Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisztek Istenbe?

Miért hisztek Istenbe?

Figyelt kérdés

Az lenne a kèrdésem hogy miért hisztek Ti Istenbe?

Én tulajdonképpen református suliba járok,és hívő vagyok.

És mostanában elgondolkoztam hogy miért is hiszek Istenbe.Mert azèrt hiszek benne ugye mert a családom keresztyén és a környezetem is.De ha muszlim lennék akkor Mohamed be hinnék.Tehát ez szerintem nem hit.Én pedig szeretnék hinni egy igazi Istenbe,aki létezik.

12/L

2017. dec. 26. 21:34
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
29-es vagyok... Azért pár százezer Ft nem valami sok 30-as. :DDD Kicsit elírtad gondolom. :p
2017. dec. 28. 22:57
 32/38 anonim ***** válasza:
Igen igazad van :D
2017. dec. 28. 23:03
 33/38 anonim ***** válasza:
55%

nem is olyan rég úgy gondolkoztam, mint ti. Hasonló beteg negatív gondolatokkal pl. a keresztények iránt. És miért? Mert nem értettem egyáltalán mirol szól az egész! Nem jártam templomba, nem olvastam Bibliát, nem beszéltem emberekkel vallásról, Istenrol, de mégis véleményt alkottam ami rossz volt.

Most mit látok? Vegyuk például az egyház misszióit afrikában, ahol éhezo kisgyerekeket segítenek, de sorolhatnám még... (Angliai egyházról beszélek, de otthon is ez van)

Az meg teljesen más téma, hogy vallásosok kozott is vannak beteg emberek, mint ahogy a bélyeggyujto klubban is elofordulhatnak pedofilok. Ezek vagyunk mi emberek, és ez ellen szól a biblia. Tájékozódjatok ti is!

2017. dec. 29. 02:28
 34/38 anonim ***** válasza:
44%

Azért vagyunk beteg negatív gondolkodású mert nem hiszünk abban amiben te? Az a baj hogy a vallásos emberek nagy része ezt gondolja. Túl sok időt energiát és pénzt fordítottak az emberek erre.Én is beszélek emberekkel istentől és válláról és egyre biztosabb vagyok hogy igazam van.Igen vannak olyan templomok akik segítenek de ez is csak a pozitív példa ( bár sokkal többet adományoznak a templomnak mint amit a templom segít) de ne felejtkezzunk meg azokról a templomokrol akik csak azoknak segítenek akik adományoznak.

Az egész csak egy nagy szekta aki egyszer bele megy az nem jön ki belőle soha ahogy te se mert megváltoztatják a gondolkodását ( nyilván akinek csak a remény es a hit maradt nem fogom elszakitani ettől mert ha eddig nem cselekedett had imádkozzon) Felesleges a vita mert számodra csak mi leszünk a hülyék mi pedig csak sajnáljuk hogy ez lett belőled

2017. dec. 29. 06:15
 35/38 anonim ***** válasza:
72%
Tudom hogy nektek ez a valóság de elgondolkodhatnátok néha a való életben.Nem segít senki hiába imádkoztak csak magatokra számíthattok.Magamtól raktam le az érettségit,a jogsit, az orvos is magára számíthatott mikor anyámat műtotte
2017. dec. 29. 06:17
 36/38 anonim ***** válasza:
70%

33-as! Olvasom a bibliát, elég sokat, amiatt nem leszek sosem keresztény/vallásos. Hogy hinnél egy olyan lény morális jóságában, aki pusztán kedvtelésből emberek millióitól veszi el az életet és küldi őket a pokolba? Vagy aki a híveit a gonosz "istentelenek" megölésére szólítja fel? Elég viccesnek tartom.

Templomba már ritkábban járok szerencsére, akkor sem önszántamból, de egy jó élményem sem volt még ott.

Nem csak az egyház segít másokon, és nem lesz az egész egyház jó attól, hogy a pénzük 0,0005%-át éppen nem magukra vagy a szuperautójukra költik, hanem pár kiló szárazkenyérre az éhező gyerekek számára. Csak az ő pénzük negyede elég lenne arra, hogy egész Afrikából egy fejlődő országot csináljon.

Amúgy... ha az istenetek létezne, akkor afrikai éhezésnek sem szabadna léteznie.

2017. dec. 29. 09:18
 37/38 anonim ***** válasza:

34.Hsz!

Meglepő,hogy egy ember mennyire büszke lehet a tudatlanságára!

Mielőtt beszélsz a "csillaggyümölcs" aromájáról,kóstold meg,hogy ne csinálj magadból bohócot!

Nem ártana azt is észrevenni,hogy senki sem kérdezett,hogy "Te miért NEM hiszel istenekben".

Ha istentelenséged nem tűr bennmaradást,tegyél fel egy ilyen kérdést,és

ne itt offolj eszetlenül!

2017. dec. 29. 18:02
 38/38 anonim ***** válasza:

Meglepő,hogy egy ember mennyire büszke lehet a hiszékenységére

Feltettek egy kérdést amire válaszoltam/válaszoltunk nyilván azért tette fel mert érdekli más véleménye is

Illetve azért nem hiszek Istenben mert még senki nem tudott olyan érvvel előállni ami kicsit is racionális lenne.Amugy én simán együtt tudok élni vallásos emberrel mert tiszteletben tartom hogy ő hívő ( annak ellenére hogy én ezt ellenzem) ha ő is tiszteletben tartja hogy én meg ateista vagyok csak kevés az ilyen vallásos ember

2017. dec. 29. 18:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!