190 anonim ***** válasza:
17%

33.Hsz!

Áruld el nekünk,milyen eszközökkel erőltetik rád?

Talán a JT belök a lakásodba,székhez kötöz,és addig ver,míg nem vagy hajlandó bemerítkezni?

Netán süt egy bélyeget a homlokodra,ha nem vagy hajlandó elfogadni a tanaikat,és kiközösíttet a társadalomból?

Igen,a "szocializmusban"voltak kényszerítő módszerek,az istentelenség megvallására,de én ilyet ma-civilizált országban-nem tudok.

Amint nem vagyunk kénytelenek az úton-útfélen plakátokon tukmáló dolgokat választani,a házalók tukmálását,még meghallgatni sem vagyunk kénytelenek.

2017. dec. 29. 17:06
 35/190 anonim ***** válasza:
23%

"Én meg azt nem értem, miért foglalkozik valaki azzal, hogy más miben hisz, vagy nem hisz. Engem nem érdekel, hogy az ismerőseim valamely vallás hívei, vagy ateisták, amíg nem akarják rámerőltetni a dolgot."

Pontosan az a legnagyobb probléma, hogy a rengeteg vallás nagyon erőszakosan ráerőlteti magát a NEM hívő emberekre! PL: esetleg, ha a szó szoros értelmében nem sikerül, akkor rengeteg pénzbe kerül a mentálisan retardáltak játékszere az adófizetőknek!! Mert abban biztos vagyok, hogy egy láthatatlan istenhez retardáltság kell!! Na még egyszer!!! Az adófizetőknek, akik dolgoznak az értelmes életért és nem földöntúli babonás sületlenségekben hisznek! Ezek az ADÓFIZETŐK, és nekik csak valóság létezik, mert valódi pénzt fizetnek be egy transzcendens eszméletvesztésbe, aminek annyi köze van a valósághoz, mint Mici-mackónak a részecskegyorsítóhoz! De kíváncsi lennék, ha leállítanák az erőműveket, beszüntetnék az orvosi ellátást, és csak ló vagy szamárháton lehetne közlekedni, akkor a sok vallási ostoba szent mit reagálna, amikor 30 éves korában meghalna egy erős influenzában!! Eret kell vágni! Ugye?? De tudod!! Neked, és nektek van igazatok, mert más pénzével nagyon könnyű verni.. A sajátoddal kell!! És majd megtudod, hogy nem is olyan egyszerű ez a világ!!!

2017. dec. 29. 17:11
 36/190 anonim ***** válasza:
82%
Vannak olyan iskolák ahol kötelezővé tették a hittant de ha azt nem magyarból tétel a Biblia . Minden héten jönnek a hittérítők hozzánk és nem bírják megérteni hogy nem kérünk belőlük stb mindenhol ott vannak ezek a dolgok
2017. dec. 29. 17:14
 37/190 anonim ***** válasza:
100%
#33: Mármint kik? Én rám még egyik ismerősöm sem próbálta rámerőltetni a hitét, vagy "nem hitét". Az egy más kérdés, hogy az állam próbalkozik. Most éppen ezzel, régebben meg az ellenkezőjével, de szerintem, egyikkel se jutnak sokra. Legalábbis én erősen kétlem, hogy ettől nőni fog a hívők száma. Legfeljebb a statisztikákban.
2017. dec. 29. 19:40
 38/190 anonim ***** válasza:
100%
#36: Hittérítők nalunk is jártak, például Jehova tanúi. Tudom, sokan azt mondják, hogy lerázhatatlanok, de én ezt nem tapasztaltam világosan elmondtam annak a párnak, aki járt nálunk, hogy próbálkozzanak máshol, mert nem fogunk leülni beszélgetni. Megértették, legalábbis azóta nem jöttek, pedig ennek már több éve.
2017. dec. 29. 19:45
 39/190 imakommandós ***** válasza:
0%
Kérdező te miért hiszel abban, hogy az összes vallás agyszülemény?
2017. dec. 29. 21:26
 40/190 A kérdező kommentje:

miért nem azok?

a vallás egyik oka az volt, hogy a számukra nem érthető dolgokat(mint pl. a Föld keletkezését) megmagyarázzák, de mostmár semmi szükség nem lenne rá, de a vallás mégis létezik, és mi miatt?? hát azért, hogy tömegeket mozgasson, ha nem vennétek észre ezt akkor meg lehet nézni, hogy milyen a Szent Péter tér pápaválasztáskor

2017. dec. 29. 21:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!