Miért hisztek abban ami az emberek agyszüleménye?
Az összes vallás egy vagy több ember agyszüleménye, amit azért talált ki, hogy tömegeket irányítson, mert jó ember magától is lehet jó nem azért, hogy egy jobb helyre kerüljön, ez olyan mintha segítesz valakinek ingyen de másnap már kérsz tőle egy ezrest
igen, ateista vagyok, viszont ezt a kérdést fel kellett tennem mert ez az amit nem tudok megérteni
"de az ateistak fel tudnak mutatni valamit a vallásos meg nem"
Mit tudnak felmutatni az ateisták, amit a hívők nem?
"Minden értelmes ember tudja,hogy egy létező mögött lennie kell,egy létrehozónak.
Az értelem nélküliek azt hiszik,a létező,a semmiből jött elő véletlenek sorozatos egybeesésével"
Ha Isten létező dolog akkor lenni kell egy létrehozója is nemde? Legalább is a te logikát szerint saját magadat vonós jétségbe- és persze te értelmes intelligens ember vagy mert ezt hiszed én meg nem
Mit tudunk felmutatni mondjuk evolúció?? Nem volt biosz órád ? Nyilván az is hülyeség de rengeteg dolog van még amit felesleges leirnom
Tapasztalataim szerint,egy óvodás meg tudja mondani,hogy egy játékját nem csinálhatta egy homokozó,de sajnos ez túl magas,egy istentelennek.
Egy alsótagozatos gyermek tudja,hogy egyetlen állat sem képes gépet létrehozni,s egy ember sem,az agyával,és a kezével egy élőt.
Sajnos a materialistáknak nem terjed eddig a logikája!
Az Istenben hívő ember,az eredetet,egy tökéletes intelligenciából eredezteti,s a materialista,a valahonnan odateremtődzött energiából.
"Mit tudunk felmutatni mondjuk evolúció??"
Meglepőt fogok neked mondani: a legtöbb hívőnek semmi baja az evolúcióval.
A Biblia nem ember agyszüleménye hanem Isten szava!Az evolúció az az ember agyszüleménye, hogy az ember a majmok ''rokona'' volna?
igen az ember az emberszabású majmok rokona, nem véletlenül egyezik a mai ember és a csimpánz DNS-e 98%-ban
a Bibliát valakinek meg kellett írnia, szóval valaki kitalálta, valószínűleg ópium hatása alatt lehetett
ennyivel meg is lehetne magyarázni a vallások okait
"Az evolúció az az ember agyszüleménye, hogy az ember a majmok ''rokona'' volna?"
Ahogy a bizonyíték beszél számunkra: tényleg így van ahogy írod, mert nincs több eszed egy majomnál!!
Másrészről: még az álmoskönyv(XD) szerint sem illik egy szektával példázni! Tehát te tényleg majom vagy kétségtelen Sanyikával együtt!!!
Vidiripi
"...amit azért talált ki, hogy tömegeket irányítson,..."
Én soha nem bírtam azt megérteni hogy ha az a cél hogy ezzel embereket irányítsanak akkor azt hogyan teszik. De főleg azt nem értem hogy mi a céljuk vele.
Mi a cél?
Amennyiben a haszonszerzés akkor a gazdag ifjúnak miért az lett mondva hogy ossza szét vagyonát a szegények között? Ez csak egy példa. Ha politikai hatalom megszerzése a cél. Akkor Jézus miért hagyja hogy elfogják őt és miért utasítja a tanítványát hogy tegye le a kardot?
S Jézus akkor miért tanít és miért nem katonákat képez ki az elnyomó Római-birodalom ellen? Az apostolok miért hagyják azt hogy megöljék őket? Miért nem menekülnek el? Illetve miért nem kelnek a segítségükre fegyverrel?
A vagyon szerzésnek van egyszerűbb és gyorsabb módja is. De sem az apostolok sem Jézus nem tett ilyesmit! És életükben mit élvezhettek volna ezekből? Szóval nem értem hogy mi volt akkor a céljuk? Ez így értelmetlen emberi szemszögből. Hiszen semmit nem értek el ami jobbá tette volna a saját életüket!
Kedves Kérdező!
''a Bibliát valakinek meg kellett írnia, szóval valaki kitalálta, valószínűleg ópium hatása alatt lehetett
ennyivel meg is lehetne magyarázni a vallások okait''
Jézus a Krisztus és az apostolok is a kitaláció miatt, vállalták a következményeket?
A Bibliát nem kitaláltak, hanem ember írta le, de Isten szava, de ezt már előbb is leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!