Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisztek abban ami az...

Miért hisztek abban ami az emberek agyszüleménye?

Figyelt kérdés

Az összes vallás egy vagy több ember agyszüleménye, amit azért talált ki, hogy tömegeket irányítson, mert jó ember magától is lehet jó nem azért, hogy egy jobb helyre kerüljön, ez olyan mintha segítesz valakinek ingyen de másnap már kérsz tőle egy ezrest

igen, ateista vagyok, viszont ezt a kérdést fel kellett tennem mert ez az amit nem tudok megérteni

2017. dec. 28. 18:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/190 anonim ***** válasza:
72%
Van, aki haszonszerzès cèljából terjeszti, más szimplán ostobaságból.
2017. dec. 28. 19:55
 12/190 A kérdező kommentje:
#10-es, igen az lett volna a céluk, csak nem sikerült nekik
2017. dec. 28. 20:05
 13/190 anonim ***** válasza:
24%

7.Hsz!

A Biblia szerint a Föld nem teremtődött,hanem Isten megalkotta.

2017. dec. 28. 21:03
 14/190 anonim ***** válasza:
20%

Igen.

Minden értelmes ember tudja,hogy egy létező mögött lennie kell,egy létrehozónak.

Az értelem nélküliek azt hiszik,a létező,a semmiből jött elő véletlenek sorozatos egybeesésével.

2017. dec. 28. 21:08
 15/190 Darkmoon80 ***** válasza:
84%

"Minden értelmes ember tudja,hogy egy létező mögött lennie kell,egy létrehozónak. "

A "létrehozóra" is UGYE vonatkozik ez?

Mert ha nem, akkor a nagyon értelmes ember bizony már be is láthatja, hogy az állítása ostobaság, mert ha van kivétel (van olyan létező, aminek nincs létrehozója), akkor nem MINDEN ESETBEN igaz az állítása.

Ez esetben miképp dönti el az értelmes ember, hogy mely létezőnek szükséges létrehozó, és melyiknek nem? Pusztán az alapján, hogy az ő világnézetéhez melyik passzol? Hmmm.... Szerinted Istennek, szerintem az anyagnak/energiának.

Persze ha Istenre az állításod nem vonatkozik (azaz neki nincs létrehozója), akkor az is egy olvasata az állításnak, hogy Isten nem létezik! Nekem teccik :-) !

Ha viszont tényleg úgy gondolja az értelmes ember, hogy NINCS KIVÉTEL, akkor bizony a "létrehozónak" is van létrehozója, mint ahogy annak is, és az ő létrehozójának is....

Ismét egy végtelen lánc, CSAK sokkal bonyolultabb.

Na, kedves értelmes ember tied a döntés, melyik verzió tetszik jobban!!!

2017. dec. 28. 21:39
 16/190 anonim ***** válasza:
87%

14es

"véletlenek sorozatos egybeesésével." - hú de nagyon nem vagy képben az evolúcióval.. Azért jobban jártál volna, ha nem alszod át az ötödikes bioszórákat.. :D

2017. dec. 28. 22:38
 17/190 anonim ***** válasza:
42%

"Az összes vallás egy vagy több ember agyszüleménye, amit azért talált ki, hogy tömegeket irányítson"

Ez meg a te agyszüleményed.

"mert jó ember magától is lehet jó nem azért, hogy egy jobb helyre kerüljön"

Egy keresztény pl. nem azért tesz jót, hogy egy jobb helyre kerüljön...

"igen, ateista vagyok"

Feltűnt.

"viszont ezt a kérdést fel kellett tennem"

Az jó, ha kérdezel, de akkor ne légy ennyire elfogult, hogy rögtön tényként kezeled azt az agyszüleményedet, hogy a vallás agyszülemény. :)

Nyilván aki ateista, annak az, de egy hívőnek meg nem.

2017. dec. 28. 23:40
 18/190 anonim ***** válasza:
66%

Ha annyira okos vagy Isten hogy született?

Az egész vallás csak egy manipuláció senki egy kezenfoghato választ nem tudott meg adni amivel be tudna bizonyítani hogy létezik isten

Csak hogy le van írva a bibliában stb

2017. dec. 29. 00:10
 19/190 anonim ***** válasza:
39%
Még jön a duma hogy aki vallásos az intelligens a többi meg hülye de az ateistak fel tudnak mutatni valamit a vallásos meg nem
2017. dec. 29. 00:13
 20/190 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom, ez most kinek írtad, 52%-os, de akkor leírom amit már szerintem betéve tudsz:

1. Isten nem született, Isten örök, nincs kezdete.

2. Ha lenne számodra elfogadható kézzelfogható bizonyíték Isten létezésére, akkor nem lenne szükség hitre.

3. Senki sem mondta, hogy a vallásos intelligens, a hívő meg hülye...

2017. dec. 29. 00:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!