Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisztek Istenbe?

Miért hisztek Istenbe?

Figyelt kérdés

Az lenne a kèrdésem hogy miért hisztek Ti Istenbe?

Én tulajdonképpen református suliba járok,és hívő vagyok.

És mostanában elgondolkoztam hogy miért is hiszek Istenbe.Mert azèrt hiszek benne ugye mert a családom keresztyén és a környezetem is.De ha muszlim lennék akkor Mohamed be hinnék.Tehát ez szerintem nem hit.Én pedig szeretnék hinni egy igazi Istenbe,aki létezik.

12/L

2017. dec. 26. 21:34
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
76%

Mert Istenben hinni jó. Erőt, biztonságot ad. Én hiszek benne.

Mindazonáltal nem misztifikálom túl a dolgot. Isten a szeretet. A szeretet mindenütt jelen van. Isten mindenütt jelen van.

Azt írod, hinni szeretnél egy igaz Istenben, aki tényleg létezik. Kívánom, hogy találd meg!

2017. dec. 27. 19:18
 22/38 anonim ***** válasza:
50%

11.Hsz!

A felebaráti szeretettel együtt jár a megtámadott védelme istentelen támadók ellen,és nem ütközik az igazság kimondásával.

2017. dec. 27. 19:21
 23/38 anonim ***** válasza:
71%
Nem furcsáljátok hogy a 10 parancsolatot mind a Bibliában mind ebben a vallásos hókuszpókuszban megszegik
2017. dec. 27. 21:11
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

De egyébként azok akik hisznek Isten létezésébe, miből gondolják, hogy szereti őket? Miből következtettetek rá? Tudnátok példát mondani? Történt esetleg az életetekbe olyan dolog, amit neki tulajdonítotok? Elmesélnétek ezt?

kiváncsi vagyok a történetetekre. És probálnátok visszaemlékezni boralmas dolgokra az életetekben, ha volt ilyen? Esetleg közeli ismerősök életében lezajlott rossz dolgokra (gyilkosság, nemierőszak, szörnyű baleset, öngyilkosság). Ezeket a dolgokat, ti hogy látjátok, hogy dolgozzátok fel? És ezeket is Isten tervének tekintitek?

2017. dec. 27. 21:45
 25/38 anonim ***** válasza:
65%
Na akkor én nem vallásos családban szulettem és 25 évesen lettem hívo a barátnom miatt. Miért hiszek istenben? Emlékszem az urre a szívemben amit éreztem, és most érzem ha méltó vagyok rá Isten szeret és vezérel az utamon.
2017. dec. 27. 23:34
 26/38 anonim ***** válasza:
64%
" a barátnőm miatt " vagyis téged is befolyásoltak
2017. dec. 28. 17:02
 27/38 anonim válasza:
45%

" a barátnőm miatt " vagyis téged is befolyásoltak

Nem nem , szerintem igy irta

de a lényeg hogy rádöbbbent és megérti hogy van Isten

ez a nagy probléma hogy az emberek nem döbbenek rá hogy van Isten

és ez ezért van mert nagyon buta emberek , közben okosnak tartják magukat itt is akik irnak

az Istentelen emberek a legbutábbak a Földön sajnos

ehhez meg kell térni és olvassátok a Bibliát

mert nem elég hinni

hanem igy kell cselekedni is

2017. dec. 28. 21:42
 28/38 anonim ***** válasza:
92%

Azért vagyok buta mert nem hiszek Istenben? Miért van az hogy csak a jó cselekedeteket emlegetik Istennel szemben de több embert halt meg a vallás miatt mint bármi más miatt.

Nem imádkozni kéne hanem cselekedni.

2017. dec. 28. 21:56
 29/38 anonim ***** válasza:
34%

Hali megint, írtam ide egy választ ateistaként és kaptam egy üzit egy hívőtől, amiben kifejtette nekem a (feltételezhetően a skizofréniájából adódóan keletkezett) halucinációit, majd regélte, hogy mennyire nagy bizonyítékok vannak isten létezésére.

Küldtem neki egy választ, hogy okés, kérek bizonyítékot, nem csak ilyen hablatyokat, amiket minden vallás követője beképzel és nagy lelkesedéssel mondogat az embereknek.

A válasza az volt erre, hogy a bibliában le van írva, majd teljesen összefüggéstelen mondatokkal traktált, miszerint "ha nem eszel meghalsz" (köszi, hogy megfejtetted Sherlock) és hogy ebből adódóan a Föld tökéletes az emberek számára (leszámítva, hogy nem az, figyelembevéve az olyan alap kockázatokat mint a leégés/napszúrás pár óra napozás után, a mérgező, de ehetőnek tűnő növények sokezres létszáma, a ránk vadászó és velünk könnyűszerrel végző ragadozók létezése és a természeti katasztrófák rendszeres beköszönése az életünkbe... ilyen feltételek mellett elég nagy ignorancia a tökéletes jelző használata), és ez annak a bizonyítéka, hogy a keresztény isten létezik (mert a többi vallás szerint nem a saját istenük teremtette a Földet, ugye?).

Majd keresztény felebaráti szeretetét mutatva elküldött szenvedni a pokolba és azt mondta ne írjak többet, mert letiltott (biztos megijedt a bizonyíték szótól, nem hibáztatom, templomokban nem hall ilyet az ember). <3

2017. dec. 28. 22:40
 30/38 anonim ***** válasza:

Így igaz ami le van írva 1 könyvbe az Mind igaz MINDEN XD

Amúgy mi van a pl a pedofil papokkal akik több száz gyereket molesztálnak évente ? Az ilyenek el vannak nézve. Ja tudom Isten megbocsát nem? több százezer forintokat költött most is az ország a templomokra és a vallásra ezt a pénz firdíthatták volna a beteg gyerekekre, kórházak felújítására vagy a közoktatásra is

2017. dec. 28. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!