Miért hisztek Istenbe?
Az lenne a kèrdésem hogy miért hisztek Ti Istenbe?
Én tulajdonképpen református suliba járok,és hívő vagyok.
És mostanában elgondolkoztam hogy miért is hiszek Istenbe.Mert azèrt hiszek benne ugye mert a családom keresztyén és a környezetem is.De ha muszlim lennék akkor Mohamed be hinnék.Tehát ez szerintem nem hit.Én pedig szeretnék hinni egy igazi Istenbe,aki létezik.
12/L
# 10
Isten biztos büszke lenne rád, hogy jó példát mutattál felebaráti szeretetből ezzel a megnyilvánulással.
Nem azért vagyok keresztény, mert a szüleim is azok. Ez egy óriási tevhit az ateisták részéről. Azért vagyok keresztény, mert megtapasztaltam Isten szeretetét. Valószínűleg, ha a szüleim nem keresztények, akkor is megtértem volna. Rakat ember van, akiknek a szülei nem hisznek, a gyermekeik mégis megtérnek. Elhiszem, biztos van olyan, aki hagyományból, szülők iránti tiszteletből megy templomba. Csakhogy, a kereszténység nem csak a templomba járasból áll, ez egy életfotma.
Azért vagyok hívő, mert érzem Isten közelségét az életemben. Elfogadtam Jézust Megváltómnak, és hiszem, hogy a Bibliában leírtak igazak.
"mert megtapasztaltam Isten szeretetét"
A törököknél valószínűleg Allah szeretetét tapasztaltad volna meg, és őt fogadtad volna el istenednek, tiszta szívedből.
Ezt tartjuk problémának a hívőknél.
Így igaz, ahogy írtad.A családban év közbe tértek meg, nem a szüleik miatt!
Nagyon jó, hogy keresed a hited okát.
Az a fajta hit aminek mindegy, hogy a Mohamed istenébe vagy a keresztény Istenben hisz, csak természetes hit. De még ezen a szinten is (racionalitás) ha mélyebbre ásnának az emberek és nem a felszint kapargatnák akkor rájöhetnének, hogy melyik a valódi.
Az üdvözitő hit természetfeletti kinyilatkoztáson alapszik.
Ilyenkor Isten személyesen kijelenti magát egy embernek, ugyanis Isten személyes kapcsolatba akar kerülni az emberekkel.
A muszlim világkép szerint nincs eredendő bűn, nincs Istennek Fia, nincs szabad akarat, stb, addig a keresztény világkép szerint van általános mindenkire kiható bűn, és az az Isten aki haragszik a bűnre és komoly büntetést helyez kilátásba, a Fián hajtotta végre a ránk váró itéletet, hogy megmeneküljünk a közeledő haragtól. Mig Jézus teljesen hibátlan szent próféta volt, addig Mohamed egy szélhámos, házasságtörő aki gyilkolt - rabolt és nem tartotta a szavát.
Az addig rendben van, hogy mindkét vallásban Isten az univerzumtól független személy mint mi emberek, és erkölcsileg kell viszonyulnunk hozzá, mint ahogy az emberekhez is erkölcsi alapon viszonyulunk, de mig az iszlám istene nem akar az emberekkel személyes kapcsolatot teremteni, addig a zsidó-keresztény kinyilatkoztás szerint úgy akar Isten személyes viszonyba kerülni az emberiséggel, és úgy vágyik az emberek szeretetére, hogy azok felismerjék Isten jóságát, és Istenhez a názáreti Jézus Krisztus megismerésén keresztül ragaszkodjanak. Amig allah a megfélemlités erejével akarja teljes alávetésbe vinni az emberiséget aminek eléréséhez egyáltalán nem riad vissza semmilyen megtévesztéstől, erőszaktól és terrortól, addig a keresztény Isten Atyaként nyilatkoztatja ki magát aki nem totalitárius diktátor, hanem mint apa a szeretetével invitálja a teremtményeit az apa-fiú családi kapcsolatba, és akinél az engedelmesség csak Isten jóságának felismeréséből fakadó szereteten alapuló eszköz a teremtményei boldogságának az eléréséhez.
Mig a Korán istene maga a szenvedés, addig a Biblia Istene boldog, aki örök jóhirt üzen a teremtményeinek azáltal, hogy képes a teremtményeit is valóban boldoggá tenni, aki féltékenyen szereti a hozzá hűségeseket, és szeretnè a jelenlétét is megosztani velünk mint szeretett gyermekeivel. A keresztény Isten a szeretet által akarja az embereket megváltoztatni, hogy az engedetlenséget ami elválasztó korlátja a jelenétének félretegye az útból.
Ha valódi Istenben szeretnél hinni akkor Jézus Krisztusra kell figyelned, és a belőle áradó szeretet megismerése tud Téged is az Atya gyermekévé tenni akivel valódi személyes kapcsolatba kerülhetsz a szentháromság harmadik személyének a jelenléte által, akit Szentléleknek hívnak.
Az iszlám nem kinál ilyen közösséget, csupán rabszolgaságot.
Én vallásos keresztény családban nőttem fel, mégis (félig, az a fél sem a kereszténység) ateista lettem, csak azért írom, hogy kontrázzak az előző idiótára, aki azt írta, hogy csak azért vagyunk ateisták, mert annak vagyunk nevelve.
Azért vagyunk ateisták, de ha nem is azok, akkor azért nem vagyunk megnevezett vallás (keresztény, iszlám, egykutya) hívei, mert gondolkodunk, és a gondolkodás arra következtet, hogy bizonyítékok nélkül nem fogunk ilyen baromságokban hinni. :D
Csak a kereszténységnek kb. 2000 éve lett volna EGY bizonyítékot bemutatni a képzeletbeli barátjának bemutatására, nem hozta őssze, mint ahogy egyik vallás sem eddig, ha bárkinek sikerül, akkor feltétlenül szóljatok.
Kérdező miért gondolod, hogy hinned kellene bármiben is? Ugyanúgy teljes életet tudnál élni, mint a hívők, csak persze a semmire épülő hit nélkül.
Jól látod már most 12 évesen a dolgokat, valóban ha máshol élnél, akkor Allahban vagy akármi másban hinnél, de mi értelme a semmire alapozni az életed?
Akik azt mondják, hogy a hitetlenség egyenlő a sötétséggel, szívesen folytatok velük egy vitát, ha sikerül bizonyítani az istenetek létezését, győztetek. :DD Viszont addig a pontig úgy látom én is és a világ egyre nagyobb része is, hogy a semmiben való bízás egyenlő a sötétséggel és nem a szakállas varázslóbácsi tagadása.
Tapasztalatom szerint,a keresztényeknek-akik jellemükben,tetteikben,szavaikban követik Krisztust-100%-ban van személyes tapasztalatuk Istennel.
Azok,akik személyes döntésük miatt az istentelenség mellett döntöttek,nem lehet ilyen tapasztalatok,mert mindazt a"véletlen"következményeiként lennének kénytelenek megmagyarázni maguknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!