Miért hisztek Istenbe?
Az lenne a kèrdésem hogy miért hisztek Ti Istenbe?
Én tulajdonképpen református suliba járok,és hívő vagyok.
És mostanában elgondolkoztam hogy miért is hiszek Istenbe.Mert azèrt hiszek benne ugye mert a családom keresztyén és a környezetem is.De ha muszlim lennék akkor Mohamed be hinnék.Tehát ez szerintem nem hit.Én pedig szeretnék hinni egy igazi Istenbe,aki létezik.
12/L
Kisasszony nekem is hasonló gondolataim voltak, csak nem 12, hanem ha jól emlékszem 19 évesen. Akkor volt az, hogy jól átgondoltam az egészet, meg akartam érteni hogy mi is az a református keresztyénség, és akkor lettem csak "tényleg" keresztyén...
Tulajdonképpen egy dolog van, ami a keresztyénséget mássá teszi mint az összes többi vallást (például a muszlim vallást).
Ha te muszlim vagy, akkor az a dolgod hogy egy rakat törvényt be kell tartanod, és akkor ha elég jó vagy akkor a Paradicsomba kerülhetsz.
A keresztyénség az egyetlen vallás ahol fel tudom vállalni hogy én sajnos nem vagyok elég jó. (A tíz parancsolatból szinte mindegyiket megszegtem például.) Mi azt valljuk, hogy Jézus volt csak tökéletes, mégis megölték. Tehát csak azért tudok a Mennybe menni, mert úgy szerette Isten a világot, hogy elküldte a fiát (Jézust), aki tökéletesen élt, mégis minden büntetést elvállalt HELYETTEM, hogy én tiszta lappal állhassak Isten elé.
Remélem nem voltam túl bonyolult, ez így nagyjából érthető volt?
IstenbeN.
Általában azért hisznek benne, akik hisznek, mert kicsi korukban beléjük nevelték.
De lehet gondolkodni is... ehhez nem ártana, ha először megtanulnád normálisan az anyanyelved. Ha ez sikerül, a gondolataid is összefogottabbak lesznek.
Ti meg azért vagytok ateisták, mert a hülye szüleitek annak neveltek.
Én speciel TUDOM, hogy van Isten, számtalanszor megtapasztaltam már.
Csak azt nem fogom soha megérteni, hogy minek teremtett ennyi hülyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!