Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisztek abban ami az...

Miért hisztek abban ami az emberek agyszüleménye?

Figyelt kérdés

Az összes vallás egy vagy több ember agyszüleménye, amit azért talált ki, hogy tömegeket irányítson, mert jó ember magától is lehet jó nem azért, hogy egy jobb helyre kerüljön, ez olyan mintha segítesz valakinek ingyen de másnap már kérsz tőle egy ezrest

igen, ateista vagyok, viszont ezt a kérdést fel kellett tennem mert ez az amit nem tudok megérteni

2017. dec. 28. 18:28
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/190 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Alex!

"@VY2015ef:A bizonyíték ott van abban, amit leírtál. Tökéletes példája annak, amikor valaki nekiáll fantáziálni valamirőlb amiről fogalma sincs.

Vagy az itt összehordott hülyeségekre kérsz bizonyítékot? Te találtad ki, bizonyítsd te. Nekem közöm nincs hozzá..."

Na figyi! Amit leírtam az benne van a bibliádba! Szóval Te annyira fanatikus vagy, hogy a bibliát is meghazudtolod? Ehhez csak gratulálni tudok!

A biblia előbb volt mint én, tehát neki van bizonyítási kötelessége!!!

2017. dec. 31. 15:32
 82/190 anonim ***** válasza:
100%
#72 Ezt légyszike mondd el anyukámnak is.. :)
2017. dec. 31. 15:35
 83/190 anonim ***** válasza:
33%

Persze hogy megvolt írva a Bibliában hogy ilyen szar helyzet lesz a világban nem volt nehéz kitalálni az ember öntudatra ébred fejlődik a tudomány mindenki többet jobbat akar

És nem csak a bűnös lelkek lesznek betegek ha nem tűnt volna fel egy vallásos is lehet halálos beteg vagy öl egy gyerek

2017. dec. 31. 15:47
 84/190 Alex Fly ***** válasza:
40%

@VY2015ef: igen, a neveket ismerem. A többi általad írt marhaságról viszont eddig még nem hallottam.

Lehet, hogy szerinted az "elmeroggyantkám" kifejezés a normális társalgás része; nem a te szégyened, hogy a neceltetésedben alapvető hiányosságok vannak...

Legalább akkorák, mint az alapműveltség terén.

Az pedig, hogy szerinted ismernem kellene minden random fantazmagóriádat, inkább pszichológiai kezelést igényelne. Javaslom keress fel egyet.

2017. dec. 31. 18:35
 85/190 anonim ***** válasza:
18%

"@VY2015ef: igen, a neveket ismerem. A többi általad írt marhaságról viszont eddig még nem hallottam.

Lehet, hogy szerinted az "elmeroggyantkám" kifejezés a normális társalgás része; nem a te szégyened, hogy a neceltetésedben alapvető hiányosságok vannak...

Legalább akkorák, mint az alapműveltség terén.

Az pedig, hogy szerinted ismernem kellene minden random fantazmagóriádat, inkább pszichológiai kezelést igényelne. Javaslom keress fel egyet."

Te tényleg beteg vagy!!

Elárulom, hogy menthetetlen. Nyugodtan evickélve úszkálj a materializmus csatornájába, ahol tökéletesen megtalálod a helyed a vallásokkal együtt, mert oda húzzák le a WC-t!!! Sok sikert!

2017. dec. 31. 18:44
 86/190 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs, hogy beleszólok!!
2017. dec. 31. 18:46
 87/190 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Rigel01!

"Már bocs, hogy beleszólok!!"

Ne foglalkozz velük!! Nem érdemes. Maradjanak csak hamis hitükben, és mire rájönnének az igazságra, már késő lesz!!

Boldog Új Évet!!

2017. dec. 31. 19:13
 88/190 anonim ***** válasza:
100%
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!!!
2017. dec. 31. 19:15
 89/190 A kérdező kommentje:

En is boldog új évet kívanok mindenkinek!

Azért a veszekedésig nem kellett volna eljutni, bár az érdekes lenne ha nem lenne egy ilyen kérdés alatt

2017. dec. 31. 20:26
 90/190 anonim ***** válasza:
36%

Vidiripi

"Azt a hétszázát! Látom nagyon magas lovon űlsz! Viszont ez nagyon veszélyes! Ez milyen péda, az általad prezentált? Én globálisan gondolkodom, te pedig a szubjektív sületlenségeget mantrázod! Oszt ilyen egyszerű a gondolatmeneted! (Ezt nem fogod érteni, abban biztos vagyok!)"

Lehet hogy kissé túltoltam a dolgot! Viszont ez egy tapasztalat nem minden emberből lesz hívő ember hiába van kapcsolatban hívő emberekkel. Vagy te ezt másképp látod? Mert ha igen akkor a tapasztalatom az tényleg szubjektív!

"Különben ezzel a feláldozással leállíthatnád magad, mert senkit nem érdekel"

Ezzel kit akarsz hülyíteni magadat vagy másokat? Mert ha senkit nem érdekel akkor nem is foglalkoznak vele! Ehhez képest te igen csak terjedelmes magyarázatot fűztél hozzá!

"Ezt azoknak mond akiket élve elégettek nagyszerű/okos embereket, vagy felrobbantják magukat egy hit érdekében, és azt gondolják, hogy 72 szűz vár rájuk a paradicsomban, ami már egyrészt megrohadt, másrészt pedig senki nem állított olyat, hogy a szüzek a női nemet képviselik!"

Nem fogom nekik mondani. Bizonyára rájössz a logikai megoldásra hogy miért is nem!

Van több is de azért egyet írok hogy legyen kiinduló pontod. 1. Azért mert nem találkozom velük!

"A probléma a következő: eddig nem jött be nekik a felvilágosulás után!!"

A probléma ott van hogy hiába volt vagy van felvilágosulás a hit akkor is megmaradt! Tehát hiába a tudás még is van hit és van hívő ember! És teljesen mindegy hogy merre mész a nagyvilágban a Föld bármely pontján találkozol vele!

"Mert ca.200 év alatt olyan történt a racionális világunkban, olyan fejlődés amire semmilyen valllás nem volt képes több ezer év alatt sem!!!"

Persze hogy nem volt képes. Mert a vallás az hitre. A tudomány meg tudásra épül.

Egy pók sem fog fészket rakni mert specifikus élőlény olyan ami hálót sző!

"És ez már valami!! Ez már eredmény és bizonyíték!! Vagy semmi?? Ez már csak súgás: ezt már nem lehet megállítani!!! Jézus sem tudja, pedig ő a nagy isten!! :) Ugye? De visszajön! És honnan??"

Igen ez már valami eredmény és bizonyíték. Nem értem ,miért kellene megállítani? Jézus miért akarná megállítani? Jézus pedig a "nagy" megváltó és ő Isten fia!

"Te most szándékosan csinálsz magadból idiótát?? Az állítás nem erre vonatkozott!"

Mindezektől függetlenül tudnád számszerűsíteni a dolgot? Az hogy ki minek tart szerinted mennyire zavar engem? Főleg úgy hogy halvány lila elképzelésem sincs hogy ki lehetsz és neked sincs arról hogy én kivagyok. Lehet hogy nap mint nap elmegyünk egymás mellett az utcán még az is lehet hogy köszönünk is egymásnak. Mit tudom én. A lényeg az hogy nem zavar hogy minek tartasz!

"Igen! Ezeket az adófizetők finanszírozzák, és nem az egyház!!"

Köztük én is mint hívő ember aki fizeti az adót!

"Az egyház mit tesz ennek érdekében? Kioszt 100 bablevest, a 120 ezer millió forintból, amiből egy csillaghajót lehetne építeni, amit évente megkapnak ajándékba!!!! Hála az ateistáknak!! Nevetséges vagy!, és nagyon örülhetsz, hogy az ateisták nem olyan agresszívek mint a vallás képviselői, mert akkor 100 bableves sem lenne!! :)"

Ha érdekelne hogy mit tesz ennek érdekében akkor utánajártál volna és ezt a kérdést nem kellene feltenned. De téged nem érdekel mert akkor a tényeket kutatnád és nem a bablevessel foglalkoznál.

Kíváncsi lennék hogy mit tennél olyan helyzetben amikor a strici fenyeget hogy elvágja a torkodat hogy nem hagyod béként az állami gondozott lányt aki neki keresi a pénzt azzal hogy árulja a testét.

Megjegyzem előbb az államot kellene egy kicsit helyrepofoznod. Azt az államot amely hagyta hogy tönkre menjen az OKTATÁS az egészségügy és a nyugdíj rendszer!

"Ebből is látszik, hogy milyen mentális retardáltságban szenvedsz! Mármint a kérdésedből! Bár, lehet, hogy nem szenvedsz, hanem élvezed. Elárulom neked: fizetem az adót és tanulok, valamint a hatodik X-et taposom racionálisan két diplomával, és tökéletesen érzem magam az isten nélküli világban."

Értem! Nos nézd el nekem de következtetéseket csak abból tudok levonni amit írsz. Irreleváns az adófizetés szempontjából hogy hogyan érzed magadat a világban.

Viszont ha 2 diplomával is rendelkezel akkor számomra érthetetlen hogy miért írsz ilyet: "Az adófizetőknek, akik dolgoznak az értelmes életért és nem földöntúli babonás sületlenségekben hisznek!"

Hiszen akkor tudnod kellene azt hogy az adó fizetés alól nincs kibúvás azt mindenkinek meg kell fizetnie aki jövedelemmel rendelkezik!

De akkor ugyan úgy ez a mondatod is érthetetlen! "Ezek az ADÓFIZETŐK, és nekik csak valóság létezik, mert valódi pénzt fizetnek be egy transzcendens eszméletvesztésbe, aminek annyi köze van a valósághoz, mint Mici-mackónak a részecskegyorsítóhoz!"

Mivel nekem is kell adót fizetnem így én is adófizető vagyok de egyben hívő ember is. Tehát az hogy hívő vagyok a te világodban felmentene az adófizetés alól. Ez jól hangzik mert sok adót kell fizetni!

"Tudom, hogy neked 12 diplomád van, és mindent tudsz, bármiről! Tehát: Tanulok folyamatosan amíg élek, mert ez ugye a fejlődés! Szerinted biztosan nem így van!"

S mit tudsz még rólam a 12 diplomán kívül? Szerinted az emberség is tanulható? Csak mert a munkahelyemen vannak olyan tanult emberek aki valahogy a köszönést nem tanulták meg! Biztos annyit kellett készülniük a ZH-ra hogy erre már nem jutott idejük. A tanulás is egy bizonyos fejlődés. De a jellemet nem tudod megváltoztatni a tanulással! Lehet valakinek 12 diplomája is attól a jelleme az még nem fog változni!

"A probléma a következő: a börtönbüntetését töltő személyek 85% hívő! Vagyis hisz istenkébe! Szerinted akkor most mi történt?"

Erre a kérdésre akkor lehet választ megfogalmazni ha elárulod hogy milyen tanulmányból vagy felmérésből szedted az információkat!

"Most komolyan! Ennyire korlátolt személyiség vagy! Fogalmad sincs a világról!"

Hát persze fogalmam sincs a világról. De arról van fogalmam hogy a munkatársam ,nő ügy miatt a saját udvarukban kötötte fel magát. 2017 novemberében!(még jó hogy nem a gyereke talált rá) Viszont sokakat megdöbbentett a dolog köztük engem is. Igaz nem ismertem olyan jól!

"Igen! Tanuló vagyok! A lényeg az, hogy neked nincs fogalmad az adófizetésről, és ezt másra akarod kényszeríteni, mint a vallásod!!!"

Tévedésben vagy! Állambácsi kényszeríti az emberekre az adófizetést! És te se húzd ki magadat alóla fizesd te is úgy ahogyan én! Nem vagy te sem különb ember nálam így neked is fizetned kell az adót!

"Nem mondod! Te egy hős vagy!!!"

Köszönöm az elismerő szavakat! Ateistától ilyet nem szoktam kapni!

"Bocsi, de ez az én dumám!"

Perelj be!

"Én a judeo-keresztény európáról beszélek. Te pedig valamilyen benszülött törzzsről hadoválsz, ami létezik valahol. A gondolkodás áldás! Próbáld meg te is!!"

Inkább olyan országok jutottak eszembe mint Afganisztán vagy Észak-Korea! Európa! Te mit gondolsz a Balkáni háború idején minden úgy működött ahogyan az meg van írva? Vagy a 2. világháború utáni időszakban?

Amúgy meg szerinted még is mit tehetnének? Gondolkodás! Nem tehetnének semmi mást! Csak egyetlen dolgot azt amit írtam. Alkalmazkodnak! Mi mást tehetne? Esetleg öngyilkos lesz!

"Természetesen, ha már ilyen nagy okosságot sikerült felfedezni, akkor elárulom, hogy a pénz miatt mennek el az orvosok."

Látom te is egy szinten vagy velem mert: "Fantasztikus vagy!! Mindent felfedezel!!" - Osztom a meglátásodat!

"Viszont az egyházaknak toljuk jogtalanul a 120 ezer millió forintot évente, és ezért csak az ostobaságot kell mantrázni."

Akkor mondok még egy okosságot! Lehetnél politikus is és változtathatnál ezen a dolgon. Sőt én még támogatnám is azért mert nem értek vele egyet hogy az egyházak ennyi pénzt kapjanak. Legyenek adómentesek ez oké. Viszont csak minimális állami támogatást kapjanak. Ha rajtam múlna akkor én megszavaztatnám a parlamenttel!

De ennek a célnak az elérésében még segítenék is neked!

"Nem kell szívátültetést végezni, vagy bármilyen transzplantációt végrehajtani, nem kell semmit csinálnia, csak egy rossz szagú templomban hülyíteni a tömeget!!!"

Már bocs de te egy papra bíznád a szívátültetés elvégezését? Bocs de suszter maradjon a kaptafánál. Én ezt inkább meghagyom a sebészeknek!

"Vagy: hitgyüli, szellemekkel dolgoznak okosan, és mekkora királyok!! Sajnos az egészségügy nem szellemekkel dolgozik, de miért nem mondod a mindenhatónak, hogy varázsoljon már pár ezer orvost, akik ingyen dolgoznak!!"

Azért mert ebben a dologban nem állsz mellettem és egyedül kevés vagyok hozzá. S újabb rossz hír számodra hogyha Magyarországon egyetlen egyház maradna fent és az a Hit gyülekezete én akkor sem csatlakoznék hozzájuk! Biztos képes lennél megérteni hogy miért nem hiszen két diplomád van de most ennek okát akkor sem magyarázom el!

"Ó!! Micsoda hősök! A körzeti orvosom rendelője egy nagyvárosban 10km. Bár én helikopterrel, és van amikor F 16-ossal szoktam megközelíteni, mert a többi közlekedési eszköz nagyon snassz. Ne csinálj magadból bohócot!!"

Az F-16-os szinte elavultnak számít! Elég gyengén adod elő! Te ne csinálj magadból bohócot. Nehogy azt hidd hogy mindenki rendelkezik autóval. Vannak olyan körzetek ahol sokan élnek a tanyavilágban és onnét eljutni jármű nélkül a 20km vagy még távolabb lévő orvoshoz bizony hatalmas kihívást jelent!

"Emlékszem, de nem érdekel senkit. Az EU. sportlétesítményekre ad támogatást, templom építésre nem. Ilyen egyszerű a megoldás!"

Tehát az baj ha az egyház pénzt kap de ha egy faluban építenek egy akkor stadiont aminek a befogadóképessége majdnem duplája a falu lakosságának és 3,8 MILLIÁRD forintba kerül azzal neked nincs bajod! Tehát szerinted ezt az összeget jól használták fel?

"Ne keseríts el, hogy talán! Lobogtatni kell a bizonyítékaidat, keményen felvenni a harcot. Különben elveszel a materializmus csatorna rendszerében, ahol nagyon boldogan úszkálnak a vallások!!! Ugye??"

Miért kellene felvennem a harcot! Ahogyan korábban említettem nem ismerjük egymást! Ha lesz kedvem akkor reagálok rá ha meg nem akkor nem teszem.

Szóval de igen el kell hogy keserítselek. Mert ezt nem te döntöd el hanem én! De a saját életedben meg te hozod a döntéseket. Ez egy ilyen világ!

A materialisták bajban lehetnek. Mivel a fényt nem tudják hová tenni! Hiszen beleillik a világukba de egyben ki is lóg belőle.

2018. jan. 1. 02:14
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!